Hrozivý pád Holanďanky Annemiek van Vleutenovej so zlomeninu chrbtice na troch miestach

Hrozivý pád Holanďanky Annemiek van Vleutenovej so zlomeninu chrbtice na troch miestach

Van Vleutenová v pozícii líderky pretekov nezvládla nájazd do poslednej zákruty v klesaní z Vista Chinesa. Na mokrej a klzkej ceste preletela cez riadidlá svojho bicykla, pri pristávaní čelom narazila o asfaltovú cestu, udrela sa o obrubník a zostala chvíľu nehybne nežať na kraji chodníka.

Predstavitelia holandského tímu informovali, že 33-ročná skúsená pretekárka bola pri vedomí, keď ju transportovali do nemocnice a tam ju dostali do stabilizovaného stavu. Lekári neskôr informovali, že Holanďanka má na troch miestach chrbtice menšie zlomeniny a musí zostať na jednotke intenzívnej starostlivosti. Zlatú medailu získala jej krajanka Anna van der Breggenová.

Pád


"Bol to strašný pád. Pelotón v našich pretekoch nie je široký, všetky sa navzájom poznáme. Dúfam, že bude v poriadku," uviedla na adresu ťažko zranenej súperky strieborná Švédka Emma Johanssonová.

Na rovnakom mieste spadli v sobotu aj vtedajší lídri mužských pretekov s hromadným štartom Talian Vincenzo Nibali a Kolumbijčan Sergio Henao

Zrejme nie je náhoda, že na rovnakom mieste ako v nedeľu Van Vleutenová spadli v sobotu aj vtedajší lídri mužských pretekov s hromadným štartom Talian Vincenzo Nibali a Kolumbijčan Sergio Henao. Ďalší smoliari, ktorých olympijské dobrodružstvo sa skončilo pádmi na ceste v ostrom a technickom klesaní, boli Brit Geraint Thomas, Austrálčan Richie Porte a Portugalčan Nelson Oliveira. Podľa lekára Davida Casaniho má Nibali zlomenú kľúčnu kosť. Porte, ktorý sa netajil vysokými ambíciami v stredajšej časovke, si zasa privodil fraktúru lopatky. "Náročnosť záverečnej časti tohto klesania spočíva v tom, že už máte pomerne vysokú rýchlosť, ale pred sebou ešte jednu zákrutu. Po mužských pretekoch sme všetky dostali upozornenie, aby sme si práve v poslednej zákrute dávali pozor. Samozrejme, ak jazdíte na čele a idete na zlatú medailu, môže sa stať, že poľavíte v ostražitosti a viac zariskujete," uviedla olympijská šampióna Van Breggenová. "Pred pretekmi som sa rozprávala s Vincenzom a upozorňoval ma, že záverečné klesanie je veľmi technické a tým aj neprehľadné. Dávala som si pozor, aby som tam nespadla. Pred troma rokmi som mala ťažký pád a viem, čo to všetko obnáša," pridala postrehy bronzová žena z olympijských pretekov, Talianka Elisa Longová Borghiniová.

Vedeli, do čoho pôjdu

Medzinárodná cyklistická únia si vypočula ponosy cyklistov na náročný profil olympijských pretekov. Jej predstavitelia však zdôraznili, že všetci mal dostatok možností otestovať si najmä zákerné miesta na trati počas tréningov a vedeli, do čoho pôjdu.
report_problem Našiel si v texte chybu?
SITA
© 2024, Autorské práva SITA a.s. a uvedené agentúry.
Všetky práva vyhradené. Opätovné vydanie alebo rozširovanie obsahu tejto správy bez predchádzajúceho písomného súhlasu SITA a.s. a uvedených agentúr je výslovne zakázané.
clear
Prečo sa ti článok nepáči?
Odoslať spätnú väzbu
Formulár sa odosiela

Komentáre

Musíš byť prihlásený, ak chceš vidieť celú diskusiu.
Formulár sa odosiela
Pridaj komentár
Formulár sa odosiela

Podobné články

Novinky vo svete športovej elektroniky - Suunto Race hodinky a Suunto Wing slúchadlá PR článok

Novinky vo svete športovej elektroniky - Suunto Race hodinky a Suunto Wing slúchadlá

Hodinky určené pre tých, ktorých poháňa výkon a chuť pretekať? Nové Suunto Race s nabitými funkciami sú tu aj s prvými slúchadlami pre športovcov z fínskej produkcie.
Blíži sa obdobie trenažérov - čo všetko u nás nájdete? PR článok

Blíži sa obdobie trenažérov - čo všetko u nás nájdete?

Počasie ešte stále praje výjazdom, no pomaly sa blíži ten čas, keď je tma priskoro a teploty spadnú opäť nižšie. Vtedy sa už oplatí vytiahnuť aj trenažér. Že nemáš? Pozri našu ponuku…
Video: Bolesti a zlé šliapanie kvôli nohám - návšteva podológa

Video: Bolesti a zlé šliapanie kvôli nohám - návšteva podológa

Väčšina ľudí má asymetrické telo, rôznu dĺžku nôh a deformované chodidlá. Ako vyzerá vyšetrenie a aké sú možné riešenia?
keyboard_arrow_up