Padá sa aj v dráhovej cyklistke: Hoskinsovú prepustili z nemocnice bez zlomenín

Padá sa aj v dráhovej cyklistke: Hoskinsovú prepustili z nemocnice bez zlomenín

Austrálsku dráhovú cyklistku Melissu Hoskinsovú už prepustili z nemocnice a napriek ťažkému pádu počas pondelkového tréningu na velodróme v Riu de Janeiro verí, že ešte pomôže svojmu družstvu v olympijských stíhacích pretekoch. Po kolízii v rýchlosti takmer 60 km/h sa ocitli na zemi aj jej kolegyne z tímu Ashlee Ankudinoffová, Georgia Bakerová a Amy Cureová, na kolesách sa uzdržala iba Annette Edmondsonová.

Ankudinoffová, Bakerová a Cureová sa doudierané a oškreté postavili na nohy, ošetrili im zranenia. Hoskinsovej preventívne zafixovali chrbticu a odviezli ju do nemocnice na vyšetrenia. Tie nepotvrdili podozrenie na zlomeniny a po niekoľkých hodinách už Hoskinsová bola späť v olympijskej dedine.


"Pamätám si z pádu všetko. Nemala som sa ako vyhnúť. Preletela som cez riadidlá a ťažko pristála na boku. Pre tých, čo sa pozerali, to musel byť pôsobivý pohľad. Nebola to žiadna promenáda, šliapali sme vo vysokej rýchlosti," povedala neskôr Hoskinsová.

"Všetky sme v poriadku. Dotlčené, odreté, ale v poriadku," referovala o stave ostatných svojich kolegýň Edmondsonová.

Súťaž štvorčlenných družstiev sa začne utorňajšou kvalifikáciou. Majsterku sveta z vlaňajšieho šampionátu vo francúzskom Saint-Quentin-en-Yvelines Hoskinsovú môžu v prípade indispozície zastúpiť zvyšné štyri krajanky.

"Nestrácam optimizmus. Štyri roky driny nehodím za hlavu teraz, keď som tak blízko k cieľu. Našťastie sú tu ešte štyri silné dievčatá, ktoré môžu niesť vlajku ďalej, keby sa mne nedalo," dodala Hoskinsová.

Pred štyrmi rokmi v Londýne austrálska ženská zostava aj s Hoskinsovou obsadila štvrté miesto, v súboji o bronz podľahla Kanaďankám.
report_problem Našiel si v texte chybu?
SITA
© 2024, Autorské práva SITA a.s. a uvedené agentúry.
Všetky práva vyhradené. Opätovné vydanie alebo rozširovanie obsahu tejto správy bez predchádzajúceho písomného súhlasu SITA a.s. a uvedených agentúr je výslovne zakázané.
clear
Prečo sa ti článok nepáči?
Odoslať spätnú väzbu
Formulár sa odosiela

Komentáre

Musíš byť prihlásený, ak chceš vidieť celú diskusiu.
Formulár sa odosiela
Pridaj komentár
Formulár sa odosiela

Podobné články

Novinky vo svete športovej elektroniky - Suunto Race hodinky a Suunto Wing slúchadlá PR článok

Novinky vo svete športovej elektroniky - Suunto Race hodinky a Suunto Wing slúchadlá

Hodinky určené pre tých, ktorých poháňa výkon a chuť pretekať? Nové Suunto Race s nabitými funkciami sú tu aj s prvými slúchadlami pre športovcov z fínskej produkcie.
Blíži sa obdobie trenažérov - čo všetko u nás nájdete? PR článok

Blíži sa obdobie trenažérov - čo všetko u nás nájdete?

Počasie ešte stále praje výjazdom, no pomaly sa blíži ten čas, keď je tma priskoro a teploty spadnú opäť nižšie. Vtedy sa už oplatí vytiahnuť aj trenažér. Že nemáš? Pozri našu ponuku…
Rozhovor: Terézia Ciriaková – všestranná bojovníčka

Rozhovor: Terézia Ciriaková – všestranná bojovníčka

Mladá, talentovaná, ambiciózna, ale aj milá a ochotná. Taká je juniorská majsterka Slovenskej republiky v cestnej cyklistike.
keyboard_arrow_up