Dainese chrániče vhodné nielen pre enduro a AM

Značka Dainese zásobuje bikerov a motocyklistov svojimi chráničmi už desaťročia. V posledných rokoch sa Dainese zameriaval najmä na motoristov, ale kľúčovým bol rok 2014, kedy sa vrátil do sveta cyklistiky širokou škálou nových chráničov.

Jazdci, ktorí preferujú tvrdší štýl jazdy, budú vyhľadávať chrániče s výbornou ochranou ako napr. hrudný chránič Manis Armor alebo chrániče kolien Armform Knee Guard. Trailoví jazdci zasa hľadajú pohodlné chrániče pre celodenné výjazdy a takýmito môžu byť Trail Skiny, ktoré sú len 7 mm hrubé a vyrobené z inteligentného tlmiaceho materiálu.

Dainese Trail Skins

Chrániče Trail Skins sú jedny z najľahších chráničov kolien s vysokou úrovňou ochrany na trhu. S prednou a aj bočnou ochranou je ich hmotnosť pôsobivých 289 gramov pri veľkosti L. Telo je vyrobené zo štvorcestného strečového materiálu, ktorý je použitý pre maximálnu flexibilitu. V hornej a dolnej časti sa nachádza elastický silikónový pásik a suchý zips, vďaka ktorému držia chrániče na svojom mieste. Samozrejmosťou je aj kvalitné spracovanie a šitie. Samotný chránič je vyrobený z materiálu Pro Shape, ktorý sa používa v pretekoch Forumuly 1. Existuje niekoľko podobných materiálov na trhu, najznámejší asi D3O, ktorý je mäkký a pri náraze stvrdne. Pro Shape materiál je ale lepší, najmä čo sa týka hmotnosti a ponúka väčšiu flexibilitu. Taktiež je materiál perforovaný, čo znamená, že vzduch môže prúdiť skrz chránič, takže Trail Skins sú vhodné aj pre celodenné jazdenie. Samozrejmosťou je, že tieto chrániče spĺňajú európsku normu EN 1621.1. Na stranách chrániča sa nachádzajú malé vypchávky, ktoré sú vítaným doplnkom, pretože zabezpečujú ochranu kolena pri bočných nárazoch. Chrániče sú dostupné v štyroch farebných prevedeniach, a to v červenej, čiernej, modrej a žltej. Cena chráničov Dainse Trail Skins je 69,90 €. Viac informácií nájdete na stránke: dainese.sk/c/bicykel/trail-skins-knee-guard-cierne.



Dainese Armform Knee Guard

Tieto nové chrániče sú určené pre jazdcov, ktorí potrebujú výbornú ochranu do najnáročnejších terénov. Armform Knee Guard prinášajú nový dizajn, dobrú flexibilitu si zobrali od svojho brata Trail Skins a pridaním polyetylénového plášťu zvyšujú svoju schopnosť ochrany. Súčasťou je aj ohybný kĺb poskytujúci lepšiu ochranu pri ohýbaní kolena, pričom presne kopíruje pohyby, ale ostáva pevne na svojom mieste. Cena chráničov je 99,90 € a sú dostupné v čiernej farbe.

Dainese Rhyolite Soft Jacket

Tento všestranný chránič spoľahlivo ochráni vaše lakte, hrudník aj rebrá. Rhyolite Soft Jacket je navrhnutý tak, aby zabezpečil maximálne pohodlie pri šliapaní. Chránič chrbta je vyrobený soft flex technológiou, takže sa perfektne prispôsobí tvaru vášho chrbta. Vhodnosť najmä pre enduro jazdenie je zabezpečené nízkou hmotnosťou aj vysokou flexibilitou počas náročných šliapaní do kopca vďaka odnímateľným rukávom a voľnou oblasťou brucha. Chrániče lakťov a ramien spĺňajú normu EN 1621.1. Takže Rhyolite Soft Jacket neposkytuje len pohodlnosť, ale aj dostatočnú ochranu. Cena tohto komplexného chrániča je 249 €. Viac informácií nájdete na stránke: dainese.sk/c/bicykel/rhyolite-jacket-soft.



Dainese Manis Performance Jacket

Základom tohto hrudného chrániča je elastická sieťovina, ktorá je odolná proti roztrhnutiu. Do tejto sieťoviny sú zapracované chrániče lakťov, ramien, rebier a chrbta. Tieto chrániace platne sú vyrobené z kompozitného polypropylénového materiálu. Výhodou je, že ochrana chrbta sa dá odnímať a použiť samostatne. Odnímateľný Manis chránič chrbtice ponúka 4 stupne voľnosti vďaka dômyselnej konštrukcii svojich prekrývajúcich sa dosiek, ktoré sa pohybujú s riadením pružnosti. Môže sa predĺžiť až o 8% svojej dĺžky, ohnúť do strany až do uhla 25° na každej strane a môže sa krútiť a ohýbať dopredu. Taktiež chránič sa oblieka veľmi jednoducho, na hrudníku sa nachádza zips, ktorým rozpojíte kompletne celý chránič. Cena chrániča je 249 €.


Dainese Pro Pack Evo

Chránič chrbta s integrovaným batohom. Pre kratšie jazdy alebo na preteky môže byť celý hlavný úložný priestor odstránený, čiže ostane len tenký chránič chrbta spolu so samostatnými vreckami na nápoje alebo základné cyklo náradie. S pripojeným hlavným úložným priestorom ide o plnohodnotný batoh pre celodenné výjazdy s kapacitou 12 litrov. Integrovaná ochrana je certifikovaná podľa najvyšších štandardov. S hmotnosťou 993 gramov spolu s chráničom chrbtice ide o naozaj ľahký batoh určený pre celý deň v sedle. Vďaka širokým popruhom na ramenách a páse batoh ostáva na svojom mieste pri jazde, aj keď je plne naložený. Výhodou taktiež je, že v úložnom priestore sa nachádza vodeodolné puzdro pre telefón. Cena batohu je 199 €. Viac informácií nájdete na stránke: dainese.sk/c/bicykel/dainese-pro-pack-evo-blackredceleste.



Gilete Manis SH

Ak hľadáte naozaj bezpečný chránič pre chrbát, Gilete Manis je tou pravou voľbou. Tento ľahký chránič sa skladá z platní, ktoré sú pružné a spĺňajú najvyššie požiadavky, čo sa týka noriem. Chránič pri jazde dokáže meniť svoju veľkosť, aby neobmedzoval jazdca, dĺžku môže zmeniť o 8%, bočné ohnutie až do 25° a taktiež je možné chránič ohýbať smerom dopredu alebo dozadu. Cena je 169 €.

Trail Skins Elbow Guard

Trail Skins sú nízkoprofilové chrániče lakťov určené na dlhé výjazdy. Vďaka priedušnej tkanine a výbornej pružnosti sa prispôsobia tvaru a pohybu tela. Tieto chrániče sú len 6 mm tenké a jedná sa o najľahšie chrániče lakťov na trhu. Perforovaná štruktúra zaručuje optimálne vetranie proti teplu a poteniu. Na koncoch chrániča sa nachádzajú popruhy pre utiahnutie na ruke a pre ešte lepšie držanie chráničov sa na vnútornej strane nachádzajú silikónové pásiky. Cena Dainese Trail Skins Elbow Guard je 69,90 €. Viac informácií nájdete na stránke: http://dainese.sk/c/bicykel/trail-skins-elbow-guard-black.


Že už ste niekde chrániče Dainese videli?

Áno, je to možné. Dainese je hlavným sponzorom tímu MS Mondraker Team. Danny Hart, Markus Pekoll a Laurie Greenland používajú na pretekoch svetového pohára chrániče kolien Armform Knee Guards a komfortný chránič chrbta a hrudníka Rhyolite Soft Jacket. Okrem toho Dainese dodáva tímu aj dresy Hucker.


Giovanni Fogal, produktový manažér uvádza: "V Dainese vyvíjame produkty, ktoré pomáhajú športovcom, aby mohli prekročiť hranice svojich športov. Práca a učenie od športovcov ako je Danny a Markus je základom pre vývoj najmodernejších výrobkov a sme veľmi hrdí na to, že môžeme spolupracovať s tímom MS Mondraker a budeme prinášať ďalšie inovácie do sveta downhill komunity."

Čo dodať na záver?

Či už jazdíte downhill, freeride alebo sa idete len povoziť na svoj obľúbený trail, vždy treba myslieť na svoju bezpečnosť. Dainese ponúka široký výber chráničov aj pre váš štýl jazdy - stačí si len vybrať správny typ. Chrániče vhodné pre enduro a AM s názvom Trail Skins, ako pre kolená či lakte, vynikajú najmä svojou ľahkosťou a flexibilitou. Batoh Dainese Pro Pack s integrovaným chrbtovým chráničom si obľúbia enduro pretekári vďaka možnosti odnímania hlavného úložného priestoru, ale s dostatočným priestorom pre základné náradie, nápoje alebo telefón. Ak radi tlačíte jazdenie na hranice vašich limitov a potrebujete vyšší stupeň ochrany, Dainese má pre vás pripravené chrániče kolien Armform Knee Guard spoločne s hrudným chráničom Manis Performance Jacket alebo samostatný chrbtový chránič Gilete Manis SH. Celú ponuku si môžete pozrieť na stránke: dainese.sk/c/chranice.
report_problem Našiel si v texte chybu?

Podobné články

Test: VAUDE Virt Softshell II – multifokál medzi nohavicami?

Test: VAUDE Virt Softshell II – multifokál medzi nohavicami?

Sú softshellové nohavice Virt II skutočne natoľko univerzálne ako vyzerajú? Aký typ cyklistu ich ocení najviac?
Enduro a trail výbava - odolnosť a bezpečnosť PR článok

Enduro a trail výbava - odolnosť a bezpečnosť

Jazda na trailoch či enduro má isté špecifiká. Drsný terén vyžaduje vyššiu odolnosť komponentov aj výbavy a nemenej podstatná je tiež bezpečnosť. Nechýba ti nič?
Video: Naše najobľúbenejšie oblečenie 2023 - MTB, cesta, gravel a enduro

Video: Naše najobľúbenejšie oblečenie 2023 - MTB, cesta, gravel a enduro

Aké kúsky oblečenia a výbavy nám zostali v pamäti po sezóne 2023?
keyboard_arrow_up