Škodovka už aj na dvoch kolesách

Súčasťou marketingu a podpory predaja automobiliek je v posledných rokoch aj ponuka bicyklov pod svojou značkou, či už jediného modelu alebo ucelenej kolekcie. Medzi výrobcov automobilov už tradične pripravujúcich širšiu škálu bicyklov patrí aj mladoboleslavská Škoda Auto, ktorej história je s bicyklami a športom vôbec nerozlučne spojená.

Modelová rada 2006 je opäť výsledkom spolupráce automobilky s renomovaným českým producentom bicyklov značky Author a zahŕňa modely horské, krosové, detské ale aj cestné. Svoj bicykel si teda vyberú ako deti, tak vyznávači pohodovej jazdy nenáročným terénom, či „hltači asfaltových kilometrov“, ale aj náročnejší bikeri. Novinkou v tohtoročnej ponuke sú bicykle v dizajne „Roomster“. Všetky bicykle budú ponúkané prostredníctvom siete autorizovaných predajcov automobilov značky.

Medzi top modely značky patria cestný bicykel SpeedRide a bike s označením CrossCountry. SpeedRide sa pyšní duralovými trubkami Columbus Airplane hlavného trojuholníka rámu s karbonovou zadnou stavbou a prednou karbonovou vidlicou Author. Výbavu tvoria osvedčené komponenty vyššej triedy Shimano Ultegra, so zapletanými kolesami Ritchey PRO, rovnako aj ostatné doplnky nesú značku Ritchey. Zvolené komponenty zastavia ručičku váhy na hodnote 8,35 kg pri veľkosti 560mm. Bike CrossCountry dostal do vienka rám z materiálu Easton Ultralite a novinku od značky Manitou pre tento rok, vidlicu R7 Super s Lockoutom (80 mm). Nemenej zaujímavá je aj ostatná výbava v podobe kompletnej sady Shimano Deore XT, vrátane radenia Dual Control a hydraulických kotúčových bŕzd a doplnkov značky Ritchey a Author, ktorý dodal karbonovú sedlovku. Tento bike váži pri veľkosti 19“ 11,65 kg.

Kategóriu horských bicyklov dopĺňa model TerrainRide, ktorý je určený pre menej náročných cyklistov. Ten je vybavený duralovým rámom z trubiek Columbus Zonal, kompletnou sadou Shimano Deore LX s radením Dual Control a prednou vidlicou Manitou Axel Platinum s Lockoutom a zdvihom 80 mm. Ponuku cestných bicyklov automobilka doplnila o fitness model ActiveRide. Ide o model s koncepciou cestného bicykla, ale s rovnými riadítkami a mixom komponentov Shimano, Suntour a Tektro.

Kategória Cross je zastúpená modelom FunRide, ktorý je určený pre rekreačnú jazdu a jeho dámskou verziou FunRide Lady. Vybavené sú krosovou vidlicou RST CT-COM II T6 (40 mm), komponentami Shimano s radením RevoShift, Suntour, Tektro a kvalitným sedlom Author ASD-ErgoGel (Lady).

Pre najmenších je určený model JuniorRide, s duralovým rámom a duralovými komponentami, radením Shimano RevoShift a pohodlným sedlom Author Race-Color. Tieto bicykle sú určené pre deti s výškou 100až 140 cm, teda pre vek 5 až 8 rokov.

Zaujímavou novinkou sú bicykle TerrainRide, FunRide a JuniorRide v limitovanej kolekcii v dizajne Roomster, odlišujúcej sa od bežnej produkcie metalickým modrým lakom Ocean, ktorý je v ponuke aj pre automobil Roomster.

Všetky pánske modely sú ponúkané v troch veľkostiach a dámske v dvoch veľkostiach.
report_problem Našiel si v texte chybu?
clear
Prečo sa ti článok nepáči?
Odoslať spätnú väzbu
Formulár sa odosiela

Komentáre

Momentálne sa tu nenachádzajú žiadne komentáre

Musíš byť prihlásený, ak chceš vidieť celú diskusiu.
Formulár sa odosiela
Pridaj komentár
Formulár sa odosiela
keyboard_arrow_up