Downhill race Banská Štiavnica 2016

Už tretí rok sa schádzajú priaznivci zjazdu na horských bicykloch v Banskej Štiavnici, aby si zmerali sily v tejto kráľovskej disciplíne. Tento rok sa organizátori rozhodli usporiadať pretek v  auguste z dôvodu výstavby novej trati. Nová trať sa nachádza v kameňolome Šobov, je dlhá približne 2 km a v porovnaní s predchádzajúcou sa dá hovoriť o zjazdovej trati, ktorá obsahuje 2 rockgardeny, 14 skokov a viacero klopených a neodklopených zákrut.

Po zaregistrovaní 59 jazdcov v štyroch kategóriách sa o 9:00 začal tréning, ktorý trval do 12:30. Tréning prebiehal bez väčších problémov, rideri sa zoznamovali s traťou, ktorá bola prevažne suchá a dosť to na niektorých miestach šmýkalo. Finále bolo naplánované na 13:00, ale z dôvodu pádu jedného pretekára sme štart museli presunúť o hodinu neskôr.


Na štart sa postavila prvá kategória do 15 rokov, v ktorej si to medzi sebou rozdali Fullkári s HTčkármi, ďalej nasledovala kategória HT a nakoniec Full. Pretekári išli na plný plyn, diváci, ktorí sledovali pretek v cieľovej rovine, len žasli nad výkonmi súťažiacich a považovali ich za bláznov . Po dojazde posledného pretekára sa všetci presunuli k občerstveniu a vychutnali si skvelý guláš s pivom alebo kofolou.


Na štart druhej finálovej jazdy sa postavili všetci v takom istom poradí v akom šli prvú jazdu, čiže podľa štartovného čísla. Do druhej finálovej jazdy išli niektorí rideri s cieľom zlepšiť si svoj čas a napraviť chyby z tej prvej, no žiaľ technické problémy s časomierou im to neumožnili, a tak organizátori po niekoľkých desiatok minútach museli pretek ukončiť. Do vyhodnotenia sa bral teda čas z prvej finálovej jazdy. Po vyhodnotení vývoz ďalej fungoval a pretekári si mohli zajazdiť trať aj po preteku.


Výsledky

Žiaci do 15 rokov
  1. Samo Božík - 107,49
  2. Allan Nemček - 113,15
  3. Tomáš Marko - 114,15

Hardtail
  1. Adam Haviar - 108,26
  2. Andrej Pálenik - 111
  3. Erik Jakuš - 122,34

Full
  1. Lukáš Plátek - 97,51
  2. Peter Nováčik - 98,41
  3. Patrik Krátky - 99,11


Trať na Šobove bola pretekom oficiálne otvorená, vidíme sa na ďalšom ročníku a na pojazdoch, o ktorých vás budeme informovať na našej facebookovej stránke. Na záver chcem poďakovať všetkým sponzorom, bez ktorých by pretek nebolo možné zorganizovať. Ďakujeme.
report_problem Našiel si v texte chybu?

DOWNHILL Race Banská Štiavnica

calendar_today 13.08.2016
label Downhill
place Banská Štiavnica (Slovensko)

kuco_DH 
clear
Prečo sa ti článok nepáči?
Odoslať spätnú väzbu
Formulár sa odosiela

Komentáre

Momentálne sa tu nenachádzajú žiadne komentáre

Musíš byť prihlásený, ak chceš vidieť celú diskusiu.
Formulár sa odosiela
Pridaj komentár
Formulár sa odosiela

Podobné články

BULLS 2024 - nemecká kvalita v priaznivej cene PR článok

BULLS 2024 - nemecká kvalita v priaznivej cene

Dnes sa pozrieme na nemeckú značku BULLS, ktorá je menej známa v našich končinách, ale rozhodne má potenciál zaujať.
Rozhovor: Ján Frátrik – keď bicykle viac opravuješ, ako na nich jazdíš

Rozhovor: Ján Frátrik – keď bicykle viac opravuješ, ako na nich jazdíš

Rozbehol svoj vlastný servis a predajňu. Nakoniec sa ale rozhodol ísť inou cestou a skončil v našom tíme, konkrétne v žilinskej predajni.
Od základu: Celoodpružený vs. hardtail MTB – rozdiely a benefity

Od základu: Celoodpružený vs. hardtail MTB – rozdiely a benefity

Dva rôzne svety, dva rozdielne princípy, dva odlišné pocity z jazdy, ale jedna rovnaká zábava. Aké sú rozdiely medzi pevným a celoodpruženým rámom bicykla?
keyboard_arrow_up