Unboxing: Cannondale Scalpel-Si – novinka, ktorú nájdete v MTBIKER centre

Scalpel, teda po novom Scalpel-Si, je jedna z najväčších noviniek od Cannondale pre rok 2017. Aj keď už nie taká horúca, pretože informácie presakovali ešte koncom minulej sezóny a oficiálne predstavenie prišlo už začiatkom tej súčasnej. Jeden z mála kúskov na Slovensku doslova voňajúcich novotou sa dostal aj do nášho MTBIKER centra priamo do predajne.

Samozrejme, nový model si zachoval mnohé charakteristické vlastnosti predchádzajúcej generácie, ale zároveň prešiel aj kompletnou „rekonštrukciou“. Nejedná sa teda zďaleka len o farbičky a pár nových komponentov. Detailnejšie ste si mohli prečítať o všetkých zmenách v článku: Cannondale Scalpel 2017 - po novom už Scalpel-Si.

Takže len v stručnosti

Tým hlavným je rám a celková geometria. Hlavnou myšlienkou je ešte väčšia orientácia na technické XC, teda môžeme povedať, už skôr trailové jazdenie. Dlhší rám, položenejší hlavový uhol, kratší predstavec, či skrátená zadná stavba hovoria jasne. Celé to má na svedomí túžba ľudí stále viac si užívať technické jazdenie aj na XC/maratónskych strojoch a tiež súčasné nároky moderných XC tratí, kde nechýbajú poriadne strmé zjazdy a skoky.




Scalpel-Si ale nemusí byť len pre „namakaných“ pretekárov. Veľmi dobre poslúži aj ako univerzálny športový bike do našich hôr. Takže pokiaľ neholdujete extra náročnému terénu, kde je treba pomaly chrániče, ale máte radi skôr športové výjazdy plné hravých zjazdov, práve tento stroj môže byť vhodná voľba do budúcna. Poriadne plášte, teleskopická sedlovka a hranice sa ešte viac posunú...



Zatiaľ ich u nás na Slovensku ešte veľa nenájdete, resp., možno by sa dali spočítať na palcoch jednej ruky . Preto vám prinášame aj menšiu fotogalériu z rozbaľovania jedného kúska - Cannondale Scalpel-Si Carbon 3 2017 GRN horský bicykel, ktorý bude čakať na svojho majiteľa v MTBIKER centre, ktoré sa nachádza v Hrádku pri Piešťanoch.

Cannondale Scalpel-Si Carbon 3 (2017)




Pre tých, ktorí sa už nevedia dočkať, sú tiež dostupné aj ďalšie verzie, ktoré nájdete TU.
report_problem Našiel si v texte chybu?
Imroman 
clear
Prečo sa ti článok nepáči?
Odoslať spätnú väzbu
Formulár sa odosiela

Komentáre

Musíš byť prihlásený, ak chceš vidieť celú diskusiu.
Formulár sa odosiela
Pridaj komentár
Formulár sa odosiela

Podobné články

MTBIKER novinky – naše plány do sezóny 2024

MTBIKER novinky – naše plány do sezóny 2024

Nové značky, nové spolupráce, nová predajňa, komunitné jazdy, ale aj jeden veľký letný projekt na východe. Pozrite si prehľad toho, čo chystáme.
Žilina, nové značky, výpredaj – čo má nové MTBIKER

Žilina, nové značky, výpredaj – čo má nové MTBIKER

Ani sme sa nenazdali a leto sa nám blíži ku koncu. Kilometre pribúdajú a osobne sa veľmi teším, že takto v polovici augusta môžeme priniesť dávku zaujímavých noviniek.
Unboxing: Cannondale Habit 4 - zábavný trailový „Amík“

Unboxing: Cannondale Habit 4 - zábavný trailový „Amík“

Trialový bicykel, ktorý podľa výrobcu ľahko stúpa, dobre udržuje rýchlosť na rovinách, dolu kopcom je zábavný a nekompromisný. Ako je však vybavený? Pozrime sa na to.
keyboard_arrow_up