Slovensko na stupňoch víťazov vďaka juniorke Verone Šovčíkovej.

Slovensko na stupňoch víťazov vďaka juniorke Verone Šovčíkovej.

Uplynulý víkend sa konalo v belgickom Spa- Francochamps tretie kolo Svetového pohára MTB XC 2006. Tu je reportáž a niekoľko fotiek

V sobotu boli na programe preteky juniorských kategorií a veteránov.Slovensko malo zastúpenie v preteku junioriek, kde štartovali Verona Šovčíková a Natália Bírová. Johana Šovčíková pre zranenie z piatkového tréningu na štart nakoniec nenastúpila.

Na náročnej trati za silného dažďa a vetra sa z našich lepšie darilo Verone šovčíkovej, ktorá sa postupne prepracovala až na druhú priečku za
víťaznú švédsku reprezentantku. Natália Bírová skončila po kvalitnom výkone na 17. priečke spomedzi necelej tridsiatky śtartujúcich.
Vďaka našim juniorkám zaviala uplynulý víkend na trati Formule 1 vo Francochamps aj slovenská zástava a patrí im naše poďakovanie.

Preteky kategórií Elite žien a mužov boli na programe v nedeľu. Ani menšie zmeny trate, ktoré urobili organizátori ráno pred štartom veľmi nepomohli a preteky boli bežecko-cyklistické.

Kedže sa tento rok jazdí aj o body pre kvalifikáciu na Olympiádu 2008 do Pekingu, Svetový pohár sa teší rekordným počtom štartujúcich. V Spa to bolo 102 žien a 252 mužov. Kvalifikácie do hlavného preteku mužov sa tento rok nejazdia a tak všetci majú možnosť štartovať priamo v hlavnom preteku.

V preteku žien štartovali dve slovenky: Janka Števková(Max Cursor) a Ľubomíra Kalinová (KHC Klimatex). Števková zatiaľ ako jediná dokázala bodovať tento rok v pretekoch Svetového pohára a v Spa dokončila na 35.
priečke.Ľuba Kalinová bola po solídnom výkone na náročnej trati klasifikovaná na 70. mieste v cieli.

Lukáš Hanus (Merida biking team) a Martin Škopek (AŠK Inter Slovnaft) boli jediní slovenskí pretekári v preteku mužov. Obaja mali dobrý štart a pohybovali sa po nájazdovom kole okolo 90-120 miesta. Hanus udržal svoju pozíciu, no nedokázal sa posunúť dopredu a nakoniec skončil so stratou -1kolo na 93 priečke. Škopek sa po dobrom štarte postupne trochu prepadal a skončil nakoniec na 156-tom mieste so stratou -2 kolá.

Preteky v Spa boli poznačené zlým počasím ktoré preverilo aj pripravenosť techniky. Našim šťastie v tomto smere doprialo a všetci
pretek dokončili bez vážnejších problémov s bicyklami. Týmto chcem poďakovať teamom Merida biking a Max Cursor za poskytnutú servisnú pomoc.

Už tento víkend pokračuje Svetový pohár MTB pretekmi v škótskom Fort William, kde sa budú konať Majstrovstvá sveta MTB 2007. V sobotu sú na programe preteky XC a 4X, v nedeľu downhill.

Štartové listiny ako aj kompletné výsledky Svetového pohára: www.uci.ch

Fotky a ďalšie informácie aj na: www.mtbs.cz, www.canadiancyclist.com a www.mtbsector.com
report_problem Našiel si v texte chybu?
clear
Prečo sa ti článok nepáči?
Odoslať spätnú väzbu
Formulár sa odosiela

Komentáre

Momentálne sa tu nenachádzajú žiadne komentáre

Musíš byť prihlásený, ak chceš vidieť celú diskusiu.
Formulár sa odosiela
Pridaj komentár
Formulár sa odosiela

Podobné články

Od základu: XC, TR, AM, EN, DH - kde je rozdiel?

Od základu: XC, TR, AM, EN, DH - kde je rozdiel?

Horská cyklistika sa delí na viacero disciplín – od bežného lesného/asfaltového jazdenia do kopcov až po extrémne náročné zjazdy. Ktoré disciplíny poznáme a ako sa volajú?
Nové Město na Moravě 2023 - súboj generácií, farby a blato

Nové Město na Moravě 2023 - súboj generácií, farby a blato

Nové trasy, nové bicykle, vybavenie, farby všade naokolo, ale tiež dážď, mokré korene a blato. Predovšetkým ale skvelé výkony a atmosféra. To všetko a tiež mnoho ďalšieho priniesli prvé preteky svetového pohára horských bicyklov.
Reportáž: Bahenný kúpeľ pre Kráľa Šumavy

Reportáž: Bahenný kúpeľ pre Kráľa Šumavy

Príbeh o kúpaní na konci leta, pleťovej maske, sirupe zo žabieho slizu, výbere lepšej stopy a iných zaujímavostiach :D.
keyboard_arrow_up