AUTHOR bikemaratón Súľovské skaly

Reportáž, fotky a snáď aj výsledky tu nájdete už o niekoľko hodín...

Už len 2 dni a je tu sobota 3. jún a AUTHOR bikemaratón Súľovské skaly. Organizačný team si Vás dovoľuje upozorniť na niektoré skutočnosti a pravidlá, ktorých rešpektovaním prispejete k bezproblémovému priebehu celej akcie.

Parkovanie

Záchytné parkovisko pre účastníkov bikemaratónu je opäť na futbalovom ihrisku v Súľove. Navádzať Vás bude značenie, usporiadatelia a polícia. Prosíme Vás o rešpektovanie vyznačených zákazov parkovania ! Tieto plochy sú potrebné na zabezpečenie priebehu podujatia.

Prezentácia - Kultúrny dom v Súľove

Pre vopred prihlásených účastníkov: Skontrolujte si prosím čo najskôr svoje údaje v prihláškovom on-line systéme. Ak ste v prehľade prihlásených účastníkov označení zelenou farbou a nemáte pri sebe žiaden symbol: ? !, je všetko O.K. a na prezentácii si môžete ísť priamo pre štartovné číslo. Ak ste označení červenou farbou a nemáte pri sebe žiaden symbol, neprišla nám Vaša platba štartovného. Ak nájdete pri sebe otáznik „?“, znamená to, že nám chýba niektorý Váš dôležitý údaj a bude potrebné doplniť ho na prezentácii. Ak ste zaplatili štartovné a máte pri sebe výkričník „!“, zaplatená suma nesedí s výškou Vášho štartovného. Po nastavení kurzora na výkričník sa Vám zobrazí rozdiel vo výške štartovného. Pre prípad takýchto nezrovnalostí si so sebou na prezentáciu prineste doklad o platbe. Pri nepreukázaní platby požadujeme zaplatenie kaucie 500 Sk, ktorú Vám po obdržaní platby vrátime. Zahraniční účastníci ( okrem CZE ) platia štartovné až na prezentácii a jeho výška závisí od dátumu prihlásenia sa cez on-line systém! Na prezentácii si budete môcť skontrolovať Vaše údaje v prihláškovej databáze na voľne prístupných PC.

Pre neprihlásených účastníkov: Možnosť prihlásiť sa cez on-line systém končí 2.6. o 12.00 hod. Potom je to možné už len osobne na prezentácii v KD Súľov 2.6. do 22.00 hod. V sobotu 3.6. už nie je možné sa prihlásiť ! Tlačivo prihlášky nájdete v piatok 2.6. na viditeľnom mieste pri prezentácii. Akceptovaná bude len kompletne vyplnená a podpísaná prihláška. Pri neúplných údajoch budete vyzvaní na ich doplnenie, čo predĺži (nielen!) Váš čas prezentácie. Po kontrole prihlášky a zaplatení štartovného 550 Sk resp. 500 Sk (29 km) môžete prejsť na prezentáciu pre štartovné číslo.

Pri prezentácii Vám s číslom vydáme aj elektronický čip. Za čip sa už nevyberá záloha! Účastníci na prezentácii podpisujú záznam o prevzatí čipu s finančnou zodpovednosťou za jeho stratu, či nevrátenie po podujatí. Darček – cyklistické ponožky obdržíte po odovzdaní čipu. Pri prezentácii viacerých osôb jedným človekom je nutné dávať pozor na zámenu čipu, pretože potom sa Vám môže stať, že zmeníte identitu, vek, či dokonca pohlavie! Z tohto dôvodu odporúčame, aby sa každý účastník prezentoval osobne. Pri zámene čipu je zodpovednosť za chyby vo výsledkoch a následné zdržanie pri opravách na Vašom tričku ! Jeden účastník môže prezentovať viaceré osoby len na ich vlastné riziko, ale čísla a čipy mu vydáme, len ak sú všetky údaje v prihláškach, vrátane platby v poriadku! Ďakujeme za porozumenie.

Servis

Pred štartom budete mať možnosť využiť bezplatné servisné služby, ktoré poskytne CYKLOSERVIS BELO Považská Bystrica. Náhradné diely budú za normálne pultové ceny. Na všetkých veľkých občerstvovacích staniciach „VOS“ bude servisný materiál a základné náradie.

Štart

Štart všetkých trás je na námestí vedľa Kultúrneho domu v Súľove.
93 km - 9.00 hod., 49 km - 9.15 hod. a 29 km - 9.30 hod.

Všetky 3 trasy sú už spracované aj pre GPS. Stiahnuteľné súbory „plt“, panoramatické 3D mapy trás a veľa nádherných záberov nájdete na oficiálnej stránke Súľovských skál.

Nakoľko sú štarty jednotlivých trás v rozpätí 15 minút, na radenie do štartového koridoru bude s výnimkou trasy 93 km čas len 10 minút. Žiadame Vás o toleranciu voči sebe samým a rešpektovanie pokynov usporiadateľov. Priestor na rozjazdenie je na ceste smerom na PD Súľov.

Úvodné kilometre vedú do kopca po širokej asfaltovej ceste do obce Hradná, čím by sa malo zamedziť počiatočnej zápche. Chceli by sme Vás poprosiť o zaradenie sa na mieste štartu približne podľa svojej výkonnosti. Ak nemáte ambície byť „na bedni“, radšej sa moc ku páske nestavajte... Predídete zbytočným a nebezpečným predbiehaniam. Ďakujeme za Vás.

Pre prípad extrémne zlého počasia (veríme že nebude!!!) máme pripravené aj mokré verzie trás, na ktorých v rámci možností daných cestnou sieťou vynecháme ťažšie prejazdné úseky. Podľa predpovede by sa však malo počasie na piatok a sobotu umúdriť.

Na všetkých trasách je prilba povinná !!! V prípade zistenia nepoužívania prilby počas bikemaratónu bude nasledovať diskvalifikácia ! Diskvalifikovaní účastníci budú vylúčení aj zo žrebovania tomboly. Prilba nie je zbytočný luxus, ide hlavne o Vašu hlavu a krk.

Značenie

Trasa bude vyznačená plastovými páskami, tabuľkami na tyčiach, maľovaným značením – žlté šípky a našimi usporiadateľmi, ktorých je rozmiestnených takmer 60. Treba sa však aj trochu pozerať.

Občerstvovacie stanice

km 19. Súľov: banány, pomaranče, dobošky, sušené hrozienka, voda, Enervit

km 37. / 18. Vrchteplá: banány, pomaranče, jablkové štrúdle, müsli tyčinky, sušené hrozienka, chlieb + maslo + hydinový nárez + rajčiny, voda, Enervit

km 47. Veľká Čierna: banány, pomaranče, dobošky, sušené hrozienka, chlieb + soľ, voda, minerálka / Enervit

km 65. / 29. / 11. Jasenové: banány, pomaranče, jablkové štrúdle, müsli tyčinky, sušené hrozienka, chlieb + maslo + hydinový nárez + rajčiny, voda, minerálka, Enervit, Red Bull

km 76. Lietava: banány, pomaranče, müsli tyčinky, sušené hrozienka, chlieb + soľ, voda, minerálka, Enervit

km 84. / 40. / 20. Babkov: banány, pomaranče, jablkové štrúdle, sušené hrozienka, chlieb + maslo + hydinový nárez + rajčiny, chlieb + soľ, voda, minerálka, Enervit

Zdravotnícke zabezpečenie

Ľudia, buďte ohľaduplní a neriskujte! Zdravotníctvo má dosť roboty aj bez tohto bikemaratónu. Zdravotný dozor je zabezpečený záchranným vozidlom s profesionálnou posádkou. Drobnú pohotovosť majú aj na poliklinike v Bytči a v nemocniciach v Žiline a Považskej Bystrici. Na všetkých OS budú sestry a bratia so zdravotnými balíčkami. Takže ešte raz : Neriskujte, veď ide o zábavu !!!

Nebezpečné úseky

Trasa 93 km:
Roháčske sedlo (18.km) – v zjazde do obce Súľov dávajte pozor na možných peších turistov.
Bodiná (39.km) – po nádhernej pasáži za Vrchteplou prídete ku ostrej ľavej zákrute, za ktorou nasleduje 500 m zjazd po kamenistej ceste do Bodinej! Opatrnosť je tu namieste.
Malá Čierna (44.km) !!! – V zjazde zo sedla pod Dubicou do Malej Čiernej je krátky kamenitý úsek, v ktorom to netreba preháňať s rýchlosťou. Minulé roky tu už padlo pár bikerov.

Trasa 49 km:
Bodiná (19.km) + Malá Čierna (25.km)

Trasa 29 km:
Malá Čierna (7.km)

Cieľ

Po prejazde cieľom Vám v kancelárii pretekov po odovzdaní nepoškodeného elektronického čipu odovzdáme darček - cyklistické ponožky AUTHOR, lístky na jedlo a pitie a 0,5 l nápoja RAUCH. Pamätný diplom si budete môcť vyzdvihnúť cca do 30 minút po príjazde do cieľa.

Hygiena a umývanie bicyklov

Sprchovanie a umývanie bicyklov je umiestnené na futbalovom ihrisku. Pre mužov sú vo vojenskom stane pripravené 2 poľné sprchovacie zariadenia MKS s teplou vodou. Ženy sa umývajú v budove futbalového ihriska. Na umývanie bicyklov sú pripravené 3 wapky s obsluhou.

Stravovanie

Stravovacia zóna je umiestnená v areáli školy. Na lístky sú pripravené obľúbené kurčiatka z PIPI GRILL-u, alebo kto si objednal vegetariánske jedlo, zeleninové rizoto zo školskej jedálne. Variť sa bude aj guláš a párky v poľnej kuchyni. Pitný režim bude uspokojovaný pri KD Súľov. Na lístky je na pitie na výber čapovaný POPPER alebo čapovaná kola.

Sprievodný program

Všetko podstatné sa bude odohrávať pri KD Súľov. Ku sprievodnému programu popisovanému v predchádzajúcej aktualizácii pribudne ešte folklórny súbor zo Stavbára v Žiline. Spíkrom podujatia bude známa postava slovenskej cyklistiky – Roman Barényi.

Výsledky

Priebežné výsledkové listiny budú vyvesované na označenej nástenke. Miestom na podanie protestov je kancelária v KD. Výsledkovú listinu bude možné pozrieť na internetovej stránke www.cyklotour.sk už pár minút po príjazde posledného pretekára do cieľa! Slávnostné vyhlasovanie výsledkov začne o 16.00 hod. pri KD Súľov. Žrebovanie tomboly prebehne po vyhlásení výsledkov tradičným spôsobom podľa štartovných čísel. Čísla majte pri sebe, lebo cenu dostane len ten, kto bude osobne prítomný a preukáže sa vyžrebovaným štartovným číslom.

Záverečné upozornenia

Bikemaratón sa ide za plnej cestnej premávky na vlastné nebezpečie. Účastníci sú povinní dodržiavať pravidlá cestnej premávky a pokyny polície a usporiadateľov. Organizátor neručí za škody účastníkom a sprievodu vzniknuté a nimi spôsobené. Trasa vedie z veľkej časti cez Chránenú krajinnú oblasť Strážovské vrchy, preto buďte ohľaduplní ku prírode a jej obyvateľom. Odpadky vyhadzujte len vo vymedzených zónach. Osud ďalších ročníkov AUTHOR bikemaratónu Súľovské skaly je aj vo Vašich rukách.

Ďakujeme Vám za dodržiavanie týchto pravidiel, duchu fair play a želáme Vám príjemný športový zážitok. A nezabudnite: ... aj AUTHOR bikemaratón Súľovské skaly je cesta ku zdraviu!

Za SCK CYKLO TOUR Súľov ostáva s pozdravom „Vode smer, svetu mier!“

Slavomír Strečanský
riaditeľ podujatia

report_problem Našiel si v texte chybu?
clear
Prečo sa ti článok nepáči?
Odoslať spätnú väzbu
Formulár sa odosiela

Komentáre

Momentálne sa tu nenachádzajú žiadne komentáre

Musíš byť prihlásený, ak chceš vidieť celú diskusiu.
Formulár sa odosiela
Pridaj komentár
Formulár sa odosiela

Podobné články

Pozvánka: Apríl – preteky už klopú na dvere

Pozvánka: Apríl – preteky už klopú na dvere

Zimná príprava je za nami a nastal čas pretaviť hodiny tréningu v pretekoch.
Pozvánka: Škoda Svätojurský MTB Maratón 2024 - jarná nakopávačka

Pozvánka: Škoda Svätojurský MTB Maratón 2024 - jarná nakopávačka

Jarná klasika vo Svätom Jure bude otváracím podujatím v rámci série Škoda Bike Open Tour. Čo nás čaká počas 15. ročníka?
Pozvánka: Škoda HORAL MTB Maratón – dominanta je späť

Pozvánka: Škoda HORAL MTB Maratón – dominanta je späť

Radi by ste zažili Kráľovu hoľu počas maratónu Horal ako bývalo zvykom? Po dlhom čase je tento legendárny kopec a symbol trate Krejzi späť.
keyboard_arrow_up