Finále: Detská tour Petra Sagana 2016 aj s dresmi pre troch najlepších vo všetkých súťažných kategóriách

Finále: Detská tour Petra Sagana 2016 aj s dresmi pre troch najlepších vo všetkých súťažných kategóriách

Tento ročník počasie organizátorov Detskej tour nesklamalo alebo mali šťastnú voľbu na výber termínov súťaže. Ani raz v 9 kolách nepršalo, nefúkalo a nebola zima. Skôr naopak tour sprevádzalo slnečné a miestami (Prešov, Dolný Kubín) až horúce počasie. Ale poďme k finálovému kolu, ktoré sa konalo 25. septembra v Súľove.

Voľba na Súľov nebola náhodná, veď práve spoluorganizátori okolo Slava Strečanského pripravujú jedno z najväčších cyklistických podujatí na Slovensku Author ŠKODA bike maratón Súľovské skaly. Lokalita pod Súľovskými skalami priam idylická pre podobné cyklistické podujatie. Trate sa nachádzali na priľahlých „filmových“ lúkach (natáčalo sa tu niekoľko celovečerných a to aj zahraničných filmov).


Ako sa v Súľove v nedeľu súťažilo

Baby mali vo finále asi najdlhšiu a hlavne mierne do kopčeka vedenú asi 200 metrovú trať a tak sa niektorí cyklisti poriadne zapotili (niektorí však „demonštratívne“ prekráčali svoju trať povedľa bicyklíka, či odrážadla). Ella Trochanová z Novej Dubnice a Riško Valíček z Bratislavy však nástrahy trate zvládli bravúrne a prišli do cieľa ako prví. Šichtovci nie nadarmo „rozložili svoj camper už v sobotu, aby si čo najlepšie „naštudovali“ trať a to sa oplatilo. Miriam Šichtová z Martina po prvýkrát zvíťazila v kategórií mikro dievčatá. U chlapcov sme videli „saganovský“ dojazd a v záverečnom finiši celkového lídra súťaže Michala Nagyho zdolal Štefan Szollos z Rožňavy. Lívia Nogová z Martina sa po Makove vrátila na najvyšší stupienok a zvíťazila taktiež po tuhom boji so svojimi súperkami. Michal Šichta z Martina ako jediný na tohtoročnej Detskej tour zvíťazil vo všetkých 9 kolách série. U mini dievčat nárast formy opäť potvrdila Sofia Ungerová z Košeckého Podhradia, ktorá porazila svoje trenčianske rivalky sestry Polickové a Dorotku Vojtíškovú. V kategórií mini chlapci svoju dominanciu potvrdili českí cyklisti a kým v úvodných kolách Detskej tour diktoval tempo Ondřej Woller neskôr ho vystriedal Jakub Mušálek z Háje ze Slezka a nebolo tomu inak ani v Súľove.

Priebeh pretekoch mierne ovplyvnil aj pád, do ktorého sa zaplietli aj Daniel Tóth, Adrián Maják a Jakub Javor a tak celú trať sa museli snažiť zmazať manko na vedúcich pretekárov, čo sa im čiastočne podarilo. Kategóriu mladších žiačok ovládla s veľkým náskokom Simona Bodoríková z Beluše a potvrdila, že jej pasujú náročnejšie trate (od kategórie mini chlapcov trať viedla lesom s náročnejším stúpaním aj zjazdom). U chlapcov mal veľkú smolu líder súťaže Matthias Schwarzbacher, ktorý celé preteky mladších žiakov viedol, ale v závere mu spadla reťaz, čo využil nie s veľkou stratou jazdiaci Adam Bernát z Českej republiky. U starších žiačok bola najrýchlejšia Yarina Bitkovská z Ukrajiny, čo by však prekvapivo nestačilo na medailu u mladších žiačok (obe kategórie štartovali spoločne). Preto predpokladáme, že budúcoročné spojenie oboch kategórií nebude tak „bolestivé“. U starších žiakov dominoval Filip Majerský z Levoče.


Po finálovom vyhlásení výsledkov sa udeľovali aj dresy pre troch najlepších vo všetkých súťažných kategóriách (žltý, zelený, bodkovaný) pobyty v Trinity hotel a iné benefity od partnerov súťaže. Trial show nám previedli chlapci z CKnovoTrial Lučenec. A majiteľa si našiel v tombole aj novučičký Harry bicykel.



report_problem Našiel si v texte chybu?

9. kolo/finále - Detská tour Petra Sagana

calendar_today 25.09.2016
format_list_numbered 9. kolo - Detská tour Petra Sagana
label Detské cyklo preteky
place Súľov (Slovensko)

Peter Zanicky 
clear
Prečo sa ti článok nepáči?
Odoslať spätnú väzbu
Formulár sa odosiela

Komentáre

Musíš byť prihlásený, ak chceš vidieť celú diskusiu.
Formulár sa odosiela
Pridaj komentár
Formulár sa odosiela

Podobné články

Reportáž: Ako odštartoval 11. ročník Detskej tour Petra Sagana?

Reportáž: Ako odštartoval 11. ročník Detskej tour Petra Sagana?

Za krásneho počasia bikeri tejto tour prvýkrát okúsili nástrahy trate v Trenčíne. Trate v krásnom parku Brezina v blízkosti Trenčianskeho hradu mladých cyklistov poriadne preverili.
Detská tour Petra Sagana - ročník 2023 už pozná svojich víťazov

Detská tour Petra Sagana - ročník 2023 už pozná svojich víťazov

Tento rok si za finále Detskej tour Petra Sagana organizátori vybrali už osvedčený krásny areál X-BIONIC a to priamo pri dostihovej dráhe Ferries.
Reportáž: Detská tour Petra Sagana – tentokrát si decká zasúťažili v Poprade

Reportáž: Detská tour Petra Sagana – tentokrát si decká zasúťažili v Poprade

Pôvodný termín súťaže bol v nedeľu, ale v Spišskej Sobote sa organizátori rozhodli, že bude v sobotu. Urobili dobre, aj keď ešte netušili, že v nedeľu príde veľká búrka.
keyboard_arrow_up