Polaris – kompletná ponuka oblečenia od špecialistu na MTB

Polaris nie je na našom trhu veľmi dlho, určite si ale zaslúži pozornosť, pretože táto Anglická značka má vo svojej ponuke zaujímavé kúsky, v ktorých sa spája výborná kvalita a rozumná cena. Aj keď dôvodom vzniku bolo špecifické oblečenie pre MTB, v súčasnosti môže zaujať aj bohatá cestná kolekcia.

Značku založil v roku 1990 Roger Dillon, ako reakciu na nedostatočnú ponuku vtedajšieho trhu. Tam mu chýbali produkty pre rýchlo sa rozvíjajúcu novinku – MTB. Predsa len horská cyklistika si vyžaduje trochu iný prístup k oblečeniu a práve v tomto segmente začala značka intenzívne napredovať. Tomu všetkému predchádzal vlastný vývoj a náročné testovanie. Testuje sa ale aj v súčasnosti, napríklad na známom preteku naprieč Aljaškou - Alaska Iditarod Invitational  Postupne sa začala distribúcia aj do iných krajín vrátane Slovenska. V súčasnosti nechýba v ponuke oblečenie tiež pre cestnú cyklistiku, no srdce značky bije hlavne pre MTB, s ktorým je spätá od samotného začiatku.

AM Defy Jersey - pre AM a enduro

Najmä na AM a enduro je orientovaný dres AM Defy Jersey s dlhým rukávom. Predurčuje ho ku tomu najmä voľnejší strih pre neobmedzený pohyb a tiež design. Predpokladá sa použitie s batohom, takže nemá žiadne vrecká, ktoré by následne tlačili alebo inak prekážali pod batohom a bedrovým pásom. Je vyrobený z vlhkosť odvádzajúceho materiálu QuickDry. Dostupný je vo veľkostiach S – XXL a cena sa pohybuje okolo 48 €.


AM 500 Repel - pre voľnosť pohybu

Krátke nohavice určené pre MTB a technické jazdenie. Dôležitú voľnosť pohybu zabezpečujú strečové diely v sede a v rozkroku, takže vyšliapať nejaký poriadny kopec v nich nebude žiadny problém. Ak vám bude následne v kopci teplo, sú vybavené ľahko ovládateľnými bočnými prieduchmi na zips. Dajú sa veľmi ľahko prispôsobiť pomocou suchých zipsov umiestnených v páse. Nechýbajú bočné vrecká a jedno vnútorné zabezpečené zipsom. Textília je navyše ošetrená povrchovou úpravou pre trvanlivú odolnosť voči vode. Vašu bezpečnosť pri neskorých návratoch zvýši reflexná potlač. Dostupné vo veľkosti S – XXL za cenu okolo 70 €

Torsion Long Sleeve Baselayer

Na jeseň a v chladnejšom období je vždy základom vhodne zvolené spodné funčkné tričko, ktoré odvádza pot, udržuje telo v suchu a teple. Model Tersion s dlhým rukávom je kombináciou 2 hlavných materiálov. Prolen® (polypropylén) je použitý v miestach, kde sa najviac potíme a Becool® (nylon) má na starosti spevnenie. Samozrejme nechýba elastan, pre čo najlepší „fit“. Vďaka tejto kombinácii materiálov tričko odvádza pot a pritom poskytuje oporu pre pracujúce svalstvo – teda formou vhodnej kompresie. Je dostupné v 3 veľkostiach a cena sa pohybuje okolo 33 €.


Windshear - účinná ochrana pred vetrom

Na väčšinu výjazdov v jesennom období postačuje účinná ochrana pred vetrom umiestnená v prednej časti. Vďaka tomu nás neprefúkne a pritom sa v oblečení ani „nevaríme“. Presne za týmto účelom bola vytvorená bunda alebo skôr dres Windhear, ktorý má vetruodolnú prednú časť doplnenú o priedušnú zadnú časť – tam je umiestnený veľmi elatický, teplý a pritom priedušný therma stretch materiál. Dôležitý je samozrejme aj strih, ktorý je prispôsobený športovej pozícii v sedle, takže bunda neprekáža ale pritom chráni všetko potrebné. O ľahké obliekanie a termoreguláciu sa postará kvalitný a ľahko dostupný zips YKK. V zadnej časti sú umiestnené 3 hlboké vrecká a jedno mále vrecko na zips pre cennosti. Nechýba ani reflexná potlač, ktorá zvyšuje mieru bezpečnosti. Bunda je dostupná vo veľkostiach S – XXL a v 3 farebných kombináciách. Cena sa pohybuje okolo 87.00 €.

Rukavice Blitz - univerzálne rukavice

Veľmi univerzálnym doplnkom sú taktiež vetruodolné rukavice. Nájdu uplatnenie v skutočne širokom rozsahu teplôt a sú použiteľné ako na cestu tak aj pre MTB. Model Blitz má vrchnú časť z vetruodolnej membrány, dlaň je tvorená z odolného materiálu Amara doplnená o gélové vankúšiky pre pohodlie. Nepríjemnému podfukovaniu bráni vyvýšený neoprénový lem na zápästí doplnený o suchý zips pre pohodlné obliekanie. Na prstoch je doplnená silikónová potlač pre dobrý grip a spoľahlivé ovládanie. Sú dostupné v 3 veľkostiach a cena sa pohybuje okolo 35.00 €.


Ars Nix - pre pohodlnosť

Vďaka tejto vložke môžete svoje obľúbené športové kraťasy premeniť na pravý bikový model. Úplne ideálne kombinácia je napr. s modelom AM 500 Repel prípadne Descent, ktoré sú kompatibilné s jednoduchým spojením Linkinsystem. Materiál je tvorený elastickou polyesterovou tkaninou, ktorá odvádza vlhkosť a rýchlo schne. Samozrejmosťou je pohodlná vložka pre pohodlie v sedle a v spodnej časti nechýba elastický protišmykový lem. Sú dostupné vo veľkosti S - XXL a cena na našom trhu je 30.00 €.

AM Summit Jacket - aj do horšieho počasia

Ak vonku panuje menej stabilné počasie, prípadne hrozí aj nejaký dážď netreba sa hneď vzdávať naplánovaného výjazdu. Najmä v tom prípade, ak si so sebou vezmete ako zálohu dobrú bundu, ktorá bez problémov zvládne aj väčšiu dávku vody. Polaris AM Summit je tvorená dva a pol vrstvovou membránou a pre dokonalú vode odolnosť nechýba ani taká dôležitá „maličkosť“, ako sú podlepené švy. Bunda je pritom priedušná, takže v pohode zvládne aj ľahšiu formu záťaže bez toho, aby ste boli následne mokrý „zvnútra“. Vhodným doplnkom je odnímateľná kapucňa, vďaka čomu nájde bunda uplatnenie napríklad aj pri turistike a iných aktivitách. Zipsy nie sú prekryté, ale vodeodolné vďaka čomu je manipulácie veľmi jednoduchá a nikde sa nič nezasekáva. Na pleciach a bokoch je protišmykový zosilnený materiál, ktorý chráni bundu pred poškodením od batoha. Hlavný lem a manžety sú ľahko nastaviteľné za jazdy. Bunda je dostupná v 2 farebných variantoch vo veľmi zaujímavej cene 103.00 €


Trail shorts ladies - ideálne na singláče

Pre dámy milujúce pohyb na biku a hlavne pre tie, ktoré sa neboja singletrackov sú ako stvorené kraťasy Trail. Hlavným materiálom je strečová tkanina takže nebudú prekážať ani pri športovej jazde. Pás je regulovateľný pomocou dvojice suchých zipsov a aby zostali na svojom mieste je vnútorná strana pásu doplnená o silikónovú potlač. Kraťasy majú dve predné vrecká a jedno vnútorné so zipsom. Zapínanie kraťasov je riešené pomocou dvojice klipov. Dostupné sú vo veľkostiach XS – XL a cena sa pohybuje okolo 60.00 €


Dres Siren

Výborným doplnkom ku kraťasom Trail je dres Siren. Svojím strihom je určený hlavne do terénu prípadne pre všetky pohodové výjazdy, kde oceníte „civilnejší“ vzhľad. Pritom ale ponúka kvalitný rýchloschnúci materiál, ktorý je doplnený o sieťované časti v podpazuší. Ak sa trochu ochladí, príde vhod vyšší límec s ľahko ovládateľným zipsom. Všetky švy sú ploché a vzadu nechýba ani vrecko na zips na cennosti. Dostupné sú dva farebné varianty vo veľkostiach XS - XL. Cena na našom trhu je približne 48.00 €.

Bunda Mica - perfektné usadenie na tele a ochrana pred vetrom


Resp. by sa dalo povedať, že sa jedná o dres. Mica je vyrobená z materiálu Therma-Stretch™, ktorý je elastický, priedušný a vďaka vnútornej flísovej vrstve aj teplý. Predná strana je pritom doplnená o membránu, takže na väčšinu výjazdov na jeseň/jar už stačí len vhodne zvolené spodná vrstva. Vo väčšej zime vďaka priliehavému strihu a materiálu poslúži aj ako „izolačná“ vrstva pod bundu. Nechýba dôležitá vec, ako poriadne zvýšený golier a taktiež trojica zadných vreciek. Celorozopínací zips s ochranou na brade má ľahký chod, aby sa sním dalo dobre manipulovať počas jazdy. Bunda je dostupná v 2 farebných kombináciách a vo veľkostiach XC – XL. Cena sa pohybuje okolo 75.00 €.

Polaris už v redakčnom testovaní



Testy vybraných kúskov oblečenia prinesieme už čoskoro v podaní Warzone a Specky.

Na vlne súčasného MTB, AM/EN a trailov

Produkty svojím zameraním, strihom a štýlom idú na vlne súčasného MTB, AM/EN a trailového jazdenia. Pritom sa nezabudlo na hlavný zmysel oblečenia – funkčnosť. V ponuke nechýbajú ani na spracovanie náročnejšie kúsky oblečenia, ako je technická nepremokavá a zároveň priedušná bunda, prípadne prepracovaný neprefúkavý dres. Samozrejmosťou je široký výber voľných cyklistických nohavíc, kde si na svoje prídu aj dámy. Ak hľadáte kvalitné oblečenie za rozumnú cenu, pozrite si kompletnú ponuku na made4bike.sk.
report_problem Našiel si v texte chybu?

Podobné články

Oblečenie do dažďa aj vetra - v pohodlí aj v nepohodlí PR článok

Oblečenie do dažďa aj vetra - v pohodlí aj v nepohodlí

Jar sa veľakrát nesie nielen v znamení otepľovania, no i nepríjemných prehánok a studeného vetra. A do týchto podmienok treba správne oblečenie.
Test: Vesta, dres a nátelník Isadore - jar a jeseň v pohode

Test: Vesta, dres a nátelník Isadore - jar a jeseň v pohode

Čo na seba, keď je teplo, zima, sucho aj mokro? Dlhý dres Isadore Signature v kombinácii so spodnou vrstvou a vestou.
Funkčné oblečenie z rastlín? Značka UYN a ich originálny prístup

Funkčné oblečenie z rastlín? Značka UYN a ich originálny prístup

Čisté merino je menej príjemné na pokožke, syntetika horšie odoláva baktériám a preto zapácha. Nastal čas na použitie vlákna z rastlín?
keyboard_arrow_up