Predstavenie: Shimano service center - dostupnosť dielov, odbornosť personálu a garancia rýchlosti servisných prác

Predstavenie: Shimano service center - dostupnosť dielov, odbornosť personálu a garancia rýchlosti servisných prác

Cyklistické predajne sú rajom pre nejedného cyklistu. Pre väčšinu z nás sú miestom, kde máme možnosť stretnúť sa tvárou v tvár s vysnenými bicyklami alebo komponentmi, prípadne si svoje sny aj splniť. Hoci japonské Shimano cyklistické vody múti už veľmi dlho, v dnešnom článku si predstavíme novú „zasľúbenú zem“, ktorá vyrástla v podobe servisných centier v rámci už existujúcich predajní v Oslanoch, Nitre a Martine.

Shimano a jeho produkty asi netreba nikomu nejako bližšie predstavovať. Pravdepodobne neexistuje nikto, čo by sa s výrobkami tejto značky nestretol, či už priamo alebo nepriamo. Napriek tomu, že produkty tohto cyklo-giganta nájdete prakticky v každej cyklistickej predajni, Shimano sa snaží úroveň svojich služieb neustále posúvať ďalej. Živým príkladom je budovanie unikátnych servisných centier v priestoroch vybraných cyklopredajní v rámci celého Slovenska. V čom spočíva idea, výnimočnosť a výhoda takýchto servisných centier si do detailu priblížime v nasledujúcich riadkoch.

Skôr, než sa dopracujeme k zámeru a koncepcii budovania servisných center by sa patrilo na úvod povedať, kde môžete tieto centrá navštíviť alebo vyhľadať. Prvou lastovičkou na Slovensku je moderná concept store-ová predajňa Bike Peak v Oslanoch, ku ktorej sa pred rokom pridali ďalšie dve centrá v priestoroch predajne Dolomity bike v NitreMax Šport-u v Martine.

Čo takéto servisné centrum ponúka?

Servisné centrum ponúka v prvom rade kvalitný servis a dostupnosť všetkých náhradných dielov. Okrem servisných prác je vám k dispozícii aj možnosť využitia služieb bike-fitting-u, čiže optimalizovania všetkých parametrov vášho bicykla tak, aby reflektovali presne vaše potreby a telesné dispozíce. V čom je teda výhoda oproti bežnému servisu? To si rozoberieme pekne postupne.

Shimano servis center = záruka kvality

V každom servisnom centre pracujú technici, ktorí sú povinní absolvovať všetky bloky oficiálnych školení priamo od odborníkov zo shimana, po absolvovaní ktorých získavajú príslušný certifikát pre daný servisný úkon, komponent, resp. komponentovú sadu. Takéto školenie sa realizuje automaticky vždy pred uvedením nového produktu na trh a tak je jedno, či potrebuje zoservisovať komponenty staršieho dáta výroby alebo softwarovo nastaviť parametre v najnovšej elektronickej sade. Váš bicykel je vždy v rukách ozajstných profesionálov, ktorí majú dostatok skúseností a k dispozícii kvalitné náradie na každý servisný úkon.


Všetko na čo si spomeniete...

Ďalším nesmierne dôležitým údajom je, že ideou servisných centier je držanie väčšiny náhradných dielov pekne prehľadne usporiadaných na paneloch umiestnených po stenách servisného centra. Pokiaľ teda nutne potrebujete niektorý náhradný diel na poslednú chvíľu, v servisných strediskách máte istotu, že miesto dlhého nosa domov odkráčate s požadovaným dielom bez toho, aby ste si museli v predstihu overovať, či je daný diel na predajni dostupný. Zákazník si tak môže pokojne vybrať a porovnať zo všetkých úrovní náhradných dielov prípadne zhodnotiť stav opotrebovanosti starých komponentov. Všetky centrá sú zároveň navrhnuté ako otvorený priestor, do ktorého má zákazník prístup. Čiže kľudne a bez obáv môžete pozorovať, čo sa s vašim bicyklom deje počas servisu.


Do 24 hodín od prijatia objednávky

Koncepcia siete Shimano Servis Centier si zakladá na realizácii výkonu servisu do 24 hodín od prijatia objednávky. Rovnako aj väčšina reklamácií je vzhľadom na dostupnosť náhradných dielov na predajni riešená do 24 hodín.

Všetko spolu pekne na dosah

Nič nie je lepšie ako osobná skúsenosť. A tejto myšlienky sa držia rovnako pevne aj v každom servisnom centre. Okrem všetkých čerstvých noviniek sú k dispozícii na ohmatanie aj všetky aktuálne produkty z portfólia Shimano, vrátane oblečenia, tretier, okuliarí, doplnkov a komponentov značky PRO vo väčšine dostupných veľkostí. Silikónové gripy a omotávky si tak môžete pokojne vyskúšať priamo na testovacích riadidlách.


Fotografia: SSC Nitra

Bike-fitting – nastavenie bicykla prešpekulované do posledného detailu

Či už pri kúpe nového bicykla, alebo nového komponentu sa určite mnohí z vás zamysleli, čo by pre ich potreby bolo ideálne alebo ako by mohli svoju výkonnosť posunúť ešte niekam ďalej.

Neodmysliteľnou súčasťou každého servisného centra je aj ergometrické zariadenie pod názvom bike-fitting, vďaka ktorému si môžete byť istí, že pri kúpe vášho nového bicykla budú zohľadnené všetky vaše telesné rozmery a dispozície.



Samotné cca hodinové meranie prebieha v troch fázach a vykonáva ho skúsený technik, ktorý je (ako už iste tušíte), držiteľom príslušného certifikátu Shimano. Po úvodnom zmeraní výšky, dĺžky končatín, chodidiel, hmotnosti, šírky panvovej kosti a iných fyziognomických parametrov nasleduje nastavenie posedu na špeciálnom trenažéri, kde sa vyladia všetky potrebné výšky, uhly a dĺžky sedlovky, kľúk, predstavca, sedla, rozsahu prevodov a pod., ktoré sa neskôr aplikujú pri nastavení vášho bicykla. Druhou fázou je reálny záťažový test, kedy sa pomocou wattmetra (čiže merača výkonu) optimalizujú všetky nastavené parametre tak, aby prenos energie do pedálu pri šliapaní bol čo najefektívnejší. Takýto sofistikovaný typ zariadenia sa nachádza v Oslanoch a v rámci krajín V4 by ste ho inde pravdepodobne hľadali márne. Poslednou fázou merania je umiestnenie senzorov na vaše kĺby, ktoré počas šliapania sleduje laserová kamera, ktorá vyhodnotí správnosť nastavenia vášho posedu pomocou špeciálneho softvéru. Na záver zostáva už len zmerať spôsob našliapavania vašich chodidiel, prípadne vybrať vhodný typ teplom tvarovateľných vložiek a nastaviť kufre na tretrách. Výstupom merania je detailná, tlačená verzia nastavenia posedu v súlade s geometriou vami zvoleného bicykla. Takýto druh merania je automaticky dostupný pri kúpe každého hodnotnejšieho či už cestného alebo horského bicykla, prípadne ako spoplatnená služba, ak by ste mali záujem o nastavenie ideálnej pozície na vašom súčasnom bicykli.

Exkluzívne novinky v reálnom čase

Zatiaľ, čo o najnovších produktoch iných značiek môžete maximálne snívať nad on-line katalógom alebo na zahraničných cyklistických výstavách v Shimano servisných centrách si môžete „horúce novinky“ na sezónu 2017 prísť pokojne na druhý deň po ich oficiálnom predstavení pozrieť a ohmatať priamo na predajňu. Všetky aktuálne sady na rok 2017 od SLX M7000 cez Dura Ace R9100 až po pohonnú elektrojednotku STEPS sú vystavené v rámci jednotlivých Shimano centier, kde môžete všetky svoje prípadné otázky konzultovať priamo s odborníkmi.


Pár slov na záver

Po všetkých spomínaných benefitoch a pridaných hodnotách sa až núka človeku otázka – kde je skrytý háčik? V tomto momente žiaľ musím všetkých zarytých skeptikov sklamať. Koncepcia servisných centier je snahou Shimana posunúť svoje služby a dostupnosť produktov na vyššiu úroveň v rámci siete vybraných európskych regiónov. Ceny servisu a produktov sú porovnateľné, resp. rovnaké ako v každej inej oficiálnej distribúcii dielov Shimano. V praxi tak dostávate identický produkt za identickú cenu ako v každej inej predajni na Slovensku, plus nezanedbateľnú pridanú hodnotu v dostupnosti dielov, odbornosti personálu a garancie rýchlosti vybavenia servisných prác. Pozitívnou správou je, že v budúcnosti je v rámci Slovenska plánované rozšírenie servisných centier do ďalších piatich až siedmych miest. Ak sú teda čas, kvalita a najnovšie trendy pre vás rozhodujúcimi kritériami, určite sa oplatí merať cestu do jedného z Shimano servis centier v Oslanoch, Nitre alebo Martine.

SSC na Slovensku

Bike Peak
Mierová 854/37, 972 47 Oslany
046/ 5492 332, shop@bikepeak.sk
bikepeak.sk

Dolomity Bike
Štefánikova trieda 37/65, 94901 Nitra
037/ 3811 584, info@dolomitybike.sk
dolomitybike.sk

MAX ŠPORT
Nám. SNP 6994, 03601 Martin
043/ 4221 685, murbanek@mail.t-com.sk
maxsportshop.sk

Aplikácia Dealer Locator

Online mapa všetkých SSC v Európe, ktorá udáva adresu, otváracie hodiny, telefón a trasu od miesta, kde sa prave nachádzate. Preskúmať ju môžete TU.
report_problem Našiel si v texte chybu?
bimjeam 
clear
Prečo sa ti článok nepáči?
Odoslať spätnú väzbu
Formulár sa odosiela

Komentáre

Musíš byť prihlásený, ak chceš vidieť celú diskusiu.
Formulár sa odosiela
Pridaj komentár
Formulár sa odosiela

Podobné články

Nové modely okuliarov Shimano – vidieť nevídané PR článok

Nové modely okuliarov Shimano – vidieť nevídané

Na cestách číha mnoho skrytých prekážok. Obzvlášť ak je ostré svetlo alebo, naopak, šero. Vtedy je vyhýbanie sa prekážkam obtiažnejšie. Ako to vyriešilo Shimano?
Rozhovor: Jakub „Wechet“ Jankových - z MTBIKERu až na Majstrovstvá SSC mechanikov

Rozhovor: Jakub „Wechet“ Jankových - z MTBIKERu až na Majstrovstvá SSC mechanikov

O tom, že máme šikovných mechanikov, sa môžete presvedčiť pri poruchách vašich dvojkolesových tátošov a ich servise u nás. Ako však dať túto šikovnosť „na papier“?
Di2 Frankenstein - skúsenosti a postrehy s inštaláciou

Di2 Frankenstein - skúsenosti a postrehy s inštaláciou

Veľa cyklistov to asi pozná. Príde nejaká nová vychytávka a nám sa už v hlave premieta, ako by sadla na náš milovaný stroj a aký by bol život s jednou obličkou...
keyboard_arrow_up