BBB – zaujímavé novinky na ďalšiu sezónu

Holandská značka BBB si u nás postupne získava stále väčšiu popularitu. Vo veľkej miere za to vďačí najmä svojím kľúčovým hodnotám – poskytovať kvalitné vybavenie za rozumnú cenu. Na budúcu sezónu ponúka opäť aj niektoré zaujímavé novinky.

Tak ako väčšina výrobcov, ktorí v cyklistickom priemysle niečo znamenajú, prezentovala značka svoje produkty na nedávnej výstave Eurobike. Práve tam bolo možné sa s týmito novinkami trochu bližšie zoznámiť.

BBB Airstrike DGT

Takmer každý správny cyklista kontroluje pred výjazdom tlak v plášťoch. Tí skúsenejší cítia aj minimálne zmeny oproti ideálnemu stavu a častokrát sa nepodarí na prvýkrát presne trafiť tú správnu hodnotu. V BBB preto spojili svoju osvedčenú pumpu Aistrike s digitálnym manometrom. Ten okamžite ukáže hodnotu v jednotkách BAR alebo PSI. Navyše display je dostatočne veľký a hlavne podsvietený. Stačí teda len poznať tú správnu hodnotu a ostatné už bude otázkou chvíle. Vďaka svojej konštrukcii nie je problém bez veľkej námahy natlačiť aj 160 PSI. Telo pumpy dlhé 70 cm je kompletne vyrobené z kovu. Hlavica Twist Head nemá problém poradiť si s galuskovým ventilom alebo autoventilom bez nežiaducich únikov vzduchu - čo je dôležité najmä pri hustení na vysoký tlak. Ergonomická rukoväť a stabilné nohy s pogumovaním následne zvyšujú užívateľský komfort. Cena pumpy je 59.95 €.


BBB Easyroad

Tak trochu iného kalibru je pumpa Easyroad. Kombinuje v sebe nízku hmotnosť a príjemnú manipuláciu v kvalitnom hliníkovom tele. Práve komfort používania je veľmi vysoký vďaka vysúvacej hadičke, takže už nie je potrebné „lámať“ ventil pri hustení. Táto pumpička umožní natlakovať plášť až na 9 BAR/130 PSI. Hlavica Twist Head si poradí so všetkými používanými typmi ventilov. Celková dĺžka je 185 mm a hmotnosť 96 gramov. Okrem čierneho prevedenia sú dostupnú aj 4 ďalšie farebné verzie v anodizácii. Samozrejmosťou je držiak pod košík. Cena pumpy je 27.95 €.

BBB Echelon

V skratke by sa dalo aj povedať: „na veľkosti záleží“. A platí to hlavne vtedy, ak sa jedná o náš komfort. Veď práve sedlo je jedným z kľúčových komponentov, ktoré určuje, či bude cyklistika radosť alebo utrpenie. Výsledkom je model sedla Echelon, ktorý je ponúkaný v 3 rôznych šírkach, teda 145, 155 a tiež 165 mm. Práve väčšie šírky často pri športových modeloch chýbajú a sú dôležité, ak máte širšie sedacie kosti. Taktiež nechýba veľký výrez v oblasti chúlostivých partií. Pri výkonnostnej cyklistike a dlhších jazdách je dôležité, aby bolo sedlo komfortné, no zároveň poskytovalo aj dostatočnú oporu. To má na starosti ľahká pena s vyššou mierou tvrdosti a karbónom zosilnený skelet. Lyžiny sú oceľové s dutou konštrukciou a hmotnosť sedla je 280 g. Povrch tvorí vodeodolný syntetický poťah. Sedlo je robené ako verzia unisex, takže bude sedieť tiež športovo orientovaným cyklistkám. Cena sedla je 69.95 €.





BBB Fullview

Už samotný názov tak trochu napovedá, čo je hlavnou devízou týchto okuliarov. BBB ponúka konštrukciu, ktorá umožňuje ničím „nerušený“ výhľad“. Jedná sa teda o rámik, ktorý v podstate na okuliaroch nenájdete. Resp., vo vrchnej a spodnej časti. Zvyšok je vyrobený z veľmi odolného materiálu Grilamid. Pritom ponúkajú plnohodnotný komfort a možnosti prispôsobenia – napr. v oblasti nosa. Taktiež nie je problém s výmenou skiel a v balení sú dodávané aj žlté a číre. Okuliare sú taktiež dostupné aj vo fotochromatickej verzii a s veľmi zaujímavou cenou. V klasickom prevedení je odporúčaná cena 69.95 €, zatiaľ čo fotochromatická verzia vyjde na 99.95 €.


BBB Scoutcombo

Pre tých, ktorí veľmi často využívajú bicykel aj ako formu dopravy, prípadne na dochádzanie do práce, príde vhod kompaktné a odolné svetlo Scoutcombo. Čo ho robí zaujímavým, je kombinácia predného a zadného svetla v jednom. Pri umiestnení na prilbe vás teda bude ešte lepšie vidieť, čím zvýšite svoju bezpečnosť. Vďaka dobíjaniu cez USB nie je problém mať ho neustále v pohotovosti a po ruke. Výkon predného svetla je 200 lumenov (dióda XPG CREE), ktorý sa dá regulovať v 4 úrovniach. Dôraz sa kládol tiež na kvalitu prevedenia, čoho výsledkom je spoľahlivá elektronika, hliníkové telo a taktiež vodeodolnosť. Samozrejme, svetlo sa dá prichytiť taktiež na riadítka a oba držiaky sú súčasťou balenia. Celková hmotnosť je 100 g vrátane držiaka a dostupné sú 2 farby – čierna a modrá. Odporúčaná cena je 55.95 €.




Nové tachometre


BBB sa teda aj v ďalšej sezóne bude držať svojho hesla a ponúkne bikerom na výber z kvalitného vybavenia, ktoré nezruinuje rodinný rozpočet. Navyše, v širokej ponuke si vyberú ako milovníci asfaltu a rýchlej jazdy, tak aj vyznávači horskej cyklistiky. Viac informácií nájdete na stránke: sk.bbbcycling.com.
report_problem Našiel si v texte chybu?
Imroman 
clear
Prečo sa ti článok nepáči?
Odoslať spätnú väzbu
Formulár sa odosiela

Komentáre

Musíš byť prihlásený, ak chceš vidieť celú diskusiu.
Formulár sa odosiela
Pridaj komentár
Formulár sa odosiela

Podobné články

MTBIKER novinky – naše plány do sezóny 2024

MTBIKER novinky – naše plány do sezóny 2024

Nové značky, nové spolupráce, nová predajňa, komunitné jazdy, ale aj jeden veľký letný projekt na východe. Pozrite si prehľad toho, čo chystáme.
Suunto Race – osvedčené funkcie aj v nových farbách PR článok

Suunto Race – osvedčené funkcie aj v nových farbách

Pre tento rok Suunto rozširuje modely hodiniek Suunto Race o ďalšie tri farebné variácie. Nájdeme medzi nimi modely s titánovou aj nerezovou lunetou. Nechýba ani novinka pre milovníkov hudby počas tréningu.
Test: BBB Stackpack - praktický, uni a za skvelú cenu

Test: BBB Stackpack - praktický, uni a za skvelú cenu

Počet bikepackingového príslušenstva je tak, ako pri bicykloch, rovný známej rovnici N+1. Každá nová taška má svoje nezameniteľné miesto v mojej kolekcii, špecifické použitie a jedinečné príbehy.
keyboard_arrow_up