Test: Polaris bunda a dres ako stvorené pre únik od všedného života

Oblečenie anglickej značky Polaris je u nás stále málo známe, aj keď táto firma funguje už 26 rokov. Odkedy má distribútora aj na Slovensku, bolo na MTBIKRI napísaných pár PR článkov s predstavením ich výrobkov.

Svojim kvalitným oblečením pre cestných, trailových, či mestských bikerov a doplnkami sa snaží dobiť svet bikového marketingu. Predstavenie vecí ste si už mali možnosť prečítať v PR článku: Polaris – Hviezda cyklistického oblečenia alebo Polaris – kompletná ponuka oblečenia od špecialistu na MTB.

So Speckou sme pár ich vecí dostali na test, a tak sa o skúsenosti s nimi s vami radi podelíme. Ide o trailové kúsky - pánsky dres M.I.A. a pánsku bundu AM Enduro.

Pánsky dres Polaris M.I.A.


Tento dres s dlhými rukávmi sa vyrába v dvoch farebných prevedeniach – sivo/limetková a modro/oranžová v širokej ponuke veľkostí S, M, L, XL a XXL. M.I.A. je presne tá skratka, ktorú možno poznáte z akčných vojenských filmov – Missing In Action, teda v preklade - niečo ako nezvestný v boji. Názov teda napovedá, že je ideálny pre trailové úniky od všedného života. Výrobca doporučuje jeho použitie na celodňové Enduro a Downhill jazdenie do každého ročného obdobia. Absolvoval som v tomto drese pár výjazdov na biku a behov (keďže som akurát bike servisoval), takže prinášam pár postrehov.


Ja som mal modro/oranžovú verziu vo veľkosti M, ktorá na moju postavu sedela ako uliata. Farebná kombinácia sa mne osobne celkom pozdáva, rovnako aj druhá tmavšia verzia s limetkovým vzorom je celkom pekne zladená. Dres je z veľmi príjemného, mäkkého syntetického materiálu a pod rukávmi je použitý tenší sieťkovaný materiál pre lepší odvod vlhka. Rovnako švy sú pohodlne ploché, aby vás nedráždili na tele. Je dosť tenký, takže v horúcich letných dňoch ho môžete použiť ako vzdušnú ochranu proti slnku a v chladnejšom počasí s termo tričkom pod ním zase ochráni proti vetru a príjemne ohreje. Jeho výborne zvolený strih zaručí, že vám nebudú rukávy krátke ani pri natiahnutí rúk a rovnako aj z pod predĺženej chrbtovej časti nebude vytŕčať spotený chrbát. Jeho šírka je akurátna, teda nie moc široká, ani obtiahnutá. Konce rukávov a spodok je prešitý na polovicu a pôsobí, akoby mal v sebe nejakú výstuhu ktorá zlepšuje jeho držanie na obvode rúk a pása.


Na drese je všitá praktická mikroflísová handrička na očistenie skiel okuliarí. Na pravom boku vzadu sa nachádza vrecko so zipsom pre ID kartu, či nejakú hotovosť na kafé alebo pivko po ceste, ak by ste nechceli so sebou ťahať batoh. Na spodnej časti zadného dielu nájdete milý nápis: „Just add your bike“. Aj pri väčšom zapotení dres nenasaje všetok pot a nestane sa z neho nepríjemný kus ťažkého a chladivého oblečenia. Ak ho z nejakého dôvodu nemôžete oprať hneď, napríklad ho chcete zobrať na seba aj ďalší deň a prevesíte ho vyschnúť, čakajte mierny zápach od zapotenia. Nič extrémne - na bezpečnú vzdialenosť od kamošov, ale ak by k vám pri jazde vo dvojici privoňala nejaká bikerka v intímnej zóne, mohla by svoje plány na romantiku na lúčke odložiť na inokedy. Ibaže by ste si chceli užiť radšej jazdenie, tak sa to bezpochyby hodí .


Test dresu je vcelku jednoduchá záležitosť, ale myslím, že som spomenul, čo sa dalo. Každopádne je Polaris M.I.A. vydarený dresík s prepracovaným strihom, dobre zvolenými materiálmi a pekným dizajnom. Ak by ste chceli skôr verziu s krátkymi rukávmi, môžete si vybrať dresy s názvom AWOL Trail Jersey, ktoré sú s tým istým vzorom, ale farebne trochu odlišne zladené. Ku dresu zvážte prihodiť aj rovnako výborné rukavičky Polaris Limit. Cena dresu je 54,90 € a nájdete ho na stránke: made4bike.sk.

Plusy

  • celkové technické spracovanie
  • príjemné a funkčné materiály
  • jednoduchý a pekný dizajn

Mínusy

  • nezistené

Pánska bunda POLARIS AM Enduro

Táto čistokrvná MTB bundička strednej váhy je zrodená z teplého softshellového materiálu, aby vás v chladných obdobiach zahriala. Vyrobená je z kombinácie materiálov X-Wind, 4-way stretch vetruodolného vlákna a Thermastretch zateplenej pleteniny. Predné náprsné vrecko so zipsom s názvom Napoleon disponuje vnútorným otvorom na vedenie slúchadiel. Na spodnej chrbtovej časti na pravej strane je zase väčšie vrecko so zipsom, ktoré svojím umiestnením zlepšuje dosažiteľnosť aj počas bikovania. Bunda má na vnútornej strane spodného patentu silikónové pásiky, takže po zapnutí sa nebude dvíhať dohora. Strih je užší na telo, po zapnutí vás bunda pekne obopne a svojím príjemným materiálom zahreje.


Ako som sám na vlastnej koži v nepriazni počasia zistil, veľmi dobre chráni proti vetru, ľahšiemu dažďu a príjemne hreje. Prvýkrát som ju testoval pri cca. 8-10°C a kropení. Pod ňou som mal merino termo tričko a bolo mi v nej akurát príjemne. Bunda príjemne hriala, ale zároveň bola aj dostatočne priedušná. Skúsenosti jazdcov v tejto bunde hovoria, že komfortná teplota pre túto bundu je pri dynamickom jazdení v rozsahu zhruba 5 až -5°C a 12 – 15°C pri pomalšom, ľahšom jazdení. Rovnako aj po viacerých praniach nestráca na farbách alebo vetruodolnosti. Rukávy sú dostatočne dlhé a ani po natiahnutí rúk na riaditká sa nevyťahujú. Výška krčného goliera je dobre zvolená, takže vás nebude tlačiť do krku a ani moc nízkou výškou nebudete nútený použiť vo vetre a chlade ešte šatku. Celkový dizajn je jednoduchý - pekná trojfarebná kombinácia, no na výber sú ešte farebné kombinácie Vivid blue – Black – Limestone a Graphite – Black – Lime. Malé logo výrobcu v pravej hornej časti v inej farbe a väčšie, ale nenápadnejšie na chrbte, jasne označuje výrobcu - značku Polaris. Čo sa týka výberu veľkostí, vyrába sa od S po XXL. Ja som to na svoju 179 cm postavu riskol s Mkom a urobil som dobre, nie je mi moc obtiahnutá, ale ani moc voľná.


Cyklobunda AM Enduro je veľmi podarený kúsok, ostatne ako väčšina vecí od značky Polaris. Ťažko sa na nej hľadajú muchy, má všetko, čo má bunda na chladnejšie obdobie mať. A, že to je naozaj tak, vám potvrdia užívateľské recenzie vo svetových známych bikových e-shopoch. K nej odporúčam výborné technické kraťasy Polaris AM Repel, ktoré rovnako môžete vidieť na fotkách. Cena bundy je 109,90 € a viac informácií nájdete na stránke: made4bike.sk.


Plusy

  • príjemný, strečový materiál
  • výborný strih na cyklistiku
  • hrejivá
  • silikónový vnútorný lem na spodnom patente

Ťažko nájsť nejaké to mínus

Polaris ma veľmi milo prekvapil svojim výborným spracovaním. Či už je to dres alebo bunda, ich prepracované detaily ako vrecká, lemy, švy alebo strih spolu s výborne zvolenými materiálmi svojich zákazníkov budú určite dlho tešiť. Značka Polaris proste nie je prvý rok na trhu, a to sa odzrkadľuje v ich skúsenostiach vo výrobe.
info
Testy a predstavenia produktov sa realizujú s produktami a materiálmi zapožičanými od dovozcu danej značky alebo z MTBIKER shopu. Ich obsah a záver je subjektívnym názorom autora.
report_problem Našiel si v texte chybu?
warzone 
clear
Prečo sa ti článok nepáči?
Odoslať spätnú väzbu
Formulár sa odosiela

Komentáre

Musíš byť prihlásený, ak chceš vidieť celú diskusiu.
Formulár sa odosiela
Pridaj komentár
Formulár sa odosiela

Podobné články

Test: Santini Plush a Totum - od jari až po jeseň

Test: Santini Plush a Totum - od jari až po jeseň

Mať doma naozaj kvalitné krátke nohavice je snom každého cyklistu „diaľkoplaza“. Čo však s nimi, keď sa ochladí?
Test: Termobielizeň s krátkym rukávom Sportful -  prekvapivo užitočná

Test: Termobielizeň s krátkym rukávom Sportful - prekvapivo užitočná

Prečo je teplá spodná vrstva s krátkym rukávom výborný pomocník a ako si vybrať z ponuky viacerých modelov značky Sportful?
Test: Vesta, dres a nátelník Isadore - jar a jeseň v pohode

Test: Vesta, dres a nátelník Isadore - jar a jeseň v pohode

Čo na seba, keď je teplo, zima, sucho aj mokro? Dlhý dres Isadore Signature v kombinácii so spodnou vrstvou a vestou.
keyboard_arrow_up