Test: Dámske kraťasy POLARIS Trail shorts ladies a dres Siren - príjemné a dobre spracované kúsky

Test: Dámske kraťasy POLARIS Trail shorts ladies a dres Siren - príjemné a dobre spracované kúsky

Ak si pozriete web shopy, uznáte, že bikerky v MTB stále trpia slabým výberom vecí na bike. Nehovoriac o tom, že dámy sú vo všeobecnosti náročnejšie na dizajn, výber vecí. Anglická značka POLARIS sa preto snaží prinášať aj pre bikerky kvalitné a pekné oblečenie na bike, či cesťák. Dostali sme pár vecí potestovať a na nasledovných riadkoch sa pozrieme bližšie na to, ako sa im podarili.

Zo staršieho testu pripomínam POLARIS bunda a dres ako stvorené pre únik od všedného života a rovnako predstavujeme teda dámske kraťasy POLARIS Trail shorts ladies a dres POLARIS SIREN.

Dámske kraťasy POLARIS Trail shorts ladies

Znova tu máme výrobok od tejto progresívnej anglickej značky, tentokrát sa pozrieme na dámske kraťasy Trail shorts ladies. Mala som už veľa „trail“ dámskych kraťasov a máloktoré splnili moje očakávania. Niekedy sa to ukáže už po prvom oblečení a niekedy sa kvalita nohavíc ukáže až po pár jazdách. Nie vždy treba vsadiť na vzhľad, dôležité sú aj vlastnosti použitých materiálov ako strih, dĺžka, atď. Preto ma ponuka na test kraťasov POLARIS Trail short ladies potešila. Kraťasy sú v ponuke vo veľkostiach XS až XL a jedinej farebnej kombinácii, čo je dosť škoda. Pôvodne mi prišli vo veľkosti S, ktoré zvyknem nosiť. Po natiahnutí sa ale ukázalo, že tým, že je na nich vyšší pás, mi S-ko bolo malé. Veľkosť M mi sadla ako uliata.


Strih, ako som už naznačila, je vyšší a nohavica je tiež dlhšia pod koleno. Vyšší sed sa naozaj hodí, takže natiahnutý na biku ostane váš spodný chrbát v teple. Pás sa dá v prípade potreby ešte zatiahnuť suchými zipsami na bokoch. Dlhšie nohavice zase udržia kolená chránené pred vetrom. Keď si pred zjazdom natiahnete kolenné chrániče, kraťasy ich z časti zakrývajú. Materiál je tenší, veľmi príjemný a elastický, takže pri bikovaní nikde neťahajú. Výborný širší strih a príjemný materiál robí z týchto kraťasov veľmi vhodný kúsok oblečenia, či už na výšľapy alebo zjazdy. Kraťasy som preverila aj v daždi a blate. Ich dobrá povrchová úprava pôsobila na dažďové kvapky ako štít na šípy. Keď na nich frklo blato, stačilo ho zotrieť rukou a bolo nenávratne preč. Koľko praní táto povrchová úprava znesie, neviem, každopádne po jednom praní bez problémov fungovala ďalej.


Kraťasy majú klasicky dve bočné vrecká a jedno s farebným zipsom na ľavej strane navyše, napríklad na kľúče alebo nejakú hotovosť. Na druhom výjazde, keď sme si chceli po zjazde opiecť čosi pod zub, z ohňa odskočila iskra rovno na kraťasy a tie hneď prepálila, takže pozor na otvorený oheň, predsa len, je to tenšia syntetika. Pohodlie a ochranu pred chladom, ktoré pri bikovaní ponúkajú POLARIS Trail shorts ich stavia na veľmi vysokú úroveň. Pod tieto kraťasy vám dámy odporúčam pohodlné kraťasy s cyklo vložkou POLARIS Miss Nix a prepracovaný dres Siren s dlhými rukávmi od rovnakého výrobcu, ktorý ladí ku kraťasom ako môžete vidieť na foto. Kraťasy Trail shorts ladies môžete za 59,90 € kúpiť na stránke: made4bike.sk.


Dámsky dres POLARIS Siren

Trailový dres je hlavne dizajnová záležitosť, ale mal by byť jednoduchý a v neposlednom rade funkčný, čo sa týka materiálov a spracovania. Dres s dlhým rukávom na prechodné a chladnejšie obdobie je určite v šatníku každej bikerky, ktorá neodkladá bike po skončení letných dní. Dostal sa mi tentokrát dámsky dres na takéto chladnejšie obdobie, a to POLARIS Siren. Ide o trailový dres s dlhými rukávmi, ktorý je určený ako druhá vrstva oblečenia, preto je vhodné obliecť pod neho základnú termo vrstvu. Vyrába sa v dvoch farbách – zelenej a fialovej a veľkostiach od XS až po XL. Má polovičný zips v hornej časti a vrecko so zipsom na pravej bočnej časti na kľúče, či nejakú hotovosť. Vo vrchnej časti dresu je zeleno-modrý vzor s emblémom značky, ktorý dres pekne oživuje. Na spodnej časti rukávoch a v podpazuší je sieťovaný panel na lepší odvod vlhkosti. Zadná časť dresu je, ako to u cyklo dresov býva, predĺžená. Švy dresu sú pre lepší komfort riešené plochým štýlom. Ak by ste chceli skôr dres na teplejšie letné obdobie, POLARIS má v ponuke veľmi podobný dámsky trailový dres s krátkymi rukávmi Medusa. Takže to bol krátky opis, poďme si so Sirenom zajazdiť.


Po prvom oblečení dres výborne sedí na tele, mierne elastický materiál je veľmi príjemný a nie moc hrubý. Nie je moc široký, ale nie som v ňom ani natlačená. Ak však máte rady dres viac na telo, odporúčam skúsiť o číslo menší. Rukávy sú, ako je u vrchných vecí od POLARISU zvykom dlhšie, a tak, ak natiahnete na biku ruky, nevyhrnú sa rovnako ako predĺžená zadná časť. V stúpaniach pri spotení nedrží v sebe vlhkosť, a tak vás udrží pekne v teple a v pocite sucha. Poteší aj to, že po spotení nezapácha. Dres síce chráni proti ľahšiemu vetru, pri chladnejšom počasí alebo väčšom vetre sa bude hodiť ešte jedna vrstva navrch. Vtedy je na neho vhodná výborná technicky prepracovaná bunda POLARIS Women"s Aqualite Extreme lightweight waterproof, ktorá vás ochráni aj v daždivom počasí. Nakoniec dodávam, že aj po pár vypratiach nestráca na svojich vlastnostiach a farebnosti, ostáva ako prvý deň.

Plusy

  • príjemný materiál
  • výborný strih - predĺžené rukávy a zadná časť
  • funkčnosť

Mínusy

  • žiadne som nespozorovala


Moje odporúčanie...

Dizajnovo je tento dres pekný a jednoduchý, bikerkám, ktoré majú rady živšie a veselšie farebné kombinácie však nemusí úplne vyhovovať. Každopádne, Siren je naozaj príjemný a dobre spracovaný kúsok, ktorého kúpu neoľutujete. V týchto jesenných dňoch ma príjemne hrial, ale nebol natoľko teplý, aby som sa v ňom v kopcoch prehrievala. Za mňa palec hore! Dres POLARIS Siren si môžete kúpiť za sumu 47,90 € na stránke: made4bike.sk, oficiálnom dodávateľovi značky POLARIS pre Slovensko a k nemu odporúčam aj výborné kraťasy Polaris Trail shorts ladies.
info
Testy a predstavenia produktov sa realizujú s produktami a materiálmi zapožičanými od dovozcu danej značky alebo z MTBIKER shopu. Ich obsah a záver je subjektívnym názorom autora.
report_problem Našiel si v texte chybu?
clear
Prečo sa ti článok nepáči?
Odoslať spätnú väzbu
Formulár sa odosiela

Komentáre

Momentálne sa tu nenachádzajú žiadne komentáre

Musíš byť prihlásený, ak chceš vidieť celú diskusiu.
Formulár sa odosiela
Pridaj komentár
Formulár sa odosiela

Podobné články

Test: Dámsky letný set Dotout - zastav sa a vyraz von

Test: Dámsky letný set Dotout - zastav sa a vyraz von

Okrem filozofie značky skrytej v ich názve sa Dotout pokúšali odlíšiť aj inými vecami v porovnaní s ďalšími talianskymi značkami.
Test: Liv Devote Advanced 2 - parťáčka na cesty aj necesty

Test: Liv Devote Advanced 2 - parťáčka na cesty aj necesty

Jeden bicykel a dvoje kolies? Recept na viac zábavy, ale nezabudnite aj na ďalšie detaily.
Funkčné oblečenie z rastlín? Značka UYN a ich originálny prístup

Funkčné oblečenie z rastlín? Značka UYN a ich originálny prístup

Čisté merino je menej príjemné na pokožke, syntetika horšie odoláva baktériám a preto zapácha. Nastal čas na použitie vlákna z rastlín?
keyboard_arrow_up