GAZÁRKA OFF ROAD TRIATHLON 2006

Sobota 17.6.2006 bude v rekreačnej oblasti Šaštín-Gazárka patriť druhému podujatiu seriálu H-TRIATHLON TOUR 2006 - terénnemu triatlonu , ktorého názov je GAZÁRKA OFF ROAD TRIATHLON . Šaštínské piesky sa tak premenia na jednu veľkú výzvu pre všetkých, ktorý sa odhodlajú zdolať 900 metrové plávanie na hlavnom jazere, 21 km horskej cyklistiky v piesočnatých lesoch a záverečný 7 km terénny beh po brehoch jazier. Viac informácii o tomto podujatí nám poskytol jeden z hlavných organizátorov celej H-TRIATHLON TOUR 2006 Peter Hertl junior.

- Ako vznikla myšlienka zorganizovať na Záhorí seriál pretekov v terénnom triatlone pod názvom H-TRIATHLON TOUR a kto má zásluhu, že jeden pretek sa uskutoční práve na Gazárke?

- Myšlienka zorganizovať a dostať do povedomia terénny triatlon na Slovensku vznikla v hlavách mňa a otca. Spolu s otcom (Petrom Hertlom st.), aktívne pretekáme už dlhé roky v triatlone a posledné roky sa špecializujeme hlavne na terénny triatlon. V Skalici (Zlatnickej doline) sa terénny triatlon po štyroch úspešných ročníkoch udomácnil a tak sme sa rozhodli rozšíriť tento atraktívny multišport o ďalšie podujatia v našom regióne. Prvá „lastovička“ k nám priletela ešte v roku 2005 zo Šaštína od Vojtecha Stachu, ktorý má veľkú zásluhu na tom, že Šaštín patrí po Skalici k prvým mestám na Slovensku, kde sa preteky v terénnom triatlone konajú.

- Spomínali ste rok 2005. Znamená to, že na Gazárke sa terénny triatlon uskutočnil už v tomto roku?

- Áno. 10.9.2005 sme spoločne na Gazárke zorganizovali preteky v terénnom triatlone. Bol to vlastne taký skušobný pretek, ktorého sa zúčastnilo 38 pretekárov zo Slovenska a Českej republiky. Štartovalo 17 jednotlivcov a 11 trojčlenných štafiet (JA-TY-ON).

- Vráťme sa však do súčasnosti. Ako prebiehajú prípravy a čo na pretekárov čaká v tomto roku?

- Prípravy sú už v plnom prúde a na pretekárov čaká jedno veľké dobrodružstvo. Terénny triatlon je známy svojou veľkou výzvou. Pretekári, ktorý sa postavia na štart musia zvládnuť nie jednu ale tri športové disciplíny v neprerušovanom slede za sebou a k tomu množstvo prírodných prekážok, ktorý terénny triatlon na svojich tratiach ponúka. A na Gazárke bude tou najväčšou prekážkou určite piesok. Pretekári sa s ním stretnú pri výbehu z plávania, počas celej cyklistiky a behu. Okrem kategórie jednotlivcov sa preteku môžu zúčastniť aj trojčlenné štafety (JA-TY-ON), kde jeden člen pláva, druhý bicykluje a tretí behá.

Gazárka
- Načrtli sme trať preteku. Ako bude vyzerať a načo sa majú pretekári pripraviť ?

- Určite na piesok. Ten je úplne všade. Čo sa týka tratí, tak úvodné plávanie sa uskutoční na hlavnom jazere. Pretekári absolvujú 900 metrov. Štartuje sa z piesočnatej pláže a po odplávaní 350 metrov pretekári vybiehajú na protiľahlí breh po ktorom bežia 100 metrov a opäť sa vracajú do vody, kde plávajú 450 metrový úsek do cieľa. Profil cyklistickej časti je rovinný, ale zato 85% tvorený pieskovými cestami. V jednom úseky pretekári prechádzajú asi 100 metrov po piesočnatej pláži. Tento úsek ocenia najmä diváci, lebo mu predchádza malí skok práve na túto pláž. Cyklistická časť meria 21 km ( 3x 7 km okruh). Záverečný 7 km terénny beh pretekári bežia po brehoch dvoch jazier. Dĺžka okruhu je 3,5 km a pretekári ho absolvujú dva krát. Cieľ celého preteku je v priestoroch stánkov s občerstvením, kde bude umiestnené aj depo.

Gazárka
- V akých kategóriách sa bude súťažiť a aké ceny sú pripravené pre najlepších?

- Každý kto sa prihlási do termínu 15.6.2006 dostane pri prezentácii tričko s logom preteku. Ten kto pretek dokončí v cieli obdrží medailu „finišmena“ v tvare loga preteku. No a ten kto sa nahlási a bude pretekať v kategórii ELITE môže súťažiť o finančné prémie v hodnote 10.000,-Sk. Vo vekových kategóriách obdržia prvý traja najlepší hodnotné vecné ceny. Kategórie jednotlivcov sú rozdelené na: kat. ELITE (muži-M, ženy-Z), kat. M1,Z1 –15-19 rokov, M2,Z2 – 20-29 rokov, M3,Z3 – 30-39 rokov, M4,Z4 – 40-49 rokov a M5,Z5 – 50 a viac rokov. V súťaži trojčlenných štafiet (JA-TY-ON) budú vyhodnotené prvé tri štafety v absolútnom poradí a prvé tri štafety okresov Skalica ,Senica. Pre všetkých pretekárov je po preteku zabezpečené občerstvenie a počas preteku pitný režim, ktorý má v réžii generálny partner celej H-TRIATHLON TOUR 2006 slovenská firma KOMPAVA SPORT NUTRITION.

Gazárka
- Termín podujatia je sobota 17.6.2006. O koľkej hodine zaznie štartový výstrel a akou cestou sa dá ešte na pretek prihlásiť?

- Štart preteku je spoločný pre všetky kategórie a je stanovený na 13:00 hod. Všetky informácie o preteku na Gazárke a celej H-TRIATHLON TOUR 2006 sú k dispozícii na oficiálných web. stránkach www.h-triathlon.sk. Prihlásiť sa dá prostredníctvom elektronickej pošty( hertl@h-triathlon.sk), prostredníctvom klasickej pošty na adresu ( Peter Hertl, Hollého 49, 909 01 Skalica) alebo telefonicky na číslach (00421 907 337 787, 00421 34 664 8495 , 00421 910 632 763). Treba uviesť nasledujúce informácie: ( meno a priezvisko, rok narodenia, klub alebo mesto za ktoré štartujem, adresu a kontakt- e-mail alebo tel.) Pretekári sa môžu nahlásiť aj na mieste štartu do 12:00 hod. ale s rizikom, že neobdržia tričko s logom preteku. Pre pretekárov , ktorý by potrebovali ubytovanie sme zabezpečili priamo v areáli štartu nocľah za 100,-Sk ( kapacita je však obmedzená na 22 lôžok- tel. 00421 905 509 237).

Gazárka
- A čo dodať na záver?

- Radi by sme touto cestou pozvali každého, kto má odvahu a chuť si vyskúšať terénny triatlon na vlastnej koži. Samozrejme nesmieme zabudnúť aj na divákov, ktorý určite radi prídu povzbudiť všetkých pretekárov a svojím povzbudzovaním ich privedú až za cieľovú čiaru .

Propozície: http://www.h-triathlon.sk/hlstr/tour/gazarka.htm
report_problem Našiel si v texte chybu?
clear
Prečo sa ti článok nepáči?
Odoslať spätnú väzbu
Formulár sa odosiela

Komentáre

Momentálne sa tu nenachádzajú žiadne komentáre

Musíš byť prihlásený, ak chceš vidieť celú diskusiu.
Formulár sa odosiela
Pridaj komentár
Formulár sa odosiela

Podobné články

Pozvánka: MTBIKER Sliezsky kráľ 2024 — tretia edícia tatranského „nárezu“

Pozvánka: MTBIKER Sliezsky kráľ 2024 — tretia edícia tatranského „nárezu“

Sliezsky kráľ je medzi našimi pretekmi jedinečným podujatím. Nielen prekrásnou prírodou a náročnosťou trate, ale aj silnou zostavou, ktorá sa tu každoročne zíde...
Pozvánka: MTBIKER trailovačka na Tematíne – práca aj zábava s našimi tvárami

Pozvánka: MTBIKER trailovačka na Tematíne – práca aj zábava s našimi tvárami

Chcel by si stretnúť známe tváre z našich videí, zveľadiť Tematín trail a zabaviť sa pri jazde? Príď na našu MTBIKER trailovačku!
Pozvánka: MTBIKER Hornonitrianska Enduro Séria Partizánske – hurá nadol

Pozvánka: MTBIKER Hornonitrianska Enduro Séria Partizánske – hurá nadol

Obľúbená séria medzi hobby jazdcami má veľkú popularitu a v roku 2024 nás čakajú aj novinky.
keyboard_arrow_up