HT bicykle do 800 € - dostupný základ, ktorý poskytne všetko potrebné na každodenné jazdenie

HT bicykle do 800 € - dostupný základ, ktorý poskytne všetko potrebné na každodenné jazdenie

Bicykle s cenou do 800 € sú v podstate základné modely ideálne pre tých, ktorí požadujú spoľahlivý bicykel na každodenné jazdenie. Netreba sa báť, že by nižšia cena automaticky znamenala nižšiu životnosť rámu alebo komponentov.

Výrobcovia dávajú vo veľa prípadoch na výber z 2 rôznych priemerov kolies pri rovnakom osadení. Vďaka tomu sa môžete rozhodnúť buď pre 29-palcové kolesá, ktoré majú stabilnejší prejav a budú tiež sedieť vyšším osobám, prípadne pre 27,5-palcové kolesá, ktoré sú obratnejšie a vhodnejšie pre menšie veľkosti. Komponenty pohonu má vo väčšine prípadov na starosti Shimano, no aj pri týchto základných modeloch ponúka spoľahlivé ovládanie, kontrolu a výdrž. Na týchto bicykloch samozrejme nie je problém vyraziť aj do trochu viac technického terénu, prípadne si užiť nejaký pekný chodníček. Modely, ktoré sa približujú hranici 800 €, poslúžia aj ako vhodný základ pre tých, ktorí túžia po viac športovej jazde.

Giant Talon 2

Ak hľadáte spoľahlivý bicykel, ktorý bez problémov zvládne aj nejaký technický chodníček, môže byť zaujímavý model Talon 2 od Giantu. Rám tvorí zliatina hliníka s názvom ALUXX, ktorá je pevná a pritom stále dostatočne ľahká. Celok doplnený vidlicou SR Suntour XCM stojí na 27,5 palcových kolesách z dielne Giant, ktoré ponúkajú rozumný kompromis medzi obratnosťou a priechodnosťou v teréne. Zmenu prevodov má na starosti Shimano v prevedení Alivio/Deore a vo verzii 2x9, brzdy spadajú pod rovnakého výrobcu a nesú označenie M315. Doplnky sú z vlastnej produkcie Giant. Cena sa pohybuje okolo 749 € a viac informácií sa dozviete TU.


Rock Machine Torrent 70

Pre začínajúcich športových jazdcov je určený model Torrent 70. Ponúkne tuhý hlinkový rám, športovú geometriu a tiež už kvalitnú vidlicu RS Recon Silver, ktorá má na charakter jazdy výrazný vplyv. Taktiež použitá sada Shimano Deore zvládne bez problémov aj nejaký ten pretek. Bicykel je postavený na 27,5-palcových kolesách, ktoré ponúknu o čosi nižšiu hmotnosť ako väčšie 29-palcové. Hydraulické brzdy sú samozrejmosť. Cena sa pohybuje okolo 749 € a viac informácií sa dozviete na stránkach výrobcu TU.


Kellys TNT 70/Spider 70

Slovenský Kellys ponúka pri týchto bicykloch zaujímavú voľbu. V podstate sa jedná o takmer identické verzie, ktoré sa odlišujú v priemere kolies. Kto uprednostňujte 29-palcové, môže siahnuť po modeli TNT, kto má radšej obratné 27,5-palcové, zvolí model Spider. Základom je hliníkový rám s vidlicou Suntour XCR – model Spider má naviac vzduchovú verziu vidlice. Komponenty pohonu sú v réžii Shimana, konkrétne Alivio a Acera v prevedení 3x9. Cena sa pohybuje okolo 680 € a viac informácií sa dozviete TU.


Ghost Kato 2

Zaujímavou voľbou pre všetkých, ktorí sa pozerajú po spoľahlivom biku na každodenné jazdenie, môže byť model Kato. Je postavený na 29-palcových kolesách a ponúka veľmi pekne spracovaný rám a detaily. V teréne dokáže poskytnúť aj dostatočnú porciu zábavy. Rám je doplnený vidlicu RST Blaze a pohonom Shimano Acera/Tourney. Doplnky sú z vlastnej dielne Ghostu. Cena sa pohybuje okolo 609 € a viac informácií sa dozviete TU.


Bianchi Kuma Alivio

Aj pre začiatočníkov, ktorí ocenia zaujímavý design, ponúka najstaršia cyklistická značka bicyklov vhodný model. Je možné zvoliť 29 alebo 27,5-palcový variant. Samozrejme, nechýba ani originálne farebné prevedenie Celeste. Vidlica SR Suntour XCM HLO ponúkne 100 mm zdvihu a výbava Shimano Altus, spoľahlivé radenie vo verzii 3x9. Nechýbajú ani hydraulické kotúčové brzdy Shimano BR-M315. Doplnky dodala spoločnosť Tec. Cena sa pohybuje okolo 689 € a viac informácií sa dozviete TU.


Felt Nine 60

Osvedčená športová geometria a kvalitný ľahký hliníkový rám tvoria základ modelu Felt Nine 60. Pritom tento bicykel ponúkne aj zábavu na vašich obľúbených chodníčkoch, napr. aj vďaka širokým riadítkam. Spoľahlivá vidlica Suntour XCM HLO so 100 mm zdvihom je doplnená sadou Shimano Acera a Deore vo verzii 3x9. Hydraulické brzdy dodalo opäť Shimano v prevedení M355. Doplnky ako riadítka, sedlovka, predstavec sú z vlastnej produkcie Feltu. Cena sa pohybuje okolo 749 € a viac informácií sa dozviete TU.


GT Karakoram 29 Sport

Ak máte radi aj trochu náročnejšie chodníčky a hľadáte spoľahlivý stroj za rozumnú cenu, môže byť Karakoram 29 Sport vhodná voľba. Vďaka 29-palcovým kolesám a stabilnej geometrii sa nezľakne ani technickejších úsekov. Vidlica SR Suntour XCT-HLO ponúkne 100 zdvihu a nechýba ani lockout. Na poste bŕzd je hydraulický model od Tectro a pohon obstaralo Shimano v kombinácii Altus/Alivio. Ráfiky a doplnky sú z produkcie spoločnosti All Terra. Cena sa pohybuje okolo 559 € a viac informácií sa dozviete TU.


Lapierre Edge 327/329

Aj francúzsky Lapierre ponúka pri svojom modeli Edge na výber z 2 priemerov kolies. V podstate majú tieto bicykle identické osadenie, ktoré ponúkne odolný hliníkový rám, vidlicu SR Suntour so 100 mm zdvihom a komponenty pohonu Shimano Deore. Je teda len na vás, či dáte prednosť väčším 29-palcovým kolesám, prípadne tým menším a obratnejším, 27,5-palcovým. Pri oboch sa ale môžete spoľahnúť na osvedčené komponenty. Cena sa pohybuje okolo 699 € a viac informácií sa dozviete na stránkach výrobcu TU.


Canyon Grand Canyon AL 4.9

Dôkazom, že aj do 800 € sa dá vybrať zaujímavý športový bike, môže byť model Grand Canyon AL 4.9. Okrem veľmi kvalitného rámu mu nechýba ani adekvátna vidlica RockShox Recon Silver. Poteší aj kombinácia pohonu, kde je Shimano so svojou najnovšou 10-rýchlostnou verziou Deore doplnené o prehadzovačku zo série XT. Dokopy s kľukami je teda k dispozícii 30 prevodov. Nechýbajú ani kvalitné doplnky z vlastnej rady Iridium a sedlo od Selle Italia. Samozrejmosťou sú hydraulické brzdy. Cena sa pohybuje okolo 799 € a viac informácií sa dozviete TU.


Cannondale Trail 5

Cieľom modelu Trail je priviesť začínajúcich cyklistov do sveta výkonnostnej cyklistiky. Tomu napomáha ľahký rám s prvkami SAVE v zadnej časti pre maximálne pohlcovanie vibrácií. Kvalitu rám podporujú aj kompletne zahladené zvary. Opäť je na výber z 2 priemerov kolies (29 a 27,5), podľa preferovaného štýlu prípadne veľkosti. Na biku je vidlica SR Suntour XCM-RL so zdvihom 100 mm a komponenty pohonu dodalo Shimano v prevedení Altus/Alivio. Na poste bŕzd je taktiež Shimano a hydraulický model M-315. Doplnky sú z vlastnej produkcie Cannondale. Cena sa pohybuje okolo 799 € a viac informácii sa dozviete TU.


Aj v tejto kategórii sa dajú badať určité rozdiely

Niektoré modely sú orientované trochu viac na športovú jazdu a niektoré skôr na pohodovejšie výjazdy. Navyše, tie s cenou tesne okolo hranice 800 €, ponúknu aj vidlicu s kvalitným tlmením, ktoré má na charakter jazdy veľmi výrazný vplyv. Pre presné informácie o spomínaných bicykloch prosím navštívte stránky jednotlivých výrobcov.
report_problem Našiel si v texte chybu?

Podobné články

Hardtaily a gravely od Marin - kalifornský sen PR článok

Hardtaily a gravely od Marin - kalifornský sen

Predstav si kopce s výhľadom na oceán. Kopce, kde sa začali písať dejiny horskej cyklistiky. Tam, v tieni tisícročných sekvojí, sa zrodila aj značka bicyklov Marin.
Hardtaily okolo 1 000 € – ideál pre začínajúceho cyklistu PR článok

Hardtaily okolo 1 000 € – ideál pre začínajúceho cyklistu

Pri začiatkoch s cyklistikou je výborným riešením kvalitný, ale stále dostupný model. Dnes sa pozrieme na niekoľko „HT-čiek“, ktoré spravia radosť aj nenáročným cyklistom.
Trailovo ladené hardtaily – pre zábavu aj vycibrenú techniku PR článok

Trailovo ladené hardtaily – pre zábavu aj vycibrenú techniku

V dobe, kedy všetci brázdia traily na celoodpružených bikoch, vie stále dobre poslúžiť aj hardtail. Veď práve na ňom sa najlepšie buduje technika a nevyžaduje ani toľko údržby...
keyboard_arrow_up