Cestné bicykle s cenou okolo 4 500 € - kvalita TOP modelov v dostupnejšom kabáte

Cestné bicykle s cenou okolo 4 500 € - kvalita TOP modelov v dostupnejšom kabáte

V dnešnom predstavení si trochu priblížime niektoré cestné modely, ktoré už v podstate spadajú do kategórie „dream“. Od tých úplne najvyšších ich oddeľuje použitie rozdielnych komponentov, ale technológie spracovania rámov zostávajú väčšinou úplne rovnaké.

Bicykle v tejto cenovej kategórii sú už v podstate, až na malé výnimky pripravené na preteky, prípadne pre náročných užívateľov priamo z krabice. Najväčší rozdiel medzi nimi bude hlavne v geometrii a celkovom zameraní. Niektoré modely sú konštruované vyslovene s agresívnym posedom, pre čo najrýchlejšiu športovú jazdu, zatiaľ čo niektoré sú viac smerované na dlhšie výjazdy v trochu pohodovejšom tempe. To ale neznamená, že by výrazne trpela ich schopnosť efektivity pri zábere. Väčšinou na nich nájdete aj rôzne technológie pre čo najlepšie spracovanie nerovností a vibrácií. No a tretím variantom sú univerzálne modely, ktoré sa snažia poskytnúť charakteristiky z oboch svetov – teda ideálnu kombináciu rýchlosti a pohodlia.

Ghost Nivolet 9 UC

Na najvyššej sérii karbónových vlákien s prívlastkom UC (ultra lightweight carbon) je postavený model Nivolet 9. Jedná sa o maximálne efektívny univerzálny stroj pre všetky traťové profily, kedy športová geometria zaručí agresívnu jazdeckú pozíciu. Hliníkové kolesá Racing Zero Nite od Fulcrum sú ľahké, pevné a vďaka špeciálnej technológii spracovania brzdových plôch ponúkajú nekompromisný brzdný výkon za každých podmienok. Celok ideálne dopĺňa sada Sram Red 11 so semikompaktnými prevodníkmi 52/36. Karbónové doplnky z najvyššej rady ponúka FSA. Cena sa pohybuje okolo 4 599 € a viac informácií sa dozviete TU.


Bianchi Infinito CV Ultegra Di2

Model Infinito je v podstate jednoznačná voľba jazdcov tímu Lotto NL Jumbo pre náročné jarné klasiky. Za týmto účelom bol vytvorený, ale na boj s vibráciami nepoužíva žiadne tlmiče ani špeciálne vložky – tlmičom je samotný rám vďaka technológii Countervail. Rovnaká technológia je použitá samozrejme aj na vidlici. Taktiež nemá tento bicykel problém ani s poriadne širokými plášťami a bude to ideálny stroj na naše cesty a dlhé výjazdy. Kolesá dodal Fulcrum v prevedení Quattro C17 a o pohon sa stará Shimano. Jeho elektronická sada Ultegra Di2 poskytne maximálny komfort ovládania za každých okolností. Cena sa pohybuje okolo 4 990 € a viac informácii sa dozviete TU.


Pinarello Gan S

Modelový rad Gan prináša takmer všetky výhody a technológie vrátane designu od najvyššieho modelu Dogma, ale za priaznivejšiu cenu. Na výrobu rámu boli použité karbónové vlákna Torayca T700, ktoré majú vynikajúci pomer hmotnosti, tuhosti a komfortu. Rám je asymetrický a viac tak zodpovedá pôsobeniu síl pri veľkom zaťažení. Celok dopĺňa taktiež asymetrická vidlica Onda. Veľký dôraz sa kládol zároveň na aerodynamiku, čo je vidieť v prednej aj zadnej časti vrátane sedlovky. Tá má taktiež špeciálne riešený zámok. Klesá dodal Fulcrum a pohon má na starosti Shimano Ultegra vo prevedení 2x11. Cena sa pohybuje okolo 4 500 € a viac informácii sa dozviete už čoskoro na stránke dovozcu TU.


Cannondale Supersix EVO Hi-Mod Dura Ace 2

Dokonalý univerzál – asi tak je možné najlepšie charakterizovať tento model od amerického Cannondale. Pri konštrukcii s inžinieri zamerali na bicykel ako celok, čoho výsledkom je systém SI, teda System Integration. Sem patrí rám, vidlica, kľuky a tiež karbónové kolesá z vlastnej produkcie. Hlavným zámerom je poskytnúť nekompromisný pomer tuhosti a komfortu. Práve komfort má na starosti použitá technológia SAVE. Taktiež sa nezabúdalo ani na aerodynamiku na miestach, ktoré sú najviac „vystavené“ vetru. Pohon má na starosti Shimano v najvyššej mechanickej verzii Dura-Ace a väčšina doplnkov je z vlastnej dielne Cannondale. Cena sa pohybuje okolo 4 900 € a viac informácií sa dozviete TU.


Giant TCR Advanced PRO

Nielen na preteky, ale všetkým výkonnostným jazdcom, ktorí túžia po výbornom športovom bicykli, je určený model TCR Advanced PRO. Hlavný dôraz sa kládol na prácu s karbónom (Advanced Composite) a v tomto prípade sa jedná o ručne vyrábaný rám, ktorý je doplnený o celokarbónovú vidlicu a rovnako aj na aerodynamiku, ktorej sa prispôsobila napr. aj sedlovka. Karbónové kolesá vlastnej produkcie ponúknu vynikajúcu hmotnosť a svojím zameraním sú určené na väčšinu traťových profilov. Na poste pohonu je nekompromisná sada Shimano Dura-Ace v mechanickom prevedení. Karbónové doplnky ako riadítka a spomínaná sedlovka sú opäť z vlastnej produkcie. Cena sa pohybuje okolo 4 500 € a viac informácii sa dozviete TU.


Felt FR 2

Základom úspechu spoločnosti Felt je najmä pokročilá práca s karbónom. Výsledkom je model FR 2, ktorého rám obsahuje patentovanú technológiu TeXtreme, ktorá dáva rámu jedinečné vlastnosti v pomere hmotnosti a tuhosti. Tento stroj zvládne všetky nástrahy a môže sa stať ideálnym univerzálom na preteky. Športovci určite ocenia aj merač výkonu Pioneer v základnej výbave. Kolesá dodal francúzsky Mavic v prevedení Ksyrium Elite, ktoré majú veľmi univerzálne použitie. Pohon je v rukách Shimana a elektronickej sady Ultegra Di2. Karbónové doplnky dodala spoločnosť 3T. Cena sa pohybuje okolo 4 999 € a viac informácii sa dozviete TU.


Lapierre Xelius SL 700 Green Ultimate

Model Xelius bol dlhé roky univerzálnou zbraňou na preteky pre tím FDJ. Nastal čas poskytnúť nový štandard v oblasti hmotnosti a tuhosti, čoho výsledkom je kompletne prepracovaný rám s prívlastkom SL. Ten bol kompletne optimalizovaný s novým vrstvením karbónu pre dosiahnutie požadovaných vlastností. Kvalitný celok dopĺňajú kolesá rovnako z francúzskej produkcie – Mavic Ksyrium PRO Exalith. Radenie a pohon má na starosti Shimano v elektronickej verzii Ultegra Di2, takže zmena prevodov bude blesková a nekompromisná za každej situácie. Doplnky sú z dielne spoločnosti Zipp. Cena sa pohybuje okolo 4 399 € a viac informácii sa dozviete už čoskoro na stránkach výrobcu TU.


Canyon Endurance CF SLX Disc 8.0

Nízka hmotnosť a efektivita s dôrazom na komfort. To sú najlepšie charakteristiky modelu Endurance CF SLX 9.0. Ponúkne vynikajúci rám a geometriu, ktorá je športová, no nie úplne agresívna. Ideálny stroj na celodenné športové výjazdy, ktoré, ak sa zmenia na menší „pretek“, nebudete mať žiadny problém. Hydraulické kotúčové brzdy Shimano BR-RS805 ponúknu spoľahlivú kontrolu nad rýchlosťou aj v najhorších podmienkach. Karbónové kolesá Reynolds Assaulut LT Disc s vyšším profilom sú zárukou poriadne rýchlej jazdy a o spoľahlivú zmenu prevodov sa stará mechanická sada Shimano Ultegra. Cena sa pohybuje okolo 4 299 € a viac informácii sa dozviete TU.


Či si už vyberiete vyslovene športový model, komfortný alebo ten univerzálny, dostanete v podstate tie najlepšie technológie jednotlivých výrobcov. Tie sa od tých úplne najvyšších líšia už veľmi málo, ak vôbec. Pre podrobné informácie o týchto bicykloch preto navštívte stránky jednotlivých výrobcov/dovozcov. Kedže sa jedná o modely 2017, niektoré budú predstavené o čosi neskôr, preto ich nezabudnite pravidelne sledovať.
report_problem Našiel si v texte chybu?

Podobné články

Pinarello séria X a nová Dogma X - to najlepšie na dlhú jazdu PR článok

Pinarello séria X a nová Dogma X - to najlepšie na dlhú jazdu

Nové modely od Pinarella s označením X sú na svete a ich hlavná prednosť je pohodlnejší posed a komfort. A ešte aj dobre vyzerajú.
Cestné bicykle do 3 000 € - prvé kilometre s radosťou PR článok

Cestné bicykle do 3 000 € - prvé kilometre s radosťou

Tritisíc eur je suma, za ktorú si už dokážeš zaobstarať naozaj slušný cestný bicykel. Aké modely stoja za zváženie?
Superior X-ROAD Team Issue – poctivý kus cestárčiny z rodiska Tatry

Superior X-ROAD Team Issue – poctivý kus cestárčiny z rodiska Tatry

Každý, kto začne s cyklistikou, sa po pár rokoch začne obzerať po serióznejšom stroji. Prečo si práve X-ROAD získal moje srdce?
keyboard_arrow_up