Prešovský velodróm sa ešte v tomto roku dočká čiastočnej obnovy

Mesto Prešov sa napriek tomu, že mu začiatkom roka ministerstvo školstva neschválilo dotáciu na jeho rekonštrukciu, rozhodlo vyčleniť potrebné prostriedky z vlastných zdrojov a začať s opravou.

Ako agentúru SITA informovala hovorkyňa mesta Prešov Veronika Kmetóny-Gazdová, v týchto dňoch odovzdali stavenisko zhotoviteľovi. Tým sa na základe verejného obstarávania stala spoločnosť C.M.R. Slovakia, s.r.o. Prešov. Tá má na ovále vynoviť betónovú plochu a mantinely. Cena zákazky je 82-tisíc eur. Zhotoviteľ má práce na cyklistickom velodróme ukončiť do konca roka.

Ako dodala hovorkyňa, v revitalizácii tohto jediného slovenského cyklistického oválu olympijských parametrov chce prešovská radnica pokračovať v závislosti od finančných možností. V ďalšom období ráta s inštaláciou kamerového systému, úpravou priestoru hľadiska pre divákov a návštevníkov, ale aj ozvučovacím systémom a ďalšími vylepšeniami. „Do konca roka preto bude podaná žiadosť na výzvu ministerstva školstva, zároveň bude tento cyklistický objekt zaradený aj do investičného plánu na budúci rok,“ informovala Kmetóny-Gazdová.



Zdroj fotograií: Facebook - Športový klub Velodróm Prešov

Ministerstvo školstva, vedy, výskumu a športu SR na začiatku tohto roka nepodporilo žiadosť prešovskej samosprávy. Nepomohlo ani podpísanie memoranda o revitalizácii cyklistického štadióna v Prešove so Slovenským zväzom cyklistiky na čele s jeho prezidentom Petrom Privarom. Celkové náklady na prvú etapu revitalizácie velodrómu predstavoval takmer 131-tisíc eur, z čoho prešovská samospráva od ministerstva žiadala vyše 78 500 eur a spolufinancovala by zvyšných 40 percent. Projekt na obnovu dráhy, ktorá má vyše 25 rokov, ale schválený nebol. Pôvodný rozpočet na celkovú obnovu velodrómu bol vyčíslený na zhruba milión eur, samospráva ho rozdelila na viacero etáp.

Situácia z decembra 2015


Jún 2016

report_problem Našiel si v texte chybu?
SITA
© 2024, Autorské práva SITA a.s. a uvedené agentúry.
Všetky práva vyhradené. Opätovné vydanie alebo rozširovanie obsahu tejto správy bez predchádzajúceho písomného súhlasu SITA a.s. a uvedených agentúr je výslovne zakázané.
clear
Prečo sa ti článok nepáči?
Odoslať spätnú väzbu
Formulár sa odosiela

Komentáre

Musíš byť prihlásený, ak chceš vidieť celú diskusiu.
Formulár sa odosiela
Pridaj komentár
Formulár sa odosiela

Podobné články

Okolo slovenských regiónov: Novohrad – západní vítr je krutý...

Okolo slovenských regiónov: Novohrad – západní vítr je krutý...

Novohrad. Človek očakáva rovinu a dostane kopce. Hoci som išiel do tohto regiónu so všakovakými očakávaniami, napokon bolo všetko akosi inak. Veď posúďte sami.
Tip na výlet: Strážovské vrchy a okolie na žiletke

Tip na výlet: Strážovské vrchy a okolie na žiletke

Pred pár rokmi som sa priženil do regiónu Horná Nitra, kde som viac-menej automaticky začal preskúmavať miestne „lokálky”.
Európsky týždeň mobility – koľko CO2 ušetríš ty?

Európsky týždeň mobility – koľko CO2 ušetríš ty?

MHD je na prepravu mestom takmer ideálna. Čo však skúsiť bicykel a niečo vyhrať?
keyboard_arrow_up