Rock Machine cestná kolekcia 2017 – kvalitné bicykle za rozumnú cenu

V sezóne 2017 ponúkne Rock Machine cestnú kolekciu, ktorá nie je veľká, ale obsahuje všetko potrebné. Pri karbónových modeloch nechýbajú zaujímavé technológie a veľkým lákadlom bude najmä kombinácia ceny a úžitkových vlastností.

Rock Machine má svoju cestnú kolekciu pomenovanú ako Raceride. V nej nájdete cestné bicykle, ktoré budú vyhovovať najmä športovo založeným jedincom, ktorí požadujú kvalitný cestný bicykel za rozumnú cenu. Základom konštrukcie je dôraz na nízku váhu bez toho, aby boli negatívne ovplyvnené ostatnú dôležité vlastnosti ako tuhosť a potrebný komfort.

Karbónové modely

Pri ich návrhu sa samozrejme kládol najväčší dôraz na kombináciu nízkej hmotnosti a efektivity pri zábere. No myslelo sa aj na komfort, ktorý sa čím ďalej viac dostáva do popredia aj pri športových rámoch. Za účelom dosiahnutia týchto vlastností boli použité niektoré zaujímavé technológie.

Powerstay 2 – veľká väčšina rámov používa klasické umiestnenie zadnej brzdy, ktoré si vyžaduje aj patričné spevnenie oblasti sedlových trubiek. Umiestnením brzdy na reťazové vzpery si nevyžaduje žiadne ďalšie spevnenie, pretože táto oblasť je dostatočne tuhá za účelom efektívneho prenosu sily pri šliapaní. Takže umiestnenie práve sem umožní mať sedlové trubky subtílne (bez dodatočného spevnenia) a tie následne ponúknu aj dostatočnú flexibilitu na pohlcovanie vibrácií.

Power Transfer Point – Jedná sa o maximálne spevnenie oblasti, kde sa spája hlavná rámová trubka so sedlovou a s reťazovými vzperami. Práve v tomto mieste bolo spevnenie maximálne, vďaka čomu bicykel svižne reaguje na záber pri športovej jazde.

Karbónové modely taktiež ponúkajú vidlicu SL Carbon, ktorá má za úlohu vo veľkej miere tlmiť nepríjemné vibrácie a pri jej konštrukcii sa nezabudlo ani na aerodynamiku. Práve dôraz na na aerodynamiku sa podpísal aj na celkovom vzhľade rámu. Vplyv vidieť najmä na profile prednej časti rámu, ktorá je v podstate z tohto hľadiska kľúčová. Model, ktorý je ponúkaný na kotúčových brzdách, má zadnú brzdu umiestnenú vo vnútri rámového trojuholníka – toto umiestnenie je výhodnejšie najmä z hľadiska väčšej tuhosti celku a rovnako má výrazný vplyv na elimináciu nepríjemných vibrácií. Tento variant taktiež ponúkne aj zadnú pevnú osku štandardu 142x12. Bicykle sú dostupné vo veľkostiach od 50 do 58 cm.

Raceride 1200

Základ bicykla tvorí sada Shimano Ultegra FC 6800, ktorá je doplnená o hydraulické kotúčové brzdy BR-R685. Tie prídu veľmi vhod napríklad pri jazde v nepriaznivom počasí, prípadne pri poriadne náročných a rýchlych zjazdoch. Celok dopĺňajú kolesá Fulcrum Racing Sport DB. Cena je 2 499 €.

Raceride 700

Tento model je výborný z pohľadu ceny a „výkonu“. Je tomu aj vďaka sade Shimano 105, ktorá aj napriek nižšej cene, funguje výborne. Bicykel má klasické ráfikové brzdy, tá zadná je umiestnená pod stredovým zložením. Kolesá sú od Fulcrum vo verzii Racing Sport. Cena je 1 799 €.


Hliníkové modely

Základom je rám zo zliatiny hliníka 6061 T6. Ten je dostatočne ľahký, no pritom stále veľmi tuhý. Taktiež nesú znaky športovej geometrie, ktorá ale nie je nijako „extrémna“. Stále sa myslelo aj na dostatočný komfort, čomu napomáha spracovanie zadnej časti rámu a taktiež predná karbónová vidlica. Modely Raceride 200 (cena 1 099 €) a Raceride 300 (cena 799 €) od seba odlišuje najmä použitá sada, pri vyššom modeli je to Shimano Tiagra a nižší model má sadu Shimano Claris. Taktiež nechýbajú ani kompaktné kľuky, ktoré najmä začiatočníkom prídu vhod a uľahčia náročné stúpania. Tieto bicykle sa môže stať výbornou vstupnou bránou do sveta cestnej cyklistiky. Sú dostupné veľkosti od 48 cm do 60 cm.



Ako vidno, Rock Machine má čo ponúknuť aj v „cestnom“ segmente. Karbónové modely ponúkajú kvalitné rámy, ktoré ocenia aj športoví jazdci a nechýba ani model na kotúčových brzdách, ktoré sa pomaly ale isto stávajú štandardom. Naopak, hliníkové verzie poslúžia ako veľmi dobrá vstupenka do sveta cestnej cyklistiky pre všetkých. Pre viac informácií o konkrétnych modeloch navštívte rockmachine.us/sk.
report_problem Našiel si v texte chybu?

Podobné články

MTBIKER novinky – naše plány do sezóny 2024

MTBIKER novinky – naše plány do sezóny 2024

Nové značky, nové spolupráce, nová predajňa, komunitné jazdy, ale aj jeden veľký letný projekt na východe. Pozrite si prehľad toho, čo chystáme.
Predstavenie: Nové kolesá FFWD RAW CS s karbónovými špicami - a čo konkurencia?

Predstavenie: Nové kolesá FFWD RAW CS s karbónovými špicami - a čo konkurencia?

Keramické ložiská a z karbónu nielen ráfiky, ale aj špice, dokonca aj porovnanie s konkurenciou. Značka FFWD predstavila najvyšší model cestných kolies.
Suunto Race – osvedčené funkcie aj v nových farbách PR článok

Suunto Race – osvedčené funkcie aj v nových farbách

Pre tento rok Suunto rozširuje modely hodiniek Suunto Race o ďalšie tri farebné variácie. Nájdeme medzi nimi modely s titánovou aj nerezovou lunetou. Nechýba ani novinka pre milovníkov hudby počas tréningu.
keyboard_arrow_up