Blížia sa Vianoce - čím potešiť vášho cyklistu?

Vianoce sa nezadržateľne blížia, avšak pokojnej vianočnej atmosfére každoročne predchádza typický zhon a rozmýšľanie, čím obdarovať svojich blízkych. Vybrať vianočný darček, určený špeciálne pre cyklistu, nemusí byť jednoduchou záležitosťou. Najmä, ak neviete, čím by ste ho mohli prekvapiť a zároveň potešiť. Pokiaľ si ani vy neviete dať rady s výberom, máme pre vás zopár tipov, spomedzi ktorých možno vyberiete práve ten svoj ideálny darček.

Prinášame malú inšpiráciu, vďaka ktorej môžu byť pre vášho cyklistu tieto Vianoce naozaj jedinečné. Radi by sme vybrali niekoľko zaujímavých tipov z produkcie portfólia našich značiek. A aby to bolo jednoduchšie, zoberieme to abecedne.

Altitude

Špecialista na športové okuliare, francúzsky výrobca značky Altitude, ich má vo svojej ponuke. Rad okuliarov Ultimate má výnimočný dizajn, ktorý v sebe obnáša ľahkosť, stabilitu a dokonalé vetranie. Unikátna konštrukcia predurčuje ich použitie pre všetky rýchlostné športy ako je napríklad beh, cyklistika, a iné. Pristanú rôznym typom tváre, bez ohľadu na to, či sa jedná o ženu, alebo muža. Majú vymeniteľné sklá, môžeme z nich vytvoriť okuliare fotochromatické, polarizačné, resp. so sklami kategórie CAT3. Novinkou od tejto jesene sú sklá, ktoré v sebe  zahŕňajú polarizačné, aj fotochromatické vlastnosti. K okuliarom je možné dokúpiť aj doplnkové číre sklá, resp. sklá s oranžovým odtieňom pre použitie do hmly, či zníženej viditeľnosti.



S ktorýmikoľvek sklami zabezpečujú okuliare Ultimate maximálnu ochranu zraku. Výrobou z polyamidu TR 90 je dosiahnutá vysoká úroveň flexibility a komfortu. Tvarovo sú založené na architektúre Base 8, ktorá kopíruje prirodzené krivky. Šírka okuliarov je 125 mm. Okuliare radu Ultimate sú dodávané v pevnom puzdre so zipsom a čistiacou handričkou. Ceny sa pohybujú v závislosti od typu použitých skiel od 69,90 do 130 € a bližšie informácie nájdete TU.

Amplifi

Z produkcie tejto nemeckej značky by sme sa radi zamerali na ponuku z kategórie batohov. Aby sme potešili bikerov, ale aj bikerky, vyberáme dva typy batohov. V pánskej kategórii batoh z najvyššieho radu Stratos MKII a v dámskej kategórii batoh Syra. Obidva batohy sú vhodné na celodenné jazdenie v náročnom teréne /AM, Enduro/. Sú vynikajúco priedušné, udržujú chrbát v suchu. Majú vynikajúce vnútorné členenie s mnohými uzatvárateľnými vreckami a vreckom s mäkkým obložením pre okuliare, s nepremokavým zipsom. Batohy majú aj samostatné, vyberateľné púzdro s priehradkami na peňaženku, doklady a ďalšie osobné veci, súčasťou batohov je integrovaná pláštenka, nechýba ani sieťka na upevnenie prilby.


Sú prispôsobené na používanie hydrovaku s vývodmi na obidva ramenné popruhy. Hrudný popruh je vybavený bezpečnostnou sponou ITW Nexus s píšťalkou. Pánsky Stratos je výnimočný integrovaným 3D tvarovaným chráničom z Armourgelu, ktorý je mäkký a pružný a v prípade nárazu stvrdne. Vďaka tomuto integrovanému chrániču chrbtice MK II  Armourgel S2 prináša novú úroveň bezpečnosti. Čo sa týka bezpečnosti, nie je ukrátený ani dámsky batoh SYRA, nakoľko je možné dokúpiť  chrbtový chránič SAS TEC SCA-450. Za zmienku stojí aj špeciálna konštrukcia ramenných popruhov a ventilovaného bedrového pásu, ktorá je prispôsobená pre ženy. Pri týchto batohoch môžeme smelo povedať, že sa v nich snúbi komfort s bezpečnosťou a praktickosť s dizajnom. Ceny sa pohybujú od 109 do 174 €.

Polaris

S prichádzajúcim chladnejším počasím narastá obľuba teplých, vetruodolných búnd. Pre mužov by sme odporučili typ Windshear, dámam typ bundy Mica. Obe bundy s predným zapínaním majú predný diel odolný voči vetru, zvyšok je vyrobený z leštenej Therma-Stretch™ tkaniny - superelastickej textílie s brúsenou jednou stranou a druhou prednou laminovanou membránou, ktorá zaisťuje teplo a pohodlie celého tela. Rukávy obidvoch búnd sú zakončené otvormi pre palce, čím je zabezpečený teplý prechod medzi bundou a rukavicami. Na zadnej časti majú umiestnené tri vrecká, ktoré zabezpečia dostatok priestoru na odloženie všetkých vecí, ktoré potrebujete mať poruke. Dômyselne umiestnená reflexná potlač zabezpečí, že budete videný na každej ceste. Ceny sa pohybujú od 74,90 do 86,90 € a bližšie informácie nájdete TU.


Vynikajúcim doplnkom je aj spodná vrstva oblečenia - termoprádlo. K dispozícii je pánske prevedenie Torsion vo verzii s krátkym a dlhým rukávom. Vyrobené je z materiálov Prolen® (polypropylén), Becool® (Nylon) a elastanu. Prolen® je použitý v miestach s vysokým potením, Becool® má vysokú pevnosť pre absorpciu vibrácií svalov.


Torsion Jersey zabezpečuje podporu svalstva, napomáha zotavovaniu, pomáha pri ovládaní teploty. Bezšvový strih zaisťuje príjemné nosenie. Pre ženy je vhodnou spodnou vrstvou Core Bamboo, ktoré je vyrobené z vlhkosť odvádzajúceho bambusového materiálu do každého počasia. Ploché švy zabezpečujú príjemné nosenie. Core Bamboo má vynikajúce termoregulačné, antistatické, protizápachové vlastnosti. Ceny sa pohybujú od 24,90 do 32,90 €.

Rukavice Torrent obsahujú na povrchu vodeodolnú membránu Hipora, ktorá odolá aj väčšiemu množstvu vody. Poď ňou sa skrýva izolácia 3M Thinsulate, vďaka ktorej sa budú dať rukavice použiť aj na veľmi chladné výjazdy. Dlaň je tvorená odolným materiálom Amara, doplnená o gélové vankúšiky pre maximálny komfort. Proti prieniku chladu je určený neoprénový lem so zapínaním na suchý zips. Výbornú ochranu najmä vo veternom počasí poskytne model Blitz. Celý chrbát rukavíc je tvorený vetruodolnou membránou, ktorá je doplnená o podšívku. Odolná dlaň z „Amary“ s gélovými vankúšikmi a silikónovou potlačou na prstoch sa postará o maximálnu kontrolu a grip na riadítkach. Rukavice majú neoprénový lem na zápästí so zapínaním na suchý zips. Ceny sa pohybujú od 35 do 40 €.



Weldtite

Veľa výrobcov má v ponuke napúšťací ventil spolu s CO2 bombičkami. Weldtite však prichádza s kompletným systémom, ktorý nielenže obsahuje samotný napúšťací ventil a bombičku, ale aj premyslené riešenie na uchytenie, resp. opravy. V ponuke má Smart System, ktorý zabezpečuje uchytenie vo verzii pod držiak fľaše, resp. na sedlovku s možnosťou uchytenia až troch CO2 bombičiek. Existuje aj verzia do batohu, resp. sedlovej kapsičky, ktorej súčasťou je aj lepiaca sada a montážne páčky. Ceny sa pohybujú od 15 €.


OTE

Starter Pack - jedná sa v podstate o zoznamovací balíček produktov značky OTE. Cyklista v ňom nájde zaujímavý mix reprezentujúci základné produkty a chute. Je to dobrý začiatok, pretože samotná chuť a stráviteľnosť výrobkov je veľmi individuálna. Nie každému môže sadnúť to, čo inému. Takto sa dajú veľmi dobre „otestovať“ všetky základné produkty a príchute a každý si vyberie tú svoju. Ako bonus poteší fľaška a tzv. musseta, teda po našom - taška na jedlo. Starter Pack stojí okolo 20 €.


Bližšie informácie aj o ďalších produktoch nájdete na made4bike.sk.
report_problem Našiel si v texte chybu?

Podobné články

Môj MTB vývoj - od krátkych ponožiek po teleskopickú sedlovku

Môj MTB vývoj - od krátkych ponožiek po teleskopickú sedlovku

26-palcové bicykle, namiesto jednoprevodníka poriadne „píly" a drsný výraz na pár koreňoch. Poďte so mnou na menšiu exkurziu, počas ktorej uvidíte, ako sa menila horská cyklistika a ja s ňou.
Vianočné darčeky pre cyklistov a cyklistky: pozrite si naše tipy

Vianočné darčeky pre cyklistov a cyklistky: pozrite si naše tipy

Ani sme sa nenazdali a Vianoce nám opäť klopú na dvere. A každý sa určite teší nielen na chvíľky oddychu, stretnutie s blízkymi a vianočné dobroty, no aj na darčeky.
Darčeky pre každého cyklistu bez ohľadu na štýl jazdy PR článok

Darčeky pre každého cyklistu bez ohľadu na štýl jazdy

Cyklistika je naozaj mnohoraká, no je to len dobre – každý si v nej nájde to svoje. Rôzne disciplíny vyžadujú rôznu výbavu, radosť z jazdy je rovnaká.
keyboard_arrow_up