Zdroj: okoloslovenska.com

Budúci ročník cyklistických pretekov Okolo Slovenska (7.- 11. júna 2017) postupuje do vyššej kategórie. Najväčšie slovenské etapové podujatie je v kalendári Medzinárodnej cyklistickej únie pre rok 2017 zaradené do kategórie 2.1. Znamená to, že na Okolo Slovenska sa môžu zúčastniť aj tímy a jazdci elitnej svetovej série UCI WorldTour vrátane Slovákov. Informoval o tom Slovenský zväz cyklistiky v tlačovej správe.

Viac bodov, vyššie "prize money" aj kvalitnejšie tímy. To všetko znamená posun pretekov z kategórie 2.2 do 2.1. O preradenie požiadal Slovenský zväz cyklistiky ako hlavný organizátor podujatia po minuloročnom výbornom hodnotení zo strany UCI komisárov a tímových manažérov. Tí označili Okolo Slovenska ako tretie najkvalitnejšie preteky úrovne 2.2.

"Som veľmi rád, že našu žiadosť vybavili kladne. Je to odmena a zároveň veľký záväzok,“ povedal k posunu do vyššej kategórie Peter Privara, prezident SZC a zároveň generálny riaditeľ pretekov. "Teším sa, že pracovné nasadenie celého organizačného tímu bolo pozitívne ocenené zo strany UCI komisárov, tímových manažérov i samotných miest, s ktorými na pretekoch spolupracujeme. Posun do vyššej kategórie znamená vyššiu atraktivitu podujatia nielen pre tímy a médiá, ale aj pre sponzorov. 61. ročník pretekov Okolo Slovenska bude mať štart v Levoči a cieľ v Trnave. V tomto termíne ide o jediné podujatie kategórie 2.1 v Európe. Určite budeme robiť všetko pre to, aby naše pozvanie prijali tímy z WorldTour, v ktorých máme slovenských jazdcov,“ doplnil informáciu Privara.

[Foto na úvode: okoloslovenska.com]

report_problem Našiel si v texte chybu?
SITA
© 2024, Autorské práva SITA a.s. a uvedené agentúry.
Všetky práva vyhradené. Opätovné vydanie alebo rozširovanie obsahu tejto správy bez predchádzajúceho písomného súhlasu SITA a.s. a uvedených agentúr je výslovne zakázané.
clear
Prečo sa ti článok nepáči?
Odoslať spätnú väzbu
Formulár sa odosiela

Komentáre

Musíš byť prihlásený, ak chceš vidieť celú diskusiu.
Formulár sa odosiela
Pridaj komentár
Formulár sa odosiela

Podobné články

MTBIKER novinky – naše plány do sezóny 2024

MTBIKER novinky – naše plány do sezóny 2024

Nové značky, nové spolupráce, nová predajňa, komunitné jazdy, ale aj jeden veľký letný projekt na východe. Pozrite si prehľad toho, čo chystáme.
Video: Svetová vedkyňa je aj cyklistka - Dominika Fričová

Video: Svetová vedkyňa je aj cyklistka - Dominika Fričová

Ako spomína úspešná slovenská vedkyňa na svoje nedávne začiatky s cyklistikou? Ako vyzerá cesta z Bratislavy na obľúbený kopec Braunsberg?
Rozhovor: Ján Frátrik – keď bicykle viac opravuješ, ako na nich jazdíš

Rozhovor: Ján Frátrik – keď bicykle viac opravuješ, ako na nich jazdíš

Rozbehol svoj vlastný servis a predajňu. Nakoniec sa ale rozhodol ísť inou cestou a skončil v našom tíme, konkrétne v žilinskej predajni.
keyboard_arrow_up