Kellys 2017 – cestná kolekcia slovenskej stálice

Slovenský Kellys nezaháľa ani v segmente cestných bicyklov. Na sezónu 2017 si pripravil modely, ktoré zaujmú ako športovo orientovaných jazdcov, tak aj začiatočníkov.

Novú kolekciu je možné rozdeliť v podstate na 2 skupiny. Tou prvou sú modely postavené na karbónovom ráme (URC) a druhú tvoria rámy, ktorých základom je hliníková zliatina (ARC). Najmä v prípade karbónových verzií je patrný opäť kvalitatívny posun v materiáloch a tiež aerodynamike. To všetko s jasným cieľom – ponúknuť výborný športový bicykel za rozumnú cenu.


URC – karbónové rámy

Už staršie verzie bicyklov URC boli veľmi populárne pre svoje vlastnosti ako je nízka váha a precízne vedenie stopy. Vo verzii pre sezónu 2017 sa latka posúva opäť o čosi vyššie. Pracovalo sa najmä na tuhosti, teda efektivite v zábere a rovnako aj na komforte, ktorý je veľmi dôležitý najmä pri dlhých športových výjazdoch.


iCAD karbón

Materiál v podstate vo veľkej miere určuje hlavné vlastnosti celku. Konštrukcia rámov pri modeloch Kellys URC sa spolieha na vlákna, ktoré dodáva rovnaký dodávateľ ako napr. pre spoločnosť Boeing. To je záruka, že tieto vlákna spĺňajú tie najvyššie štandardy. Sú následne optimalizované pre zaťaženie v plánovanom smere, čoho výsledkom je tuhosť ale rovnako aj potrebný komfort – teda materiál „pracuje“ iba tam kde je to potrebné.

Power Core

Ďalšou zaujímavou technológiou je Power Core, teda maximálne spevnenie v oblasti, kde sa spája hlavná rámová trubka, stredové zloženie a reťazové vzpery. Vďaka tomu ponúknu rámy veľmi dobrú reakciu na záber a minimálne straty energie. Rovnako má toto spevnenie pozitívny vplyv na celkové ovládanie a hlavne pri vyšších rýchlostiach.


Keďže tieto bicykle majú výrazný športový charakter a ráta sa aj s použitím na pretekoch, bol kladený dôraz na aerodynamiku. Najviac sa pracovalo v oblasti hlavovej partie, ktorá má v tomto prípade kľúčový vplyv. Samozrejmosťou je taktiež komplet vnútorné vedenie bowdenov a nechýba ani príprava pre elektronické radenie.

Kellys URC 90

Vlajkovou loďou na poste cestných modelov je URC 90. Základ tvorí elektronická sada Shimano Ultegra Di2, ktorá nestráca takmer nič podstatné z kvality najvyššej Dura-Ace a zároveň drží cenu v prijateľnej rovine. Samozrejme je v prevedení 2x11 a s kompaktnými kľukami 50/34. Kolesá dodal francúzsky Mavic v prevedení Ksyrium Elite. Doplnky sú v znamení spoločnosti Ritchey a ich TOP verzie WCS. DMOC je 3.399 €.


Kellys URC 70

Tento model má oproti URC 90 jeden podstatný rozdiel. Okrem všetkých spomínaných technológií ponúka navyše kotúčové brzdy, ktoré si stále čoraz viac razia cestu aj do športového segmentu. V radení sa spolieha na klasickú (mechanickú) verziu v prevedení Shimano Ultegra 2x11. S trochu širšími plášťami tak môže tento bicykel bez problémov preskúmať aj odľahlé cesty a neprekvapia ho ani náročné podmienky, prípadne zimná prevádzka. DMOC je 3.099 €.


Kellys URC 30

Ak hľadáte cenovo dostupný cestný bicykel s kvalitným karbónovým rámom, môže byť práve model URC30 zaujímavá voľba. Základ tvorí výbava Shimano Tiagra vo verzii 2x10, ktorá ale stále ponúka spoľahlivú zmenu prevodov a vydrží množstvo náročných tréningových výjazdov. Na nich poslúžia veľmi dobre aj klasické odolné kolesá na ráfkoch Kellys zaplatenými do nábojov Shimano Sora. DMOC je 1.599 €.


ARC – hliníkové rámy

Pod týmto názvom sa skrývajú rámy, ktorých základom je hliníková zliatina. To ale nijako neznižuje ich kvalitu, nevýhodou je len o čosi vyššia hmotnosť a nižšia miera komfortu. Naopak im nechýba potrebná tuhosť pre svižnú jazdu. Rám je z dvakrát zoslabovanej zliatiny, ktorú dopĺňa karbónová vidlica rovnaká ako u modelov URC. O čosi rozdielna je geometria, ktorá sa viac orientuje na začínajúcich jazdcov a nie je taká agresívna.

Kellys ARC 50

Kotúčové brzdy si našli cestu aj na ARC 50, ktorý sa tak môže stať ideálnym spoločníkom na „hltanie“ kilometrov v každom počasí. Sada Shimano 105 vo verzii 2x11 patrí medzi to najlepšie v pomere cena/výkon a spolu s kompaktnými prevodníkmi 50/34 ponúkne dostatok ľahkých prevodov aj pre náročné stúpania. DMOC je 1.049 €.


Kellys ARC 10

Ak s cestnou cyklistikou začínate, prípade nechcete investovať veľkú sumu, no pritom požadujete spoľahlivý stroj, môže byť vhodný model ARC 10. Stále ponúka kvalitný rám a karbónovú vidlicu. Bicykel je postavený na sade Shimano Claris vo verzii 2x8. DMOC je 759 €.


Aj v sezóne 2017 sa Kellys drží svojej osvedčenej stratégie. Nie je dôležitá len výsledná cena, ale v prvom rade kvalita, ktorá najmä pri rámoch z karbónu spĺňa veľmi náročné kritériá. Na tú sa nezabudlo ani pri lacnejších modeloch z hliníkovej zliatiny, ktoré bez problémov zvládnu aj poriadne porcie kilometrov. Podrobné informácie si budete môcť už čoskoro pozrieť na stránkach kellysbike.com/sk.
report_problem Našiel si v texte chybu?

Podobné články

Okolo slovenských regiónov: Novohrad – západní vítr je krutý...

Okolo slovenských regiónov: Novohrad – západní vítr je krutý...

Novohrad. Človek očakáva rovinu a dostane kopce. Hoci som išiel do tohto regiónu so všakovakými očakávaniami, napokon bolo všetko akosi inak. Veď posúďte sami.
MTBIKER novinky – naše plány do sezóny 2024

MTBIKER novinky – naše plány do sezóny 2024

Nové značky, nové spolupráce, nová predajňa, komunitné jazdy, ale aj jeden veľký letný projekt na východe. Pozrite si prehľad toho, čo chystáme.
Predstavenie: Nové kolesá FFWD RAW CS s karbónovými špicami - a čo konkurencia?

Predstavenie: Nové kolesá FFWD RAW CS s karbónovými špicami - a čo konkurencia?

Keramické ložiská a z karbónu nielen ráfiky, ale aj špice, dokonca aj porovnanie s konkurenciou. Značka FFWD predstavila najvyšší model cestných kolies.
keyboard_arrow_up