Unboxing: Ghost Kato 2 na kolesách 29" (2017) - určený pre hobby jazdcov

Tentokrát sme sa zamerali na cenovo dostupnejší model ako tomu bolo v predchádzajúcich dieloch, konkrétne sa jedná o bicykel nemeckej značky Ghost na 29-palcových kolesách.

Ešte predtým ako krabicu rozbalím, tak spomeniem, že Ghost na rozdiel od väčšiny značiek používa širšie krabice, čo umožňuje komfortnejšie zabalenie bicykla. Predné koleso je v kartónovom obale a je umiestnené vedľa bicykla. Na opačnej strane sú riadítka, taktiež chránené kartónovým obalom. V tejto veľkej krabici nájdeme ešte jednu malú krabičku, ktorá obsahuje pedále, záručný list, rýchloupínak predného kolesa, sedlovku a sedlo.








Môžeme sa pomaličky pustiť do skladania/rozbaľovania (na zloženie toho veru veľa nie je). Najskôr si nahodím sedlo na sedlovku, ktorú následne pripevním v tomto prípade rýchloupínakom do rámu. Bike si dám do stojana a začnem odbaľovať. Vidlica je v bublinkovej fólii, a tak je dobre chránená voči poškodeniu pri preprave. Strmeň na vidlici je ešte pre istotu obalený penou a prichytený binderkou. Samozrejme, medzi platničkami je plastová vložka. Druhú a zároveň poslednú binderku nájdeme už len na ľavej kľuke, aby sa netočili. Postupne odbalím aj zvyšný kartón z rámu bicykla.



Rajdy nahodím do predstavca a uchytím 4 imbusovými skrutkami. Ďalej pripevním objímku remote lock out na riadítka. Vo vidlici je už lanko pripevnené a zamykanie funkčné. Bowdeny prešmyku, prehadzovačky a hadica zadnej brzdy vedú spodkom rámu, ktoré sa prichytávajú pomocou plastových držiakov. Mne stačí prichytiť iba jeden, a to vrchný. Nahodím ešte predné koleso a púšťam sa do nastavovania bŕzd a radenia. Nie je toho veľa, keďže bike prišiel už od výrobcu dobre pripravený. Ešte skontrolujem pre istotu dotiahnutie všetkých skrutiek. Nakoniec nafúkam kolesá a bike je prichystaný pre zákazníka .


Ghost Kato je dostupný vo viacerých variantoch, veľkostiach rámu a aj veľkostiach kolies (29" aj 27.5"). Model s označením Kato 2 je určený skôr pre hobby jazdcov, ktorí neplánujú zdolávať najnáročnejšie terény a investovať väčšiu sumu. Každopádne vám poslúži dobre v rôznom teréne, pričom najviac bude doma v ľahšom cross country. Vďaka 29-palcovým kolesám bude na lesných cestičkách lepšie kopírovať terén. Komplet pohon je Shimano, aj keď z nižšieho radu, ale to vôbec pri tomto type bicykla nevadí. Za zmienku stojí aj fakt, že vpredu sú tri prevody s 42-34-24 a vzadu máte na výber 8 pastorkov s rozsahom 12-32, čo plne postačuje v ostrých stúpaniach, ale aj na rýchle presuny po rovnej asfaltovej ceste. Brzdy sú taktiež v znamení Shimano v hydraulickom prevedení s kotúčmi 160 mm.

Kato 2 na kolesách 29" stojí 609 €, pričom dostupnejší model Kato 1 s trošku slabšou výbavou stojí 499 €. Ak ale hľadáte niečo v hladine 1 000 €, za zváženie stojí Kato 7 už so vzduchovou vidlicou RockShox a prevažne na výbave nového SLX, ktoré sa vydarilo, viď. redakčný test nová sada Shimano SLX.

Viac informácií, a tak isto aj krátke video ako bicykle expedujeme, nájdete v MTBIKER shope.
report_problem Našiel si v texte chybu?
clear
Prečo sa ti článok nepáči?
Odoslať spätnú väzbu
Formulár sa odosiela

Komentáre

Momentálne sa tu nenachádzajú žiadne komentáre

Musíš byť prihlásený, ak chceš vidieť celú diskusiu.
Formulár sa odosiela
Pridaj komentár
Formulár sa odosiela

Podobné články

Pozvánka: MTBIKER trailovačka na Tematíne – práca aj zábava s našimi tvárami

Pozvánka: MTBIKER trailovačka na Tematíne – práca aj zábava s našimi tvárami

Chcel by si stretnúť známe tváre z našich videí, zveľadiť Tematín trail a zabaviť sa pri jazde? Príď na našu MTBIKER trailovačku!
MTBIKER novinky – naše plány do sezóny 2024

MTBIKER novinky – naše plány do sezóny 2024

Nové značky, nové spolupráce, nová predajňa, komunitné jazdy, ale aj jeden veľký letný projekt na východe. Pozrite si prehľad toho, čo chystáme.
Rozhovor: Ján Frátrik – keď bicykle viac opravuješ, ako na nich jazdíš

Rozhovor: Ján Frátrik – keď bicykle viac opravuješ, ako na nich jazdíš

Rozbehol svoj vlastný servis a predajňu. Nakoniec sa ale rozhodol ísť inou cestou a skončil v našom tíme, konkrétne v žilinskej predajni.
keyboard_arrow_up