Liečivé náplaste Voltaren – keď zlyhá prevencia a zaútočí bolesť

Cyklistika a šport ako taký nás väčšinu baví, pokiaľ z neho máme radosť a hlavne, pokiaľ nám nespôsobuje bolesť. Vďaka celkovému životnému štýlu, ktorý smeruje stále viac k sedavému spôsobu života, je práve chrbát Achillovou pätou mnohých, vrátane športovcov.

Podľa štatistiky je bolesť chrbta príčinou každej štvrtej návštevy u odborného lekára a každej druhej u špecialistu – ortopéda. Možností, prečo nás bolí chrbát je veľké množstvo a často trvá hodnú chvíľu, než sa presne určí jej zdroj. Či už je za tým zlé držanie tela, osteoropóza, vyskočené platničky alebo nebodaj ešte vážnejšie poranenia vnútorných orgánov.


Zrejme každý z nás začne časom pociťovať bolesti chrbta, ale je veľa možností ako tento stav oddialiť. A samozrejme najlepším spôsobom je aktívny pohyb a hlavne správne cvičenie. Základom je zameranie sa na spevnenie brušného svalstva a posilnenie stabilizačného systému, ktorý dokáže chrbtici výrazne pomôcť „niesť“ záťaž bežného dňa. Výnimkou nie sú ani športovci, prípadne veľmi aktívni ľudia, ktorí by sa mali rovnako zamerať na tieto cviky. Dôvod je jednoduchý - veľká časť športov vrátane cyklistiky, chrbát skôr zaťažuje ako mu pomáha. Navyše pri cyklistike telo predsa len nie je v úplne prirodzenej polohe a dalo by sa tiež hovoriť ako o jednostrannom zaťažovaní. Jednoducho, cvičenie je tá najlepšia a najjednoduchšia prevencia.

Ďalším dôležitým faktorom je pozícia na pracovisku, prípadne pri šoférovaní auta, kde taktiež trávime veľké množstvo času. Treba dbať na správne držanie tela a pri spomínanej práci s počítačom mať monitor vo výške očí. Rôznych tipov ako zlepšiť tento stav je samozrejme ďaleko viac a niektoré nájdete aj priamo na stránke voltaren.sk/neprestavajte-sa-hybat. Pretrvávajúcu alebo náhle vzniknutú bolesť chrbtice, je potrebné vždy neodkladne konzultovať s lekárom.


Niekedy sa ale stane, že bolesť jednoducho zaútočí napríklad vďaka nepozornosti pri dvíhaní ťažkých predmetov. Liečba jednoduchých bolestí chrbta je prevažne farmakologická s nadväzujúcou rehabilitačnou starostlivosťou a ako prvá pomoc a uľavenie od akútnej bolesti môžu poslúžiť náplaste. Na našom trhu je celá rada náplastí, či už liečivých alebo hrejivých. Voltaren liečivé náplaste poskytujú úľavu od akútnej bolesti, opuchu a tiež zápalu. Obsahujú účinnú látku diclofenacum natricum, ktorá preniká pokožkou priamo k zdroju bolesti. Na rozdiel od hrejivých náplastí, ktoré neobsahujú žiadnu liečivú zložku, Voltaren liečivé náplaste vďaka obsahu liečivej látky uľavia od bolesti počas 12 hodín (podľa dávkovania dvakrát denne). Liečivé náplaste sú vhodné pre každodenné použitie, pri krátkodobej liečbe (maximálne 7 dní). Naviac sú diskrétne - každá náplasť je iba 1 mm tenká, samostatne balená. Nezabúdajte ale, že ak bolesť do 7 dní neustúpi, je potrebné navštíviť odbornú pomoc, pretože sa môže jednať o ďaleko závažnejšie ochorenie alebo zranenie.

Pozorne si prečítajte pribalenú informáciu a poraďte sa s lekárom alebo lekárnikom. Voltaren 140 mg liečivé náplaste obsahujú diclofenacum natricum. Liek na vonkajšie použitie.

V prípade otázok kontaktujte prosím:
- GlaxoSmithKline Consumer Healthcare Czech Republic s.r.o., Hvězdova 1734/2c, 140 00 Praha 4, mail:cz.info@gsk.com, tel: +420 222 001 111.
Prípadné nežiaduce účinky prosím hláste na: ch.safety@gsk.com.
Dátum schválenia: 03/2017
Kód: CHCSK/CHVOLT/0006/17g.
report_problem Našiel si v texte chybu?

Podobné články

Video: Svalovica po bicyklovaní - čo na ňu pomáha?

Video: Svalovica po bicyklovaní - čo na ňu pomáha?

Čo to je svalovica a ako sa jej vyhnúť alebo ju zmierniť? Čo hovorí odborný svet na masážny valec, pištoľ alebo lymfodrenážne nohavice?
Video: Cyklisti a pivo – čo spôsobuje v tele a existuje jeho lepšia náhrada?

Video: Cyklisti a pivo – čo spôsobuje v tele a existuje jeho lepšia náhrada?

Alkohol je pre ľudský organizmus záťažou, to je všeobecne známa vec.
Čo mi tréning dáva a čo si berie ako daň

Čo mi tréning dáva a čo si berie ako daň

Trénovanie nie je len o zlepšovaní fyzickej kondície. Skrýva sa za ním oveľa viac, než si vieme na prvý pohľad predstaviť a vo výsledku má vplyv v podstate na celý život. Aspoň u mňa.
keyboard_arrow_up