SMS Santini – skutočné Made in Italy

Zrejme ste si všimli dres v slovenskej trikolóre, ktorý mal na sebe náš Peter Sagan pri zisku svojho prvého majstrovského titulu a tiež pri jeho úspešnej obhajobe. Rovnako ten, ktorý na seba následne slávnsotne „obliekol“ pri vyhlasovaní. Jedno mali tieto dresy spoločné – výrobcu, ktorým je talianska spoločnosť SMS Santini.

Táto spoločnosť nevyrába dresy len pre nášho Peťa Sagana, ale tiež pre celú slovenskú reprezentáciu – teda okrem iného. Santini je totiž oficiálnym partnerom UCI a rovnako sa môže pochváliť výnimočnou históriou. Tých míľnikov v histórii je viacero, ako príklad môžeme uviesť zavedenie „hodvábneho“ polyamidového dresu pre zvýšenie aerodynamiky v roku 1977, zavedenie priedušnej „windproof“ vrstvy v roku 1988 alebo ekologický dres z recyklovaného polyesteru v roku 2010. Tých úspechov je ďaleko viac, no podstatný je najmä fakt, že Santini sa vždy spájalo s vrcholovou cyklistikou a so snahou zlepšiť komfort rovnako a výkon. Tieto 2 vlastnosti idú totiž častokrát ruku v ruke.


Pietro Santini založil spoločnosť v roku 1965, kedy sa rozhodol nasledovať svoju vášeň s názvom cyklistika – zrejme odtiaľ pochádza aj hlavná myšlienka a motto spoločnosti: „Made with passion“. Pán Santini totiž v prvom rade miloval cyklistiku a pretekanie ako také. Uvedomoval si, že pre maximálny výkon je potrebná kvalita a práve na ňu sa sústredil pri navrhovaní produktov. Aby túto úroveň udržal, používali sa výhradne materiály vyrobené v Taliansku. Čo je podstatné, tento výrobný proces sa zachoval, a to aj v dobe, kedy väčšina výrobcov oblečenia presúva produkciu na ďaleký východ. Takže kompletný proces od základného návrhu až po finálny produkt je v správnych rukách a oblečenie Santini sa stále môže pýšiť nápisom „Made in Italy“.

Made in Italy


SMS Santini sa nezameriava len na cyklistiku, ale rovnako produkuje aj oblečenie pre triatlon a tým pádom aj beh. Nie je sa čomu čudovať, pretože všetky tieto športy sú vo svojej podstate prepojené. Každý jeden produkt vzniká doslova od základov a veľké množstvo kúskov je určených pre špecifické podmienky. Zásluhu na tom má aj fakt, že väčšina ľudí, ktorí sa podieľajú na tomto vývoji, sú sami nadšení cyklisti triatlonisti alebo bežci.

Výroba dresu


V úvode sme spomínali, že spoločnosť SMS Santini je oficiálnym partnerom UCI. Čo to vlastne znamená? Pôvodná spolupráca siaha už do roku 1988, no minulý rok bola po prerušení opäť obnovená s platnosťou pre 2017 – 2020. Všetky majstrovské dresy (UCI World Champion) a rovnako aj dresy vedúcich pretekárov svetového pohára (UCI World Cup) v disciplínach pod záštitou UCI na ceste, dráhe alebo v teréne bude výhradne dodávať práve SMS Santini. No a keďže pre Talianov je najväčšou „srdcovkou“ Giro d Italia, tak aj v prípade tohto slávneho etapového preteku uvidíte dresy lídrov jednotlivých kategórií od toho istého výrobcu. Rovnaké platí aj o španielskej Vuelte a austrálskom Tour Down Under. Nemusí sa jednať len o podujatia World Tour, o čom svedčí pretek „pre každého“ s názvom Grandfondo Stelvio Santini, kde si môžete porovnať svoje sily s legendárnym stúpaním.

Granfondo Stelvio Santini 2017 Promo


Nám je najbližšie spojenie so slovenskou reprezentáciou, ktorá má konečne dresy na TOP úrovni, ktoré si svojim výkonmi jednoznačne zaslúži. Predsa len, vo vrcholovom športe hrá dôležitú úlohu každý detail, sekunda a watt.


V prvom rade SMS Santini ponúka oblečenie pre všetkých cyklistov, triatlonistov a bežcov, ktorí vedia oceniť kvalitu, komfort a design. Nemusí sa jednať len o najlepších športovcov. Vďaka nim máte v prvom rade istotu, že oblečenie spĺňa tie najvyššie nároky. Bližšie informácie o oblečení a použitých technológiách si priblížime v niektorom ďalšom článku. Všetko dôležité sa dozviete tiež priamo na slovenských stránkach santini-sms-shop.sk.

Autorom článku je Imroman.
report_problem Našiel si v texte chybu?

Podobné články

Test: Vesta, dres a nátelník Isadore - jar a jeseň v pohode

Test: Vesta, dres a nátelník Isadore - jar a jeseň v pohode

Čo na seba, keď je teplo, zima, sucho aj mokro? Dlhý dres Isadore Signature v kombinácii so spodnou vrstvou a vestou.
Oblečenie do jarných podmienok – nech ťa nič neprekvapí PR článok

Oblečenie do jarných podmienok – nech ťa nič neprekvapí

Jar sa nám začala tento rok skôr, no nič to nemení na tom, že počasie je vrtkavé. Raz je teplo, potom chladno, fúka vietor, občas prší. Nechýba ti niečo z nášho výberu?
Test: Craft ADV Aero a Craft Pro Aero – postačuje nálepka „aero“?

Test: Craft ADV Aero a Craft Pro Aero – postačuje nálepka „aero“?

Aero dres a nohavice bezpochyby ušetria watt aj dva. Čo však ostatné atribúty jazdy?
keyboard_arrow_up