SMS Santini – ideálne kúsky na jar a prechodné obdobie

Jar je bez debaty jedno z najkrajších období na cyklistiku – miznú nepríjemné kamienky pri ceste, postupne sa otepľuje a hlavne nechýba to nadšenie po zime. Môže byť ale trochu zradná, pretože prvé lúče slnka evokujú vyraziť hneď v krátkom, kedy nás ešte studený vietor vráti rýchlo späť do reality.

Zároveň sú v tomto období veľké rozdiely medzi rannými a poobednými teplotami, čo kladie dôraz na výber vhodného oblečenia, ktoré by malo byť ľahké, priedušné a stále ponúkať ochranu pred vetrom, prípadne vodou. SMS Santini má v zásobe veľmi zaujímavé kúsky, ktoré využijete nielen na jar, ale rovnako v chladnejšie letné dni a tiež na jeseň.

Krátke nohavice Eureka

Tieto krátke nohavice si rýchlo získajú vašu priazeň ako základ jarného šatníka. Jedná sa o tzv. zateplený variant, ktorý môžete kombinovať s rôznymi druhmi návlekov, a tak sa ľahko prispôsobiť rýchlo sa meniacim podmienkam. Materiál Acquazero fleece navyše ponúka čiastočnú odolnosť voči vode, čo veľmi dobre stačí na zvládnutie menších zrážok a udržanie komfortu počas dlhých výjazdov. Navyše aj mokré sú na tele príjemné a „nestudia“ ako klasické krátke nohavice. Teplotný rozsah sa pohybuje okolo + 5/+ 15°C. DMOC je 149 €.


MTB nohavice Forge

Voľné nohavice nám môžu veľmi dobre poslúžiť práve v prechodnom období. Ak ich oblečiete na letné kraťasy, výrazne zvýšite tepelný komfort a rovnako ochranu proti blatu a vode. Model Forge má športový strih, takže nebudú veľmi voľné a dobre poslúžia aj na športovú jazdu. Sú vyrobené z elastického nylonu, takže pri pohybe nebudú prekážať. Majú dve vrecká na zips na kľúče alebo elektroniku, široký popruh pre opasok a reflexné prvky pre vyššiu bezpečnosť. DMOC je 65 €.


Bunda Beta Multi-Weather

Už samotný názov predpovedá určenie tejto športovej bundy. Vďaka použitým materiálom a strihu ju môžete využiť s vhodným spodným tričkom v chladných, ešte zimných podmienkach, no nemá problém ani pri premenlivom a teplejšom počasí. Použitý materiál Windstopper Xfree 210 Beta nepustí k telu chladný vzduch a pritom stále veľmi dobre odvádza prebytočnú vlhkosť, ktorá vzniká pri vyššej intenzite. Dalo by sa povedať, že na 90% výjazdov na jar vám táto bunda poskytne všetko čo potrebujete bez rozmýšľania, čo vlastne na seba. DMOC je 189 €.


Bunda April Windproof

Niekomu na jar vyhovuje skôr dres a návleky, ktoré sa v prípade potreby doplnia ľahkou vetru-odolnou bundou. Model April je ľahký a nie je problém ho strčiť do vrecka dresu, ak sa oteplí. Poskytne ochranu proti vetru, čiastočnú ochranu proti vode a zároveň „dýcha“. Vyšší límec poskytne potrebnú ochranu krku a elatické zakončenia rukávov zabezpečia, aby zostali na svojom mieste. DMOC je 49 €.


Vesta Ice 2.0

Základom výbavy v prechodnom období je ľahká a skladná vesta. Hodí sa hlavne počas teplejších dní, kedy býva ráno, prípadne neskoršie o čosi chladnejšie. Zbalená vo vrecku navyše zaberie oveľa menej miesta ako napr. bunda. Model Ice 2.0 odoláva vetru vďaka materiálu Windtex, má priliehavý strih a keď ju nebudete potrebovať, dá sa veľmi ľahko zložiť do vlastného zadného vrecka. Dôležitou „maličkosťou“ je vyšší límec, ktorý chráni citlivý krk pred vetrom. DMOC je 75 €.


Dres ORA s dlhým rukávom

Svoje uplatnenie v mierne chladnom období nájde aj dres ORA s dlhým rukávom. Základ tvorí jemný thermofleece, ktorý drží teplo a veľmi dobre odvádza vlhkosť. Dres má klasický vzhľad s predĺženou chrbtovou časťou a strih, ktorý nie je tak úplne na telo, takže bude sedieť aj na postavy, ktoré nie sú ako z katalógu „pro tour“. Na chrbte nájdete 3 klasické vrecká a celkovo je možné ho kúpiť v 4 farebných prevedeniach. DMOC je 89 €.


Bunda Guard 3.0

Ak sa nechcete vzdať svojho koníčka ani v tom najhoršom počasí, tak vhodným základom môže byť bunda Guard. Tú tvorí elastický materiál doplnený o hydrofilnú membránu s kompletne utesnenými švami a vodotesným zipsom. Výsledkom je bunda odolná proti všetkým skupenstvám vody a svojím úzkym strihom vhodná aj na športovú jazdu či nebodaj preteky v psom počasí. Vnútorný golier a manžety sú vyrobené z mäkkého a teplého thermofleece materiálu, nechýbajú reflexné prvky a bočné vrecko s nepremokavým zipsom, kde si môžete schovať všetko čo nechcete aby zmoklo. DMOC je 169 €.


Spodné tričko Cyber

Či už pod bundu alebo dres, spodné tričko tvorí úplný základ každého vrstvenia. Santini Cyber je vyrobené z polypropylénu o rôznej hrúbke, za čo vďačí tzv. body mappingu. Hrubší materiál nájdete na bruchu, chrbte a krku, naopak tenší a priedušnejší sa nachádza na bokoch a v podpazuší. Navyše má výbornú elasticitu a konštrukciu bez švov, takže bude doslova ako druhá koža. DMOC je 89 €.


Návleky na nohy a ruky Totum

Tieto doplnky nájdu svoje uplatnenie takmer v každom ročnom období, no práve v prechodnom ich budete používať skoro stále. Návlek má minimalistický dizajn a tvorí ho jemný Blizzard Thermofleece, ktorý postačuje pri teplotách okolo 5 – 15°C. Vrch je doplnený o protišmykový silikónový pás, aby stále držali na svojom mieste. DMOC je 39.90 €. V podstate úplne rovnaké vlastnosti majú aj tie určené na ruky vrátane 4 farebných prevedení. DMOC je 32.00 €.


Dres Beta 2.0 Multi-weather a návleky Beta Multi-weather

Pomocou týchto 2 kúskov oblečenia si môžete vytvoriť veľmi univerzálnu kombináciu, ktorej uplatnenie bude takmer celoročné. Dres je totiž vyrobený z vetruodolného, tenkého a veľmi priedušného materiálu Windstopper Laminated 178. Vďaka tomu nebude vietor a rovnako ani menšie zrážky žiadny problém a bez problémov zvládne aj vyššie teploty. Teplotný rozsah sa pohybuje okolo 8-20°C podľa podmienok.


Práve k nemu sa ideálne hodia aj návleky z rovnakého materiálu a vhodným kombinovaním sa môžete rýchlo prispôsobiť. Pri vyššej intenzite zvládnete bez problémov aj nižšie teploty okolo 4°C, pretože ste stále chránený pred vetrom. DMOC dresu je 145 €, návlekov 59 €.


Strih ako základ

Pri výbere oblečenia je dobré okrem veľkosti pozerať aj na jeho strih. Hlavne ak túžite, aby všetko dokonale priliehalo alebo opačne, uprednostňujete trochu voľnejšie prevedenie. SMS Santini v podstate využíva 3 rôzne varianty pre vrchnú časť tela. Vďaka tomu si môžete vybrať presne podľa vašich požiadaviek a potrieb.


Samozrejme, v ponuke SMS Santini je toho ešte oveľa viac a hlavne pre každé ročné obdobie a podmienky. Pre podrobné informácie o produktoch, dostupných farbách a veľkostiach prosím navštívte stránky dovozcu: santini-sms-shop.sk.
report_problem Našiel si v texte chybu?

Podobné články

Test: Vesta, dres a nátelník Isadore - jar a jeseň v pohode

Test: Vesta, dres a nátelník Isadore - jar a jeseň v pohode

Čo na seba, keď je teplo, zima, sucho aj mokro? Dlhý dres Isadore Signature v kombinácii so spodnou vrstvou a vestou.
Oblečenie do jarných podmienok – nech ťa nič neprekvapí PR článok

Oblečenie do jarných podmienok – nech ťa nič neprekvapí

Jar sa nám začala tento rok skôr, no nič to nemení na tom, že počasie je vrtkavé. Raz je teplo, potom chladno, fúka vietor, občas prší. Nechýba ti niečo z nášho výberu?
Test: Santini Plush a Totum - od jari až po jeseň

Test: Santini Plush a Totum - od jari až po jeseň

Mať doma naozaj kvalitné krátke nohavice je snom každého cyklistu „diaľkoplaza“. Čo však s nimi, keď sa ochladí?
keyboard_arrow_up