Slovák Tomáš Višňovský na Absa Cape Epic bude bojovať o popredné priečky

Slovák Tomáš Višňovský na Absa Cape Epic bude bojovať o popredné priečky

Už len necelý mesiac ostáva do štartu najsledovanejšieho MTB preteku dvojíc Absa Cape Epic, ktorý sa každým rokom ide v okolí Kapského mesta v Juhoafrickej republike.

Presne 650 dvojic sa vydá v nedeľu 19. marca v ústrety 8 etapám o celkovej dĺžke 691 km s prevýšením 15 400 metrov. Nebudú chýbať viaceré známe osobnosti súčasnej MTB scény, no rovnako aj zaujímavé kombinácie ako napr. José Antonio Hermida a Joaquim Rodriguez alebo ďalšie bývalé hviezdy cestného pelotónu Cadel Evans a George Hincapie. V tohtoročnom ročníku sa na štart postaví aj slovenský pretekár Tomáš Višňovský, jazdec PROefekt tímu, ktorý bude štartovať s českým pretekárom Filipom Adelom (Superior MTB Team). Tím s názvom Mitas Superior, ktorý v minulých dvoch rokoch atakoval umiestnenie v TOP 10 (skončil na 12. a 15. mieste), bude chcieť práve s Tomášom preniknúť ešte bližšie k prvej desiatke. Tomáš tak bude prvým elitným mužským slovenským jazdcom, ktorý štartuje v JAR na Absa Cape Epic. Tím Mitas Superior po novom vnáša do prípravy na takto ťažký pretek viac metodiky. Obaja pretekári prešli začiatkom februára športovou diagnostikou u trenéra Mgr. Juraja Karasa, PhD z PROefekt tímu. „Výkonnostne sú na tom Tomáš s Filipom veľmi podobne, silovo aj vytrvalostne vykazujú v tomto období veľmi dobré hodnoty. Smerom k Epicu ešte nastavíme obom pretekárom taký plán, aby dokázali optimálne využiť svoje schopnosti a tiež vedeli o silných a slabých stránkach seba aj parťáka.“

Hlavné hviezdy Cape Epic 2017


Tomáš s Filipom sa v týchto dňoch spoločne pripravujú na Malorke. Po príchode ešte absolvujú jeden záťažový test a už začiatkom marca sa presúvajú do JAR, konkrétne do mestečka Hermus, kde bude prebiehať potrebná aklimatizácia na miestne podmienky.
report_problem Našiel si v texte chybu?
Imroman 
clear
Prečo sa ti článok nepáči?
Odoslať spätnú väzbu
Formulár sa odosiela

Komentáre

Musíš byť prihlásený, ak chceš vidieť celú diskusiu.
Formulár sa odosiela
Pridaj komentár
Formulár sa odosiela

Podobné články

Rozhovor: Martina Krahulcová - z cyklovýletov až na Cape Epic

Rozhovor: Martina Krahulcová - z cyklovýletov až na Cape Epic

Vášeň, talent, odhodlanie, ale aj sebazaprenie a bojovnosť. S cyklistikou sa dá začať aj neskôr, ako si mnohí myslia. A Martina Krahulcová je tým najlepším dôkazom.
Ako chutí cyklistika v Afrike

Ako chutí cyklistika v Afrike

Mať možnosť si zajazdiť na bicykli v Afrike znie na prvé počutie ako úžasné dobrodružstvo. Moja odpoveď znie áno... ALE pokiaľ si neprinesiete všetko vrátane bicykla so sebou, tak sa pripravte na nevyhnutné kompromisy.
Cape Epic – dominancia jazdcov XCO

Cape Epic – dominancia jazdcov XCO

V nedeľu si prach konečne sadol a Cape Epic spoznal nových víťazov. Dalo by sa aj povedať, že jazdci a hviezdy XCO scény mali výrazne navrch.

Výber z produktov

Prejsť do shopu
keyboard_arrow_up