V pretekoch svetového pohára si Filip Taragel vybojoval 10. miesto v scratchi aj miestenku na MS

V pretekoch svetového pohára si Filip Taragel vybojoval 10. miesto v scratchi aj miestenku na MS

Taragel 10. miestom v scratchi ukázal, že v tejto disciplíne patrí do svetovej špičky a zároveň definitívne potvrdil miestenku pre elitných mužov na nastávajúce MS v Hongkongu.

Víťazom scratchu sa stal Bielorus Yauheni Karaliok pred Francúzom Thomasom Denisom a novozélandským pretekárom Thomasom Sextonom.

Na posledné preteky Svetového pohára do Los Angeles cestoval Filip Taragel s cieľom postrážiť si postupovú pozíciu na MS pre mužov Elite. Celosezónnou drinou sa o ňu spolu s Taragelom postaral i ďalší slovenský dráhový reprezentant Andrej Strimska (obaja tím Firefly). Po prvých tréningoch na losangelskej dráhe svoje ciele posunul ďalej. „Počas prvých dní sme si stanovili aj smelší plán – umiestniť sa v prvej polovici štartovného poľa. Filip dnes ukázal, že patrí do svetovej špičky. Počas pretekov pracoval tak, ako sme si povedali, v závere len potvrdil svoju pripravenosť. Jeho desiate miesto je odzrkadlením jeho dobrej sezóny. Pred nami je náročných šesť týždňov do MS. Podriadime tomu prípravu a verím, že na MS umiestnenie ešte vylepšíme,“ zavolal nám z dejiska pretekov Michal Rohoň, reprezentačný tréner dráhovej cyklistiky.

Svoje pocity z premiéry na pretekoch Svetového pohára nám sprostredkoval aj samotný Filip Taragel: „Veľmi sa teším tomuto výsledku, bol to môj prvý štart na svetovom pohári a nervozita, ale aj motivácia bola veľká, šlo totiž o postup na majstrovstvá sveta. Preto som rád, že som po deviatich rokoch prvý Slovák v kategórii muži Elite, ktorý bude štartovať na tomto podujatí. Aklimatizovanie a tréningy v Los Angeles prebehli úplne v poriadku a mohol som sa sústrediť len na sobotňajší výkon. Preteky prebehli v rýchlom slede, boli plné atakov, z čoho pramenil fakt, že sedem pretekárov získalo okruh náskoku. V poslednom ataku som sa ocitol aj ja, čo bolo skvelé. Tam som spolupracoval s trojicou pretekárov a v záverečnom špurte mi to prinieslo konečné desiate miesto. Verím, že týmto výsledkom sa nám podarí prispieť k napredovaniu slovenskej dráhovej cyklistiky a motivujeme aj mladšiu generáciu.“

Výsledky

report_problem Našiel si v texte chybu?
clear
Prečo sa ti článok nepáči?
Odoslať spätnú väzbu
Formulár sa odosiela

Komentáre

Momentálne sa tu nenachádzajú žiadne komentáre

Musíš byť prihlásený, ak chceš vidieť celú diskusiu.
Formulár sa odosiela
Pridaj komentár
Formulár sa odosiela

Podobné články

Novinky vo svete športovej elektroniky - Suunto Race hodinky a Suunto Wing slúchadlá PR článok

Novinky vo svete športovej elektroniky - Suunto Race hodinky a Suunto Wing slúchadlá

Hodinky určené pre tých, ktorých poháňa výkon a chuť pretekať? Nové Suunto Race s nabitými funkciami sú tu aj s prvými slúchadlami pre športovcov z fínskej produkcie.
Blíži sa obdobie trenažérov - čo všetko u nás nájdete? PR článok

Blíži sa obdobie trenažérov - čo všetko u nás nájdete?

Počasie ešte stále praje výjazdom, no pomaly sa blíži ten čas, keď je tma priskoro a teploty spadnú opäť nižšie. Vtedy sa už oplatí vytiahnuť aj trenažér. Že nemáš? Pozri našu ponuku…
Rozhovor: Terézia Ciriaková – všestranná bojovníčka

Rozhovor: Terézia Ciriaková – všestranná bojovníčka

Mladá, talentovaná, ambiciózna, ale aj milá a ochotná. Taká je juniorská majsterka Slovenskej republiky v cestnej cyklistike.
keyboard_arrow_up