R.S.P. - čistenie a oleje na všetky podmienky

Začiatok sezóny sa blíži a kto ešte nestihol pripraviť svoj bike, mal by sa rýchlo poponáhľať a premazať všetky potrebné komponenty.

Rakúska firma R.S.P. je možno pre veľa cyklofanúšikov menej známa, ale tí, ktorí ju poznajú, vedia, že sa od začiatku zaoberajú výrobou čističov olejov a vazelín. Pod R.S.P. funguje pretekársky tím, v ktorom je napríklad aj Tomáš Slavík, ale ich produkty používa napríklad aj tím Kaťuša jazdiaci vo World Tour.

Čističe - lepší chod a dlhšia životnosť komponentov



Jacky Chain

Už samotný názov hovorí, o aký produkt ide. Je určený na čistenie reťaze, pričom rozpúšťa nečistoty, mastnotu a zvyšky lepidla. Ako bonus vytvorí tenký ochranný film, ktorý chráni reťaz pred koróziou. Balenie obsahuje 500 ml tohto čističa, ktorý je možné kúpiť spolu v sete s práčkou na reťaz.

Brake Shake

Čistič na brzdy, brzdové kotúče a ráfiky v spreji, ktorý ich jednoduchým aplikovaním zbaví zvyškov oleja alebo zaschnutej špiny. Pomôže vám vyriešiť napríklad aj nepríjemné pískanie bŕzd, za ktoré veľmi často môžu nahromadené nečistoty.

Muddy Buddy

Ide o veľmi účinný čistiaci prostriedok, pena po aplikácii zbaví bicykel nepoddajných a zaschnutých nečistôt rýchlo a efektívne. Na záver tento prostriedok zanechá povrch lesklý. Samozrejme, všetky čistiace prostriedky sú ekologicky odbúrateľné.

Oleje - kto maže, ten ide rýchlejšie



Black Oil

Ideálny olej do mokrých podmienok, ktorý ochráni a premaže reťaz aj počas dlhých a náročných výjazdov. Olej obsahuje PTFE (teflón), ktorý zabraňuje zachytávaniu nečistôt. Obsah balenia je 50 ml.

Red Oil

Taktiež univerzálny olej na reťaz, ale s tým, že je primárne určený do suchých podmienok, no zvládne prípadne aj trochu vlhký terén. Teflónová zložka zabraňuje zachytávaniu nečistôt, čo zaistí hladký chod reťaze a ušetrí vám starosti pri následnom čistení. Obsah balenia je 50 ml.

Ceramic Dynamic

Olej v spreji určený do suchého a prašného prostredia, a to vďaka obsahu keramického aktíva, ktoré zvýši odolnosť a trvanlivosť oleja. S týmto olejom bude mať reťaz taktiež bezproblémový chod a navyše sa dlho udrží pekne čistá. Balenie obsahuje 200 ml.

Pred použitím spomínaných olejov a pre dosiahnutie ich vlastností, je ideálne reťaz dôkladne očistiť, na suchú reťaz aplikovať mazací olej a následne utrieť prebytočné zvyšky.

Oleje na vidlicu / tlmič



Damp Champ

R.S.P. ponúka špeciálne oleje do vidlice alebo tlmiča, pričom je na výber z rôznych viskozít. Tie sa pohybujú v rozsahu od 2,5 wt až po 15 wt. Tieto oleje sa navzájom môžu miešať pre dosiahnutie požadovaných vlastností. Zaujímavé je aj aditívum No Stick Slip, ktoré po pridaní do oleja zvyšuje hladkosť chodu vidlice či tlmiča a vytvára lubrikačný film. Naviac zabraňuje tvoreniu bubliniek.

Vazelíny - nie na všetko sa hodí olej



Slick Kick

Je špeciálne mazivo do tlmičov a odpružených vidlíc. Zloženie maziva zníži trenie na vidlici alebo tlmiči a ochráni potrebné tesnenia. Použitie je veľmi jednoduché, stačí naniesť malé množstvo na pohyblivé časti a tesnenia. Balenie obsahuje 50 g.

Bearing Buster

Ide o teflónovú vazelínu určenú na všetky ložiská. Okrem lubrikačného účinku ochráni ložiská pred koróziou. Vaše stredové zloženie už nebude vydávať nepríjemne zvuky a kolesá sa budú točiť ako nové. Balenie obsahuje 50 g, ale v ponuke je aj 500 g balenie a mazacie pištole.

Creak Freak

Táto vazelína - montážna pasta je odolná voči vysokým teplotám, soli, sladkej vode a kyselinám. Aplikuje sa predovšetkým na mazanie častí, ktoré zvyknú vŕzgať alebo ako ochrana proti zapečeniu hliníkových/titánových komponentov. Vďaka svojej priľnavosti ich rovnako chráni. Balenie je 50 g tuba.

Starostlivosť = dlhšia životnosť a lepšie jazdenie

Dlhú dobu je všeobecne známe, že o bicykel sa treba starať predovšetkým po náročnom výjazde v blate a vode. Správne umytie a namazanie predĺži životnosť komponentov, rovnako ako dodržiavanie servisných intervalov. R.S.P. ponúka zaujímavý a kvalitný sortiment na všetky tieto základné úkony. Pre viac detailných informácií navštívte stránku výrobcu rsp.at.
report_problem Našiel si v texte chybu?

Podobné články

Ako čistím bicykel, keď nemám kde?

Ako čistím bicykel, keď nemám kde?

Nebývam v rodinnom dome, ale v klasickom paneláku. Možno jedna z najčastejších otázok, aké od vás za tie roky dostávam, znie: ako a kde čistím bicykel? Tak sa na to pozrieme bližšie.
Umyť a namazať - základ starostlivosti o bicykel PR článok

Umyť a namazať - základ starostlivosti o bicykel

Správne prostriedky na čistenie bicykla a mazivo dokážu výrazne stíšiť jazdu, predĺžiť životnosť komponentov a vo výsledku ušetriť za servis. Prinášame niekoľko tipov.
Čistenie a mazanie - základ, ktorý zvládne každý PR článok

Čistenie a mazanie - základ, ktorý zvládne každý

Poznáte ten pocit, keď poumývate bicykel, všetko namažete a zostanete sa naň pozerať ešte ďalších 10 minút s úsmevom? Trochu vám k nemu pomôžeme a pridáme niekoľko tipov na vhodné doplnky.
keyboard_arrow_up