Detská tour Petra Sagana 1.kolo - nenáročná, ale technická trať

„Otvárakom“ Detskej Tour Petra Sagana, tak ako minulý rok, bol opäť Lučenec.


Dôvody organizátorov boli jasné. Lučenec sa nachádza na juhu Slovenska a garancia dobrého počasia je väčšia ako v iných regiónoch Slovenska (čo sa aj potvrdilo) a taktiež nenáročná, ale technická trať v mestskom parku je ideálna svojim profilom na úvodné kolo Tour. Spolupráca s NovoCK Trial Lučenec a Mestom Lučenec sa osvedčila a tento rok bola vyšperkovaná bohatým kultúrnym programom.


Ale poďme k samotnej súťaži. Na prvom kole sa postavilo na štart viac ako 400 cyklistov z 3 krajín v 10 súťažných kategóriách.


V najmladšej chlapčenskej kategórií Mikro chlapci dominoval domáci Matej Pavko z Lučenca. U dievčat sa víťazkou stala „stará známa“ Ráchel Repková. V kategórií Mili chlapci dominoval český cyklista Adam Maliňák, ktorý bude favoritom aj v druhom kole, ktoré pôjde v domácom prostredí. Alexandra Kadlecová z Piešťan vyhrala vo svojej kategórií s obrovským náskokom a predpokladáme, že v tejto kategórií bude tento rok často na predných pozíciách. Aj v kategórií Mini chlapci víťazstvo ukoristil zahraničný cyklista, a to Jakub Mušálek, ktorý zatiaľ úspešne kombinuje cyklistiku s futbalom. S prehľadom zvíťazila v Mini dievčatá aj Vanesa Šatková z Dubnice, ktorá prišla do cieľa s minútovým náskokom na druhú cyklistku v poradí. Ešte výraznejší náskok sme zaznamenali v kategórií Mladších žiakov, kde dominoval Matthias Schwarzbacher, ktorý ako nám prezradila mama, len cez víkend vymenil bežky za bicykel. U Mladších dievčat bola najrýchlejšia Simona Bodoríková. Detská tour má historicky prvého maďarského víťaza, a to konkrétne Maté Takácsa–Valenta v najstaršej kategórií. U Starších dievčat zvíťazila Barbora Máčková.


Ďalšie kolá:
report_problem Našiel si v texte chybu?

1. kolo - Detská Tour Petra Sagana

calendar_today 01.04.2017
format_list_numbered 1. kolo - Detská tour Petra Sagana
label Detské cyklo preteky
place Lučenec (Slovensko)

PeterZanicky 
clear
Prečo sa ti článok nepáči?
Odoslať spätnú väzbu
Formulár sa odosiela

Komentáre

Musíš byť prihlásený, ak chceš vidieť celú diskusiu.
Formulár sa odosiela
Pridaj komentár
Formulár sa odosiela

Podobné články

Detská tour Petra Sagana - ročník 2023 už pozná svojich víťazov

Detská tour Petra Sagana - ročník 2023 už pozná svojich víťazov

Tento rok si za finále Detskej tour Petra Sagana organizátori vybrali už osvedčený krásny areál X-BIONIC a to priamo pri dostihovej dráhe Ferries.
Reportáž: Detská tour Petra Sagana - zábava pokračovala v Nízkych Tatrách

Reportáž: Detská tour Petra Sagana - zábava pokračovala v Nízkych Tatrách

Obľúbená séria detských pretekov pokračovala 4. kolom, a to v Nízkych Tatrách v okolí Demänová Rezort na členitej trati.
Pozvánka: Detská tour Petra Sagana – pokračovanie na juhu Slovenska v Šamoríne

Pozvánka: Detská tour Petra Sagana – pokračovanie na juhu Slovenska v Šamoríne

Namiesto kopcov rovina, ale môže pribudnúť vietor, ktorý minulý rok pekne zamiešal karty v pretekoch.
keyboard_arrow_up