Pozvánka: Čo nás čaká v máji?

Dalo by sa povedať, že v máji už bude sezóna v plnom prúde, a tak sa pozrime na zopár zaujímavých akcií, ktoré nás čakajú.

BBB MTB Vlko-Hron – 6. máj

Zaujímavú možnosť pre športovcov ponúka BBB MTB Vlko-Hron – na výber je klasický MTB maratón (50 - 30 km) alebo horský duatlon, teda kombinácia biku na 30 km a behu na 10 km. Všetko sa odohrá už tento víkend v obci Hronsek a podrobné informácie nájdete na tomto odkaze.


24 hodín MTBike Jam – 6. a 7. mája

Niečo pre skutočných „masochistov“ sa chystá už tento víkend v Kuchyni pri Malackách. Teda v prípade, že sa rozhodnete ísť sólovú kategóriu a jazdiť po celý deň (a noc). Nechýbajú tímové kategórie, kde už sa záťaž rozdelí a ukáže sa prívetivejšia tvár 24-hodinovky. Na všetkých čaká 8 km MTB okruh nad obcou Kuchyňa, ktorý ponúkne nielen dostatok priestoru, ale aj peknú panorámu na úpätie Malých Karpát. Propozície nájdete na tomto odkaze.

Detská Tour Petra Sagana - 7. a 21. mája

Najskôr v Nitre a následne o 2 týždne neskôr v Súľove sa uskutočnia ďalšie 2 kolá našej populárnej série pre všetky detské kategórie. Prihlášku a propozície k tretiemu kolu v Nitre nájdete na tomto odkaze a k štvrtému kolu v Súľove zase na tomto odkaze.


Slovenský Pohár v zjazde 1. kolo – 13. a 14. máj

Lyžiarske stredisko Mráznica neďaleko od Slovenského Raja bude hostiť 1. kolo Slovenského Pohára v zjazde. O krásne prostredie a panorámy teda nebude v prípade pekného počasia núdza a na svoje si prídu určite aj diváci. Trať v dĺžke 1 500 m ponúkne prevýšenie 330 m. Celá akcia začína už v sobotu, kedy sa konajú rôzne tréningy, v nedeľu je na pláne semifinále a od 13:00 finálové jazdy. Propozície nájdete na tomto odkaze.


Kaktus Bike Karloveský kros – 20. máj

Okruh v dĺžke 3 700 m s prevýšením 270 m, ktorého súčasťou bude po novom aj bikrosová dráha, ponúkne XC pretek Kaktus Bike Karloveský kros. Zároveň sa jedná o 3. kolo Župného pohára. V rovnaký deň, ale o kúsok vedľa, bude organizovaný aj Karloveský majáles, takže sprievod má o zábavu postarané. Propozície nájdete na tomto odkaze.

H-Triathlon Borský Mikuláš – 20. máj

Priaznivcov plávania, cyklistiky a behu zaujme podujatie s názvom H-Triathlon v Borskom Mikuláši. Na účastníkov čaká 0,6 km plávania, 21 km horskej cyklistiky a 5 km terénneho behu na novej trati. Rovnako nechýba ani pretek štafiet s celkom zaujímavým názvom „JA-TY-ON“ . Prihlášku a všetky podrobné informácie nájdete na tomto odkaze.

Sereďmaratón – 21. máj

Na trase dlhej 116 km s prevýšením 1 250 m sa uskutoční už 12. ročník cestného preteku s názvom Sereďmaratón. Odohráva sa na kvalitných cestách I. a II. triedy a ponúkne zvlnený profil vrátane strmého stúpania do sedla Havran, ktorý tvorí aj horskú prémiu. Zaujímavosťou je kategória „retro“ pre bicykle, ktoré si už niečo pamätajú . Prihlášku a všetky podrobné informácie nájdete na tomto odkaze.

Dema PEDÁLovník - 21. máj

Miestami odlišnú formu, ktorá kombinuje tak trochu protichodné kategórie, teda súťaž a pohodový výlet, vytvára Dema PEDÁLovník s centrom v Rajeckých Tepliciach. V podstate sa jedná o poloorientačný nesúťažný MTB maratón, ktorý vedie prostredím Rajeckej doliny, Súľovskej kotliny a Lúčanskej Malej Fatry. Víťazom je každý, kto prejde aspoň dvoma kontrolnými stanovišťami z celkových 8. Prihlášku a propozície nájdete na tomto odkaze.

Stefe MTB Maratón Levočské Vrchy – 27. máj

Pomerne náročný profil a poriadne kopce si pripravili organizátori z Cyklo Spiš v Levoči. Trasa dlhá 73 km ponúkne skoro 2 500 m prevýšenia, ale pripravené sú aj kratšie verzie, 48 a 25 km. Zárukou je krásne prostredie a výhľady popri tom, ako budete naberať spomínané výškové metre . Prihlášku a všetky podrobné informácie nájdete na tomto odkaze.

Trojica testovacích víkendov v MTBIKER centre

V mesiaci máj sme pripravili až trojicu testovacích dní v našom MTBIKER centre a bude naozaj z čoho vyberať. Najskôr sa môžete tešiť na Canyon 13. - 14. mája, nasledovať bude Pinarello 20. - 21. mája a nebude chýbať ani GT a Cannondale 27. – 28. mája. Tešíme sa na vašu účasť a rovnako sme si objednali aj dobré počasie .


Akcií je oveľa viac

Tento výber je naozaj „stručný“, pretože v skutočnosti nás toho čaká ešte oveľa viac. Pre podrobnejší zoznam pozrite náš MTBIKER kalendár a vyberte si z možností, čo vám vyhovuje...
report_problem Našiel si v texte chybu?
redakcia 
clear
Prečo sa ti článok nepáči?
Odoslať spätnú väzbu
Formulár sa odosiela

Komentáre

Momentálne sa tu nenachádzajú žiadne komentáre

Musíš byť prihlásený, ak chceš vidieť celú diskusiu.
Formulár sa odosiela
Pridaj komentár
Formulár sa odosiela

Podobné články

Pozvánka: Škoda MTB Maratón Rajecké Teplice – majstrák neďaleko Žiliny

Pozvánka: Škoda MTB Maratón Rajecké Teplice – majstrák neďaleko Žiliny

Stálica v pretekovom kalendári v krásnom prostredí Rajeckej Doliny a Lúčanskej Malej Fatry napíše ďalší ročník a my tam nesmieme chýbať.
Pozvánka: Apríl – preteky už klopú na dvere

Pozvánka: Apríl – preteky už klopú na dvere

Zimná príprava je za nami a nastal čas pretaviť hodiny tréningu v pretekoch.
Tri roky so Slovakia Divide a jeho víťazi

Tri roky so Slovakia Divide a jeho víťazi

Podarilo sa nám úspešne zorganizovať už tri ročníky nášho cyklistického podujatia. Myšlienka splnila účel: nájsť „neokukanú“ trasu zo západu na východ Slovenska, po čo najväčšej divočine bez civilizácie.
keyboard_arrow_up