MSR v DH - Donovaly 17.6.2006

Dňa 16.7.2006 sa v lyžiarskom stredisku Donovaly konali Majstrovstvá SR v zjazde... Pretekárov prišlo 172 zo štyroch krajín a počasie bolo, až na chvíľkový nárazový vietor, akurát. Preteky, podľa mňa, prebehli v totálnej pohode a myslím si, že riders a diváci boli spokojní.

Dňa 16.7.2006 sa v lyžiarskom stredisku Donovaly konali Majstrovstvá SR v zjazde... Pretekárov prišlo 172 zo štyroch krajín a počasie bolo, až na chvíľkový nárazový vietor, akurát. Preteky, podľa mňa, prebehli v totálnej pohode a myslím si, že riders a diváci boli spokojní. Jazdci sa ráno vypoisťovali, pri jazdách dostatočne vybláznili a diváci mohli okrem jazdeckého umenia, prachu a atmošky pretekov nasávať aj nádherný výhľad na Nízke Tatry. A o to išlo – aby si každý prišiel na ten svoj kus „adrenalínu“. Zranených bolo tiež málo a aj keď sa Horská záchranná služba cez deň nezastavila, stali sa, našťastie, len zranenia „turistického“ charakteru.

Kompletné výsledky nájdete tu, vypichnem však najrýchlejší čas (Polc – 02:22,94) a Majstrov SR (Muži – Polc, Juniori: Paulovič, Veteráni: Drábik, Ženy: Šišková, Hardtail: Králik). Som rád, že najväčšie teamy na Majstráku potvrdili, že „zgrupovanie“ má význam a medaily si rozdelili nasledovne: 3ks RIDE Slovakia, 3ks SCK Velosprint, 3ks FPRT (ak jeho šéfa nerátame do Gravity Group).

K super cene prišiel aj náhodný rider z kategórie Hardtail, ktorý vyhral od firmy Bicykle šport Košice vidlicu Marzocchi 66 v hodnote takmer 30 000 Sk.

Ďakujem všetkým úradom, sponzorom a organizátorom. Konkrétne to boli: Park Snow Donovaly, štátny podnik Lesy Slovenskej republiky (odštepný závod Liptovský Hrádok, pracovisko Liptovská Osada), Okresný lesný úrad v Banskej Bystrici, správa Národného parku Nízke Tatry, Krajský úrad ŽP B. Bystrica, Specialized – Kaktus Bike, Marzocchi, Profibike, Giro, BBB, Camelbak, Klimatex, KOprint, DOWNHILL.sk, KamDoMesta, Horská záchranná služba Veľká Fatra, Peter Očenáš, Jaro Chaban, Ďuro Kostúr, Pavol a Peter Vrábovci s manželkami, Peter Shuffle Kubík, traja „neznámi pískači“ od Milana M., chlapi na sedačke Telemix, mojej frajerke Livuške, celej našej rodine a hlavne môjmu ockovi, ktorý makal najviac a ešte aj skoro prišiel o prst pri úprave „plagátového“ skoku (našťastie mu ho zachránil plastický chirurg MUDr. Ulianko, ktorý mu šikovne všetko rozstrapkané mäso prišil a ktorému týmto veľmi pekne ďakujeme).

Štefan Čeman - Ride.sk - organizátor

Ďalší report
http://the.mtbiker.sk/index.php?modul=bleskovky&id=1153168914

Výsledky
http://www.vos-tpk.sk/donovaly06.txt

Kto nebol, presne túto atmošku už nezažije... Ale vďaka kvantu špičkových fotografov si ju aspoň čiastočne môžme cez ich fotky priblížiť:

Ján Matula – http://www.ride.sk/foto/2006_07_16_donovaly
Dijck – http://old.downhill.sk/node/595
Pali Kamenský – http://downhill.kamensky.eu
Šaňo Sidor – http://spdh.bikemagazin.sk/images/donovaly06/foto
Mihi – http://mihi.fusion.sk
QQ Team – http://qq.sk/albumy/pics/2006_donovaly
Mat Rendek - http://spdh.bikemagazin.sk/images/donovaly06/foto2
Park Snow Donovaly – http://www.parksnow.sk/donovaly

Fotogaléria ©2006 Mihi http://mihi.fusion.sk/main.php?g2_view=core.ShowItem&g2_itemId=24784Fotogaléria ©2006 Ján Matula
Poskytlo www.RIDE.sk
report_problem Našiel si v texte chybu?
clear
Prečo sa ti článok nepáči?
Odoslať spätnú väzbu
Formulár sa odosiela

Komentáre

Momentálne sa tu nenachádzajú žiadne komentáre

Musíš byť prihlásený, ak chceš vidieť celú diskusiu.
Formulár sa odosiela
Pridaj komentár
Formulár sa odosiela
keyboard_arrow_up