Detská tour Petra Sagana 3. kolo - 500 detí na štarte

Premiéra Detskej tour Petra Sagana v Nitre vyšla na výbornú.

Do krásneho mestského parku na Sihoti prišli stovky ľudí, aby si vychutnali slnečné počasie, množstvo detských atrakcií a povzbudili svoje ratolesti. Mladí pretekári si v tejto etape vyskúšali, aké to je búšiť do pedálov, čo to dá. Rovinatý profil umožnil vyskúšať si okrem tradičného terénu aj rýchle asfaltové pasáže, brzdy a nájazdy do zákrut a ukázal, aký silný motor sa skrýva v jednotlivých pretekároch. Pre divákov to bolo veľmi atraktívne divadlo, deti mali takmer stále pred očami a mohli ich povzbudzovať spolu s bubeníkmi zo skupiny Tambores.


Na štart sa postavila 500-ka detí, mnohé vôbec prvýkrát a podľa reakcií v cieli, sa im táto nová skúsenosť veľmi páčila. Na stupne víťazov sa dostali nielen tí najlepší z každej kategórie, ale aj skokani dňa, čiže deti, ktoré sa dokázali v najviac zastúpených kategóriách oproti štartovej pozícii zlepšiť najviac. To sa v Nitre podarilo Tomášovi Kaplánovi medzi Mikro chlapcami (posun o 55 miest), Kristiánovi Kocovi v kategórii Mili chlapci (zlepšil sa o 39 miest) a Tomášovi Janotkovi (poskočil o 18 miest).


Výborný pocit z prvenstva, krásnu trofej, medailu aj darček, si z Nitry odnášajú medzi Staršími žiačkami - Alexandra Šaríková a Staršími žiakmi - Jakub Vlčák. Mladším žiačkam dominovala Silvia ŠichtováMladším žiakom - Damian Bystrák. V kategórii Mini dievčatá zvíťazila Lucka Hudoková a medzi chlapcami si drží neporaziteľnosť Jakub Mušálek, ktorý okrem svojich súperov v Nitre dokázal pokoriť aj predjazdcu . Rovnako tretie víťazstvo z troch pokusov pridala Alexandra Kadlecová a kraľuje Mili dievčatám. Najúspešnejším Mili chlapcom sa stal Jakub Kováč. Medzi Mikro dievčatami zvíťazila Lenka KováčováMikro chlapcami druhýkrát po sebe Daniel Szilasi.


Šťastie sme si vyskúšali opäť v tombole, ktorou krásna nitrianska športová nedeľa vyvrcholila. Detská tour Petra Sagana už smeruje k najbližšiemu podujatiu, opäť z iného súdka. Po rovinke a mestskom prostredí v Nitre prichádza na rad už o dva týždne kopcovitejší Súľov s malebnou prírodnou scenériou Súľovských skál. Pozývame vás už 21. mája na ďalší krásny víkend s detskou cyklistikou.

Video z pretekov


Ďalšie kolá:
report_problem Našiel si v texte chybu?

3. kolo - Detská tour Petra Sagana

calendar_today 07.05.2017
format_list_numbered 3. kolo - Detská tour Petra Sagana
label Detské cyklo preteky
place Nitra (Slovensko)

PeterZanicky 
clear
Prečo sa ti článok nepáči?
Odoslať spätnú väzbu
Formulár sa odosiela

Komentáre

Momentálne sa tu nenachádzajú žiadne komentáre

Musíš byť prihlásený, ak chceš vidieť celú diskusiu.
Formulár sa odosiela
Pridaj komentár
Formulár sa odosiela

Podobné články

Detská tour Petra Sagana - ročník 2023 už pozná svojich víťazov

Detská tour Petra Sagana - ročník 2023 už pozná svojich víťazov

Tento rok si za finále Detskej tour Petra Sagana organizátori vybrali už osvedčený krásny areál X-BIONIC a to priamo pri dostihovej dráhe Ferries.
Reportáž: Detská tour Petra Sagana - zábava pokračovala v Nízkych Tatrách

Reportáž: Detská tour Petra Sagana - zábava pokračovala v Nízkych Tatrách

Obľúbená séria detských pretekov pokračovala 4. kolom, a to v Nízkych Tatrách v okolí Demänová Rezort na členitej trati.
Reportáž: Detská tour Petra Sagana - letisko patrilo v nedeľu cyklistom

Reportáž: Detská tour Petra Sagana - letisko patrilo v nedeľu cyklistom

Pekné počasie v nedeľu prilákalo do Martina na letisko Tomčany poriadny „chumeľ“ cyklistov. Na štart sa ich postavilo viac ako 600 a bolo sa veru na čo pozerať.
keyboard_arrow_up