Pinarello F8 Rhino môžete vyskúšať už tento víkend na vlastnej koži

Aj keď sa zrejme nikto z nás nepriblíži výkonnosti 3-násobného víťaza Tour de France, aspoň jedno môžete mať na chvíľu spoločné...

Mám na mysli samozrejme bicykel, ktorého rám je v podstate identický s tým, čo jazdil Froome pri posledných 2 víťazstvách v rokoch 2015 a 2016. Celá F8 bola navrhnutá priamo pre účely použitia na tej najvyššej úrovni s dôrazom vytvoriť bicykel, ktorý bude dostatočne „aero“ na roviny a zároveň dostatočne ľahký do kopcov. No a tretím faktorom je pohodlie, ktorého nedostatkom taktiež netrpí a mohli ste ho vidieť v akcii aj na jarných klasikách – pritom mali jazdci k dispozícii aj pohodlný model K8. V podstate ste jazdcov z formácie SKY mohli s výnimkou časoviek vidieť takmer vždy na tomto ráme (predtým ako prešli na najnovší F10) a celkovo mu počas svojej existencie patrí najviac víťazstiev v profipelotóne.


Grafika na tomto konkrétnom modeli je na počesť Chrisa Frooma a jeho víťazstiev na Tour de France – preto žltá farba a ten nosorožec, keďže Chris je pôvodom z Juhoafrickej republiky. Samotný rám tvorí karbón od japonskej spoločnosti Torayca, konkrétne nesie označenie T1100 1k a jeho hlavnou devízou je extrémne vysoký pomer pevnosti a nízkej váhy – rovnaký materiál sa používa aj ako vonkajšia vrstva v modernom leteckom priemysle.






Výrazný vplyv aerodynamiky je jasný pri prvom pohľade a stojí za ním spolupráca so spoločnosťou Jaguar. Pri nej sa porovnávalo množstvo rôznych variácií, skúmali sa vplyvy prostredia a následne sa vybral ten najvhodnejší tvar. Rovnako nechýba ani asymetrický tvar rámu pre čo najlepšie prispôsobenie silám, ktoré vplývajú na jazdu. Samotná geometria je výrazne športová, no ovládanie zostalo stabilné pre istotu v prejazde zákrut – samozrejme v čo najväčšej rýchlosti . No a nezaostáva ani výbava, ktorá patrí do kategórie „čo viac si môže človek priať“. Veď, Shimano Dura-Ace DI2 alebo karbónové kolesá Fulcrum Zero Carbon tam určite patria.





Najlepšie je, že tento bicykel si môžete vyskúšať na vlastnej koži. Kedy?

Počas testovacích dní Pinarello, ktoré sa uskutočnia v MTBIKER centre počas víkendu 20. – 21. mája. Podrobnosti nájdete na tomto odkaze a bookovanie na konkrétne modely bicyklov zase na tomto odkaze. Tak neváhajte, nech zistíte, či to je bicyklom alebo to má Chris Froome naozaj v nohách .
report_problem Našiel si v texte chybu?

Testovacie dni Pinarello

calendar_today 20.05.2017 - 21.05.2017
label Nesúťažné podujatie
place Hrádok (Slovensko)

Imroman 
clear
Prečo sa ti článok nepáči?
Odoslať spätnú väzbu
Formulár sa odosiela

Komentáre

Momentálne sa tu nenachádzajú žiadne komentáre

Musíš byť prihlásený, ak chceš vidieť celú diskusiu.
Formulár sa odosiela
Pridaj komentár
Formulár sa odosiela

Podobné články

Predstavenie: Nové kolesá FFWD RAW CS s karbónovými špicami - a čo konkurencia?

Predstavenie: Nové kolesá FFWD RAW CS s karbónovými špicami - a čo konkurencia?

Keramické ložiská a z karbónu nielen ráfiky, ale aj špice, dokonca aj porovnanie s konkurenciou. Značka FFWD predstavila najvyšší model cestných kolies.
Video: Výber bicykla online vs. realita - 3x slušný cesťák Bianchi, Pinarello a Orbea

Video: Výber bicykla online vs. realita - 3x slušný cesťák Bianchi, Pinarello a Orbea

Porovnali sme 3 podobné cestné bicykle, najprv podľa online ponuky eshopu a potom naživo.
Video: Zvládneš agresívny posed? Novinka Pinarello Dogma X

Video: Zvládneš agresívny posed? Novinka Pinarello Dogma X

Ako si zvoliť správny posed, ktoré 3 veci sú dôležité? Objavilo Pinarello s novinkou Dogma X dieru na trhu?
keyboard_arrow_up