Video: Víťazný finiš Petra Sagana v 3. etape, celkovo má už 16 víťazstiev v Kalifornii

Sagan vyhral etapu o viac než dĺžku jedného bicykla pred Rickom Zabelom a Simonem Consonnim. Víťaz 1. etapy Kittel sa nedostal do samého záveru šprintu, ale patril však k prvým gratulantom Petra Sagana v cieli.


Dvojnásobný a zároveň úradujúci majster sveta Peter Sagan od roku 2010 vyhral na západnom pobreží USA už 16 etáp a pred dvoma rokmi ovládol toto podujatie aj ako jeho celkový víťaz. V aktuálnej edícii, ktorá sa začala v nedeľu v Sacramente a má po prvý raz v histórii štatút pretekov WorldTour, sa 27-ročný rodák zo Žiliny presadil v koncovke niektorej z etáp po prvý raz.

Saganov tímový kolega Poliak Rafal Majka zostal lídrom na Okolo Kalifornie s náskokom 2 sekúnd pred Novozélanďanom Georgeom Bennettom (LottoNL-Jumbo)a 14 sekúnd pred Američanom Ianom Boswellom (Team Sky). Petrovi Saganovi patrí 35. priečka s odstupom 10:43 min.

Utorková etapa sa niesla v znamení úniku pätice cyklistov: Danny Pate (Rally Cycling), Federico Zurlo (UAE Team Emirates), Ben Wolfe a Sean Bennett (obaja Jelly Belly p/b Maxxis), David Lozano (Team Novo Nordisk). Natiahli to až na päť a pol minúty a 30 km pred cieľom mali pred pelotónom ešte minútu k dobru. O tempo pelotónu sa starali najmä štyria cyklisti a medzi nimi aj Slováci Martin Velits (Quick-Step Floors) a Juraj Sagan (Bora-Hansgrohe), ktorí v konečnom dôsledku pracovali pre svojich šprintérskych lídrov Marcela Kittela a Petra Sagana. Američan Wolfe približne 17 km pred cieľom sa vzdialil spoločníkom v úniku, ale svoj pokus nedotiahol do úspešného konca. Sedem kilometrov pred métou bolo po akomkoľvek úniku a na rad prišla šprintérska koncovka. Záver sa snažili zrežírovať cyklisti tímu Kaťuša-Alpecin. ale napokon im to stačilo iba na druhé a štvrté miesto. V záverečnom polkilometri vyštartoval dopredu Peter Sagan, dovtedy jazdiaci na výhodnej piatej-šiestej pozícii. Z ľavej strany bez väčších problémov obišiel všetkých svojich konkurentov a s rukami nad hlavou prišiel do cieľa.

Podujatie Amgen Okolo Kalifornie sa koná v termíne 14.- 20. mája a bude mať o jednu etapu menej ako zvyčajne, čiže sedem. Začalo sa v Sacramente a vyvrcholí v Pasadene. Súčasťou diania je aj individuálna časovka v okolí Big Bear Lake (24 km) či obávané stúpanie na Mt. Baldy (1964 m), čo bude horská koncovka 5. etapy. Najbližšie v stredu príde na rad 4. etapa (Santa Barbara - Santa Clarita, 159,5 km). s mierne zvlneným profilom.

Amgen Okolo Kalifornie 2017

3. etapa (Pismo Beach - Morro Bay, 192,5 km): 1. Peter Sagan (SR) Bora-Hansgrohe 4:53:26 h, 2. Rick Zabel (Nem.) Kaťuša-Alpecin, 3. Simone Consonni (Tal.) UAE Team Emirates, 4. Alexander Kristoff (Nór.) Kaťuša-Alpecin, 5. Jean-Pierre Drucker (Lux.) BMC Racing, 6. Reinardt Janse van Rensburg (JAR) Dimension Data - všetci rovnaký čas ako víťaz,...90. Michael Kolář +3 s,...93. Erik Baška +26 s,...123. Juraj Sagan, všetci Bora-Hansgrohe +2:07 min,...125. Martin Velits (všetci SR) Quick-Step Floors +2:13

Poradie po 3. etape: 1. Rafal Majka (Poľ.) Bora-Hansgrohe 12:22:43 h, 2. George Bennett (N. Zél.) LottoNL-Jumbo +2 s, 3. Ian Boswell (USA) Team Sky +14, 4. Lachlan Morton (Aus.) Dimension Data +16, 5. Robert Gesink (Hol.) LottoNL-Jumbo +45, 6. Brent Bookwalter (USA) BMC Racing +48,...35. Peter Sagan (SR) Bora-Hansgrohe +10:43,...103. Michael Kolář +20:57,...109. Erik Baška +21:20,...125. Juraj Sagan, všetci Bora-Hansgrohe +23:32,...129. Martin Velits (všetci SR) Quick-Step Floors +24:22.

Zostávajúci program

Streda 17. mája - 4. etapa (Santa Barbara - Santa Clarita, 159,5 km)
Štvrtok 18. mája - 5. etapa (Ontario - Mt. Baldy, 126 km)
Piatok 19. mája - 6. etapa (Big Bear Lake - Big Bear Lake, 24 km)
Sobota 20. mája - 7. etapa (Mountain High - Pasadena, 125 km)
report_problem Našiel si v texte chybu?
SITA
© 2024, Autorské práva SITA a.s. a uvedené agentúry.
Všetky práva vyhradené. Opätovné vydanie alebo rozširovanie obsahu tejto správy bez predchádzajúceho písomného súhlasu SITA a.s. a uvedených agentúr je výslovne zakázané.
clear
Prečo sa ti článok nepáči?
Odoslať spätnú väzbu
Formulár sa odosiela

Komentáre

Musíš byť prihlásený, ak chceš vidieť celú diskusiu.
Formulár sa odosiela
Pridaj komentár
Formulár sa odosiela

Podobné videá

Video: Saganovu poctu nepokazil ani pád. MSR v cestnej cyklistike Tlmače 2023

Video: Saganovu poctu nepokazil ani pád. MSR v cestnej cyklistike Tlmače 2023

Najvtipnejšie momenty a najväčšie víťazstvá Petra Sagana podľa jeho kolegov? Čo by robili po kariére cyklisti, štartujúci na MSR v Tlmačoch 2023?
Video: Prečo úspešní ľudia športujú? Naše firmy, ktoré vedú majitelia cyklisti

Video: Prečo úspešní ľudia športujú? Naše firmy, ktoré vedú majitelia cyklisti

Veľa majiteľov úspešných firiem aj športuje. Ako to majú páni stojaci za firmami Martinus, Isadore, Pixel Federation a MTBIKER.sk?
Video: Výrobcovia olejov nechcú, aby ste toto vedeli - voskovanie reťaze

Video: Výrobcovia olejov nechcú, aby ste toto vedeli - voskovanie reťaze

Pre koho má voskovanie reťaze zmysel a aké sú jeho výhody a nevýhody? Hodiť sa budú aj dlhodobé skúsenosti s voskom od značky Rex.
keyboard_arrow_up