Cestné bicykle na hranici 2 000 € - dostupné technológie z vyšších radov

Cestné bicykle na hranici 2 000 € - dostupné technológie z vyšších radov

Zrejme najviac populárna kategória cestných bicyklov má skutočne čo ponúknuť a ideálne kombinuje cenu a úžitkové vlastnosti.

Kategória cestných bicyklov do, prípadne tesne okolo hranice 2 000 € je zrejme tou najžiadanejšou, pretože ideálne kombinuje cenu a ponúkané možnosti. Pri pohľade na niektoré modely to ani neprekvapí a v tejto cenovej hladine dostanete vo veľa prípadoch karbónový rám a spoľahlivú výbavu. Pokiaľ si vyslovene „nepotrpíte“, tak vám tieto bicykle bez problémov postačia na tisíce tréningových kilometrov a pritom ponúknu pocit z jazdy veľmi blízky vyššie postaveným modelom - niektoré sa navyše vôbec nestratia ani na pretekoch. Vyberať môžete ako z „endurance“ bicyklov, ktoré sa hodia pre dlhé hodiny a rovnako aj začiatočníkov alebo už z viac športovo ladených geometrií, kde nebude problém dosiahnuť agresívnu polohu.

Giant TCR Advanced

Modely TCR Advanced sú určené nielen na preteky, ale v prvom rade výkonnostným jazdcom, ktorí vyžadujú rýchly bicykel s adekvátnou geometriou. Rám je ručne vyrábaný z materiálu Advanced Composite a pri jeho výrobe boli použité mnohé postupy z najvyššieho radu Advaned SL. Nechýba ani karbónová vidlica s hliníkovým stĺpikom širokého priemeru OverDrive a rovnako je možné doplniť integrovaný senzor rýchlosti a kadencie RideSense. Diskové brzdy sú upevnené pomocou štandardu flat-mount a dopĺňajú ich pevné osi. Základom výbavy je sada Shimano Ultegra 2x11 s brzdami RS505. Kolesá sú z vlastnej produkcie Giantu, rovnako ako základné doplnky. Cena sa pohybuje okolo 2 099 € a viac informácií sa dozviete na tomto odkaze.


Bianchi Intrepida 105

Označenie Endurance Racing v názve geometrie dáva troch tušiť základnú charakteristiku bicykla. Ideálna bude pre tých, ktorí majú radi dlhé výjazdy, ale pritom im nie je cudzia rýchla športová jazda. Intrepida ponúka rozumný kompromis medzi týmito dvoma svetmi. Základom je kvalitný karbónový rám s kónickým krkom a rovnako celokarbónová vidlica, ktoré držia celkovú hmotnosť na priaznivej úrovni. Zmenu prevodov má na starosti Shimano 105 s kľukami RS500 v kompaktnom prevedení. Kolesá sú rovnako od Shimana, konkrétne model WH-RS010-CL tvorí spoľahlivý základ pre porcie tréningových kilometrov. Doplnky sú z produkcie Reparto Corse a vhodne ladia s celkovým dizajnom. Cena sa pohybuje okolo 1 990 € a viac informácií sa dozviete na tomto odkaze.


Ghost Nivolet 2 LC

Modely s označením Nivolet od nemeckého Ghostu majú vo svojich génoch zakódovanú športovú jazdu. Základom je v prvom rade ľahký a pritom tuhý karbónový rám doplnený o karbónovú vidlicu s integrovaných dizajnom. Rovnako ovládanie umožňuje zvládnuť bez problémov náročné stúpania, zjazdy, ako aj občasný šprint. Ponúka výborný pomer medzi cenou a kvalitou, či už v podobe rámu alebo zvolených komponentov. V tomto prípade sa Nivolet spolieha na funkciu sady Shimano 105 v prevedení 2x11, kľuky FSA Gossamer s kompaktnými prevodníkmi a zapletaný set kolies Fulcrum Racing 5. Doplnky sú taktiež od talianskeho výrobcu FSA. Cena sa pohybuje okolo 1 549 € a viac informácií sa dozviete na tomto odkaze.


Carrera Nitro SL

Ak vaše srdce túži po bicykli, ktorý má taliansky pôvod, navyše je v rozumnej cenovej hladine, môžete sa bližšie pozrieť na značku Carrera a modely Nitro SL. Bol navrhnutý pre maximálny výkon a nestratí sa ako na pretekoch, tak ani pri každodenných výjazdoch. Základným materiálom rámu je karbón, ktorému nechýba výrazná profilácia v rámci zlepšenia aerodynamiky a jazdných vlastností. Sadu dodalo Shimano v prevedení 105 a konfigurácii 2x11, dôležitým prvkom sú kolesá, ktoré tvorí model Team 30 Comp od Vision. Základné doplnky nesú logo FSA. Cena sa pohybuje okolo 1 899 € a viac informácií sa dozviete na tomto odkaze.


Kellys URC 30

O maximálny prenos sily do pedálov sa postará rám Kellys URC vďaka technológii Power Core. Tá má za úlohu kombinovať karbónové vlákna a ich tvar tak, aby boli docielené požadované vlastnosti tuhosti pri zachovaní nízkej hmotnosti. Dopĺňa ho vidlica s karbónovým stĺpikom, ktorá poskytuje aj výbornú aerodynamiku. Z rovnakého dôvodu je zadná brzda umiestnená pod stredovým zložením. Prevodový systém má na starosti Shimano Tiagra v prevedení 2x10 s kompatnými prevodníkmi a kazetou 12-28. Kolesá sú kombináciou ráfikov Kellys a nábojov Shimano Sora. Doplnky pochádzajú z dielne Kellysu – konkrétne nesú označenie KLS. Cena sa pohybuje okolo 1 600 € a viac informácií sa dozviete na tomto odkaze.


Pinarello Neor

Nenechajte sa zmiasť použitým hliníkovým rámom u modelu Pinarello Neor, pretože sa jedná stále o výborný športový bicykel. Na jeho výrobu bola použitá kvalitná zliatina, nechýba kónická hlavová trubka a geometria, ktorou sa vyznačujú oveľa vyššie postavené modely. Všetky tieto faktory z neho robia vhodný bicykel pre začínajúcich cyklistov, ktorí chcú vlastniť model tejto legendárnej talianskej značky. Navyše je dostupný v celkovo 9 veľkostiach od 44 až po 62, takže tú svoju ideálnu si nájde takmer každý vrátane extra nízkych alebo naopak vysokých jazdcov. Cena sa pohybuje okolo 1 699 € a viac informácií sa dozviete na tomto odkaze.


Rock Machine Raceride 700

Výrazné športové „chúťky“ ma model Raceride 700 od Rock Machine. Svedčí o tom nielen ľahký, ale aj tuhý rám. Základom prenosu energie je tzv. Power Transfer Point, čo je spojenie stredu, spodnej rámovej trubky a reťazových vzpier, čomu výsledkom je aj presné a intuitívne ovládanie. Tuhosť prednej časti navyšuje kónická hlavová trubka. Zaujímavé je aj umiestnenie brzdy na reťazových vzperách, ktoré sú tuhšie a nie je teda potrebné navyšovať hmotnosť v mieste štandardného umiestnenia na sedlových vzperách. Základom výbavy je sada Shimano 105 v prevedení 2x11 s kompaktnými prevodníkmi v kombinácii so setom zapletaných kolies Fulcrum Racing Sport. Cena sa pohybuje okolo 1 799 € a viac informácií sa dozviete na tomto odkaze.


Felt VR6


V prvom rade dôraz na pohodlie pri vytrvalostných jazdách ponúka americký Felt v podobe modelu VR6. Základom rámu je karbón nesúci označenie UHC Advanced a práve práca s karbónom zdobí značku Felt. Geometria je orientovaná smerom na väčšie pohodlie, takže sa hodí aj pre začiatočníkov vďaka mierne vzpriamenejšiemu posedu. Zadné vzpery sú tvarované tak, aby umožnili maximálne pohlcovanie vibrácií a celkové pohodlie maximálne zvýši možnosť použitia širokých plášťov priemeru 28 a viac mm. Vďaka tomu sa s týmto bicyklom môžete vydať aj na menej kvalitné cesty alebo dokonca šotolinu. Výbavu tvorí pohon Shimano Tiagra v konfigurácii 2x10 a nechýbajú ani hydraulické kotúčové brzdy – RS 405. Doplnky sú z vlastnej produkcie Feltu. Cena sa pohybuje okolo 1 999 € a viac informácií sa dozviete na tomto odkaze.


GT Grade Carbon Tiagra

Ideálnou kombináciou pre tých, ktorí sa nechcú počas svojich výjazdov spoliehať len na asfaltové cesty, ale radi ich kombinujú s ľahším terénom - vďaka tomu sa otvárajú široké možnosti a nové tréningové okruhy. Karbónový rám si zachováva tradičný „rukopis“ GT vďaka konštrukcii triple triangle, ktorá ponúka zvýšenie tuhosti a paradoxne aj komfortu zadnej časti. Priechodnosť rámu a použitie kotúčových bŕd TRP umožňuje nasadenie skutočne širokých plášťov, vďaka čomu pôjde komfort aj mimo hlavné komunikácie výrazne nahor. Zmenu prevodov má z veľkej časti na starostu Shimano Tiagra v prevedení 2x11, kolesá sú kombináciou ráfikov No Tubes a nábojov Formula. Cena sa pohybuje okolo 2 000 € a viac informácií sa dozviete na tomto odkaze.


Canyon Ultimate CF SL 7.0

Univerzálnym športovým bicyklom v podstate pre každý traťový profil je model CF SL 7.0 od Canyon. Svedčí o tom v prvom rade geometria Sport Pro, vďaka ktorej môže jazdec dosiahnuť ideálnu pozíciu potrebnú pre maximálny výkon, ale zároveň v nej vydrží dlhé hodiny. Karbónový rám je navrhnutý tak, aby kombinoval nízku hmotnosť, maximálnu tuhosť a efektivitu jazdy. Canyon rovnako ponúka výborný pomer ceny a kvality osadenia, o čom svedčí sada Shimano 105 s prevodníkmi 52/36, ktorú dopĺňajú odolné kolesá Mavic Aksium. O pohodlie sa stará aj karbónová sedlovka, ktorá je rovnako ako predstavec a riadítka z produkcie Canyon. Cena sa pohybuje okolo 1 599 € a viac informácií sa dozviete na tomto odkaze.


Ako vidíte, vyberať je naozaj z čoho, a to je len zopár vybraných kúskov. Ak vás niektorý model zaujal, prípadne si chcete pozrieť aj ďalšie z ponuky, navštívte prosím stránky jednotlivých výrobcov/dovozcov.
report_problem Našiel si v texte chybu?

Podobné články

Vyber si svoj cestný alebo gravel bicykel PR článok

Vyber si svoj cestný alebo gravel bicykel

V našom eshope nájdeš viac ako 250 bicyklov zameraných na jazdu po asfaltových, spevnených, či poľných a štrkových cestách. Pozri si menší redakčný výber z našej ponuky.
Cestné bicykle do 2 000 € - na pohodovú jazdu aj tréning PR článok

Cestné bicykle do 2 000 € - na pohodovú jazdu aj tréning

Hľadáte nové možnosti a pestrosť pre vaše výjazdy? Alebo začínate s cestnou cyklistikou a chcete bicykel na výlety aj trénovanie? Máme pre vás niekoľko tipov.
Oblečenie do dažďa aj vetra - v pohodlí aj v nepohodlí PR článok

Oblečenie do dažďa aj vetra - v pohodlí aj v nepohodlí

Jar sa veľakrát nesie nielen v znamení otepľovania, no i nepríjemných prehánok a studeného vetra. A do týchto podmienok treba správne oblečenie.
keyboard_arrow_up