Zdroj: Facebook: Okolo Slovenska - 3. etapa

Na Okolo Slovenska triumf Slovinca Tratnika, najlepší Slovák Patrik Tybor skončil siedmy

Víťazom 60.+1. ročníka pretekov Okolo Slovenska sa stal Slovinec Jan Tratnik z tímu CCC Sprandi Polkowice. Záverečná 4. etapa so štartom aj cieľom v Trnave (152,5 km) sa stala korisťou Rusa Ivana Savického z tímu Gazprom-RusVelo.

V hromadnom špurte Savickij zdolal Slovinca Roka Korošeca (Amplatz-BMC) a Taliana Mattea Malucelliho (Androni-Sidermec). Spomedzi Slovákov si v závere trnavskej etapy najlepšie počínal Marek Čanecký (Amplatz-BMC), ktorý skončil dvadsiaty druhý Patrik Tybor (Dukla Banská Bystrica) obsadil 31. priečku.

Účastník OH 2016 v Riu de Janeiro Tybor si nielen že udržal až do konca dres pretekov pre najlepšieho Slováka, ale v celkovom poradí sa posunul z druhej desiatky až na konečné 7. miesto. Pomohli mu k tomu aj bonifikačné sekundy, ktoré získal za víťazstvo na prvej z troch rýchlostných prémií dňa pri úvodnom prejazde cieľom v Trnave. Víťazný Tratnik si udržal žltý dres počas celých pretekov, získal po po triumfe v úvodnom prológu v Levoči. Celkovo druhý skončil s odstupom 32 sekúnd Talian Mattia Cattaneo (Androni-Sidermec) a na tretie miesto sa z pôvodne piateho vyšvihol Poliak Piotr Brožyna (CCC Sprandi Polkowice).

Patrik Tybor bol počas poslednej etapy od začiatku aktívny, ale mal aj smolu, keď približne 20 km pred cieľom spadol a pre defekt musel aj meniť bicykel. "Vravel som si, prečo to nevyskúšať, veď som doma a nohy som mal dobré. Hneď od štartu sme odskočili traja, potom nás dostihli a neskôr som odskočil v sedemčlennej skupine. Len škoda, že to ešte nevyšlo v úniku aj po tú druhú rýchlostnú prémiu, to by bolo ešte lepšie," povedal na margo 4. etapy Patrik Tybor.

K svojmu celkovému postaveniu na Okolo Slovenska 2017 poznamenal: "Preteky sa vyvíjali dobre, cieľ bol skončiť do desiateho miesta. Mohol som odjazdiť trochu lepšie prológ a dopadlo by to ešte lepšie. Som rád, že som sa stal najlepším Slovákom. Chceli sme, aby to bol niekto z nášho tímu. Celkovo by som pred pretekmi nepovedal, že o celkovom víťazovi rozhodne už prológ. Tím CCC Sprandi bol potom veľmi silný, v pohode to kontroloval do konca."

Cyklisti na záver aktuálneho ročníka Okolo Slovenska absolvovali etapu bez vrchárskych prémii v okolí Trnavy s piatimi prejazdmi cieľového priestoru. Ešte 30 km pred koncom bola na čele pätica Samir Jabrajlov (Azer.), Andrij Vasiľuk (Ukr.), Péter Kusztor (Maď.), Henrik Hamm a Florian Bissinger (obaja Nem.) s náskokom 50 sekúnd pred pelotónom. V posledných 10 km to ešte vpredu skúšal sám Jabrajlov, ale napokon na Trojičnom námestí v Trnave finišoval celý "balík" pokope s triumfálnym záverom pre 25-ročného Rusa Savického.


V 60.+ 1. ročníku pretekov Okolo Slovenska, po prvý raz zaradených do vyššej kategórie UCI 2.1, bolo v hre 738 bodov do rebríčka UCI a tiež finančné odmeny v sume 30 455 eur. Celkový víťaz získal prémiu 3000 eur, víťaz každej etapy si odniesol 1300 eur.

Krátky zostrih z 3. etapy 61. ročníka - sobota


Krátky zostrih z 2. etapy 61. ročníka - piatok


Krátky zostrih z 2. etapy 61. ročníka - štvrtok


Okolo Slovenska 2017 - nedeľa

4. etapa (Trnava - Trnava, 152,5 km): 1. Ivan Savickij (Rus.) Gazprom RusVelo 3:24:42 h, 2. Rok Korošec (Slovin.) Amplatz-BMC, 3. Matteo Malucelli (Tal.) Androni - Sidermec,..22. Marek Čanecký Amplatz-BMC, 31. Patrik Tybor (obaja SR) Dukla Banská Bystrica - všetci rovnaký čas ako víťaz

Konečné poradie: 1. Jan Tratnik (Slovin.) 18:13:29 h, 2. Mattia Cattaneo (Tal.) Androni-Sidermec +32 s, 3. Piotr Brožyna (Poľ.) CCC Sprandi Polkowice +36, 4. Mikhel Räim (Izr.) Israel Cycling Academy +37, 5. Tomáš Bucháček (ČR) Elko-Author Cycling Team +37, 6. Krists Neilands (Lot.) Israel Cycling Academy +37, 7. Patrik Tybor, Dukla Banská Bystrica +38,...20. Marek Čanecký (obaja SR) Amplatz-BMC +50.

[Foto na úvode: Facebook: Okolo Slovenska - 3. etapa]

report_problem Našiel si v texte chybu?
SITA
© 2024, Autorské práva SITA a.s. a uvedené agentúry.
Všetky práva vyhradené. Opätovné vydanie alebo rozširovanie obsahu tejto správy bez predchádzajúceho písomného súhlasu SITA a.s. a uvedených agentúr je výslovne zakázané.
clear
Prečo sa ti článok nepáči?
Odoslať spätnú väzbu
Formulár sa odosiela

Komentáre

Momentálne sa tu nenachádzajú žiadne komentáre

Musíš byť prihlásený, ak chceš vidieť celú diskusiu.
Formulár sa odosiela
Pridaj komentár
Formulár sa odosiela

Podobné články

Okolo slovenských regiónov: Novohrad – západní vítr je krutý...

Okolo slovenských regiónov: Novohrad – západní vítr je krutý...

Novohrad. Človek očakáva rovinu a dostane kopce. Hoci som išiel do tohto regiónu so všakovakými očakávaniami, napokon bolo všetko akosi inak. Veď posúďte sami.
Tip na výlet: Strážovské vrchy a okolie na žiletke

Tip na výlet: Strážovské vrchy a okolie na žiletke

Pred pár rokmi som sa priženil do regiónu Horná Nitra, kde som viac-menej automaticky začal preskúmavať miestne „lokálky”.
Európsky týždeň mobility – koľko CO2 ušetríš ty?

Európsky týždeň mobility – koľko CO2 ušetríš ty?

MHD je na prepravu mestom takmer ideálna. Čo však skúsiť bicykel a niečo vyhrať?
keyboard_arrow_up