Tretí ročník medzinárodného cyklomaratónu Tour de Prešov premení metropolu Šariša na stredisko cyklistiky na Slovensku

Tretí ročník medzinárodného cyklomaratónu Tour de Prešov premení metropolu Šariša na stredisko cyklistiky na Slovensku

Prešovská Tour symbolicky odštartuje svoj program na historicky jedinom velodróme na Slovensku, a to 8. júla 2017 o 16:00 hodine.

Súťažiaci si tak budú môcť naplno vychutnať pocit priestoru, v ktorom po prvýkrát zvíťazil náš majster sveta v cestnej cyklistike, Peter Sagan. Nasledujúci deň, v nedeľu 9. júla 2017, cyklisti zaplavia Hlavnú ulicu, z ktorej sa vydajú na 112-kilometrovú trať naprieč Prešovským krajom.


Prvý deň podujatia sa svojou náplňou bude venovať oslave cyklistiky priamo v domovskom stánku cyklistiky na Slovensku. Posledný existujúci velodróm, o ktorom sme pridali aj video Prešovský velodróm z vtáčej perspektívy, prešiel značnou rekonštrukciou, bude hostiť pretekárov na bicykloch s fixným prevodom. Registrácia a prezentácia pretekárov začína od 16:00 hod., počas ktorej bude prebiehať EKO jazda naprieč mestom Prešov. EKO jazda má za účel upozorniť vodičov na prítomnosť cyklistov na cestách. Cyklisti sú taktiež účastníkmi cestnej premávky, rovnako ako vodiči aut či iných dopravných prostriedkov.

Pelotón slávnostne vyštartuje o 10:30 hod. na spanilú jazdu mestom, po ktorej bude nasledovať ostrý štart. Trať dlhá 112 kilometrov preverí pretekárov na rýchlostnej prémii v Hanušovciach nad Topľou a horskej prémii v obci Hertník. Pitný režim zabezpečia minerálne vody Magnesia na dvoch občerstvovacích stanovištiach. Medzinárodný cyklomaratón každoročne láka svojou úrovňou viac a viac cyklistov z okolitých krajín Maďarska, Poľska, Čiech, Ukrajiny či dokonca Anglicka. Novinkou tohto ročníka je zvýhodnená registrácia do 30. júna 2017 v hodnote 10 €. V rámci zvýhodnenej registrácie si tak pretekári zabezpečia hlavne rýchlu a bezproblémovú prezentáciu v deň pretekov a viac času na vychutnanie si kvalitnej kávy od partnera Emma Coffee. Podľa zvyklosti si organizátor pre pretekárov pripravil bohatú prezentačnú tašku s originálnym tričkom #TdP2017 od hlavného partnera ATAK Sportswear. O bezpečnosť sa postarajú sprievodné vozidlá značky Hyundai od Motor-Car Prešov, ktorý venoval aj finančnú odmenu pre prvých pretekárov na prémiách a celkového víťaza.


Pre divákov si organizátor pripravil bohatý sprievodný program. Šprint na jeden kilometer priamo v centre mesta, EXPO prezentácia svetových značiek. Množstvo súťaží o zaujímavé ceny a bohatú tombolu. Ceny do tomboly venovali hlavní partneri podujatia - MAXBIKE výrobca bicyklov, vysoko kvalitné autonosiče SARIS a množstvo iných atraktívnych cien od EXPO vystavovateľov.
report_problem Našiel si v texte chybu?

Tour de Prešov

calendar_today 08.07.2017 - 09.07.2017
label Preteky jednotlivcov
place Prešov (Slovensko)

clear
Prečo sa ti článok nepáči?
Odoslať spätnú väzbu
Formulár sa odosiela

Komentáre

Momentálne sa tu nenachádzajú žiadne komentáre

Musíš byť prihlásený, ak chceš vidieť celú diskusiu.
Formulár sa odosiela
Pridaj komentár
Formulár sa odosiela

Podobné články

Okolo slovenských regiónov: Novohrad – západní vítr je krutý...

Okolo slovenských regiónov: Novohrad – západní vítr je krutý...

Novohrad. Človek očakáva rovinu a dostane kopce. Hoci som išiel do tohto regiónu so všakovakými očakávaniami, napokon bolo všetko akosi inak. Veď posúďte sami.
Tip na výlet: Strážovské vrchy a okolie na žiletke

Tip na výlet: Strážovské vrchy a okolie na žiletke

Pred pár rokmi som sa priženil do regiónu Horná Nitra, kde som viac-menej automaticky začal preskúmavať miestne „lokálky”.
Európsky týždeň mobility – koľko CO2 ušetríš ty?

Európsky týždeň mobility – koľko CO2 ušetríš ty?

MHD je na prepravu mestom takmer ideálna. Čo však skúsiť bicykel a niečo vyhrať?
keyboard_arrow_up