Test: Cyklistické oblečenie ELEVEN - výborná kvalita z Čiech a za prijateľnú cenu

Test: Cyklistické oblečenie ELEVEN - výborná kvalita z Čiech a za prijateľnú cenu

Na testovanie sa mi dostal set oblečenia od slovenského zastúpenia značky ELEVEN, a to konkrétne celorozopínací dres s krátkym rukávom, krátke nohavice s trakmi, kompresné návleky na nohy, ponožky a rukavice.

Výrobky ELEVEN poznám a nosím na bicykli už druhý rok, a preto som už pred testom tušil, čo ma čaká. Poďme si teda samotnú značku ELEVEN a jej výrobky viac priblížiť.

ELEVEN Sportswear patrí k popredným českým výrobcom zákazkového športového oblečenia a doplnkov pre cyklistiku, triatlon, beh a atletiku, bežecké lyžovanie a volný čas. Produkty ELEVEN, ktoré prechádzajú neustálou inováciou, zahŕňajú cyklistické dresy, nohavice, kombinézy, vesty, bundy, návleky, čiapky, ponožky a celý rad ďalších doplnkov.


Dres Mirror Fluo F11

Jedná sa o dres s anatomicky spracovaným pretekárskym strihom s krátkym rukávom a zipsom po celej dĺžke, ktorý nenarúša grafiku. Na zadnej strane dresu sú tri dostatočne hlboké vrecá. Dres je vybavený reflexnými prvkami ako na prednej, tak aj na zadnej strane. Rukávy sú zakončené voľne a zadný lem dresu je vybavený silikónovou gumou. Dres je vyrobený z materiálu podobného coolmaxu. Rukávy a bočné panely majú priedušnejšiu a ľahšiu štruktúru ako predný a zadný diel. Dres je na dotyk veľmi ľahký a pohodlný. Testoval som ho v rozmedzí teplôt 15-25°C a vždy som ho mal ako druhú vrstvu. Pri teplotách okolo 30-tky by som ho už mal ako jedinú vrstvu na tele, ale toto je však vec osobných preferencií. Vzhľadom na použité materiály sa mi ani raz nestalo, že by som bol v prepotenom oblečení. Aj napriek použitiu dresu ako druhej vrstvy, tento dokázal nahromadenú vlhkosť odviezť na povrch, kde sa následne pomerne rýchlo odparovala. Ešte raz musím zdôrazniť skutočne výborný strih. Pri mojej výške 188 cm a aktuálnej váhe 82 kg som zvolil veľkosť M (mám rád tesnejšie dresy). Dres pekne a pohodlne sedí na tele, nikde neťahá a neškrtí. Dizajn testovaného dresu je veľmi jednoduchý, a to sa mne osobne veľmi páči. Zvlášť prevedenie vo farbe Fluo plní funkciu aj pasívnej bezpečnosti, kedy vás na ceste skutočne málo kto prehliadne.



Nohavice Mirror

Krátke nohavice Mirror s trakmi majú anatomicky prepracovaný profi strih a využívajú kombináciu materiálov Vega a Ceylon. Vybavené sú antibakterálnou výstelkou Active, ktorá je dostupná ako v pánskej, tak aj dámskej verzii. Na prednej strane nohavíc je reflexné logo ELEVEN a nohavice sú zakončené silikónovým lemom. Tieto nohavice jazdím už 2. rok a preto mám s nimi naozaj bohaté skúsenosti, a to dokonca z niekoľkých 24-hodinových pretekov, kde človek skutočne dokáže oceniť kvalitu nohavíc. Na dvoch 24-hodinových pretekoch som tieto nohavice porovnával s jednou z talianskych prémiových značiek (model bol však z tých základnejíšch) a rozdiel v komfortne je neporovnateľný. Doslova som sa tešil, ako si vyzlečiem tie talianske a dám na seba znova nohavice od ELEVEN. Samozrejme, sedacie partie máme každý trochu ináč stavané a ináč citlivé, preto sa jedná o subjektívny pocit. No v nohaviciach od ELEVEN som sa cítil ďaleko pohodlnejšie a bol som menej otlačený, ako pri nohaviciach od prémiovejších a drahších výrobcov. Ako bolo spomenuté, sú vyrobené z dvoch materiálov. Bočný panel a oblasť krížov je z priedušnejšieho Ceylónu, ktorý je veľmi ľahký, vzdušný a príjemný na dotyk. Avšak jeho nevýhodou je, že je viac náchylný na oder, no našťastie sedacia časť a časti nohavíc, ktoré sú v kontakte so sedlom, sú vyrobené z odolnejšieho materiálu Vega.


Rukavice ELEVEN 05

Univerzálne krátke rukavice s prepracovaným tvarom pre presné usadenie na ruke. Dlaň je polstrovaná a poskytuje maximum pohodlia a istý úchop. Vrchná časť je z príjemného a priedušného elastického materiálu. Osobne na horskom bicykli vozím dlhoprsté rukavice a na cestný bicykel nevozím žiadne. No pri rukaviciach ELEVEN som bol na cestnom bicykli milo prekvapený samotným komfortnom, ktorý ponúkajú. Veľké plus dávam strihu a elastickej vrchnej časti. Rukavice nie je potrebné nijako zapínať a po natiahnutí na ruky si výborne držia tvar a zabezpečujú maximum pohodlia a okrem výrazného komfortu ani necítite, že vôbec nejaké na rukách máte. Z počiatku som mal obavy, či ma nebudú rezať medzi prstami, nakoľko mám skutočne veľké ruky, no pri zvolení veľkosti 2XL sa obavy vytratili. Rukavice sadli dokonale.


Kompresné návleky ELEVEN

Podľa výrobcu sú tieto návleky vhodné buď počas výkonu alebo ako regenerácia po výkone a rovnako aj pre celodenné nosenie pri maximálnom zaťažení nôh (napríklad pri stojacej práci). Využitie nájdu napr. aj pri triatlone, cyklistike, futbale, behu, atď. Účinok kompresných návlekov spočíva v tom, že vám zvýši prietok krvi, množstvo kyslíka vo svaloch, redukujú kyselinu mliečnu v krvi a počas záťaže znižujú svalové vibrácie, a tým znížia únavu svalstva. Priznám sa, že návleky som nestihol dostatočne otestovať počas záťaže, nakoľko počas 24 h maratónu bol horúci deň a na môj vkus moc teplo a v noci som volil zase zateplené 3/4 návleky. Preto som kompresné návleky ELEVEN testoval hlavne počas regeneračných prestávok. Ťažko povedať, či ide len o placebo alebo o skutočný efekt návlekov, ale mám pocit, že nohy ma boleli o čosi menej a mal som ich aj menej “vytuhnuté” ako tomu bývalo bez použitia kompresných návlekov.



Kompresné ponožky LUCA Compress

Kompresné ponožky, ktoré znižujú vznik opuchu na chodidlách a výborne sedia. Sú ideálne ako pre beh, tak aj cyklistiku. Ponožky disponujú antibakteriálnou úpravou Stop Bacteria pomocou iontov striebra, ktoré spoľahlivo likvidujú baktérie a obmedzujú tak vznik nepríjemného zápachu. Ponožky sú na dotyk a na samotné nosenie veľmi pohodlné a s výborným tvarom, kde pri správne zvolenej veľkosti nikde nič netlačí a nehrozí tak vznik oderov. Aj napriek svojej kompresii sú veľmi vzdušné a preto ideálne hlavne do teplého letného počasia. V chladnom počasí bude treba pri kombinácii so vzdušnými tretrami použiť aspoň ľahké návleky na tretry, aby sme sa vyhli nepríjemnému pocitu chladu na chodidlách. Kompresné ponožky Luca Compress v kombinácii s kompresnými návlekmi ELEVEN dokážu plniť dokonalý celok a suplujú tak použitie kompresných podkolienok, no s tou výhodou, že v prípade potreby je možné samotný návlek vyzliecť a pokračovať v aktivite len s použitím ponožiek.


Plusy

  • dielenské spracovanie
  • vysoký komfort
  • cena
  • možnosť vlastného dizajnu od jedného kusu

Mínusy

  • v prípade vlastného dizajnu, treba rátať aspoň s 4 týždňovou dodacou dobou

Na záver treba spomenúť, že ELEVEN sa zaoberá aj zákazkovou výrobou cyklistického a iného športového oblečenia, kde si zákazník môže navrhnúť vlastný dizajn. Z vlastnej skúsenosti môžem povedať, že komunikácia je vždy veľmi rýchla a vedia pomôcť aj so spracovaním grafiky. Viac informácií o samotnej značke nájdete na stránke eshop.eleven-sportswear.sk a o zákazkovej výrobe zase na tejto stránke eleven-sportswear.sk.
info
Testy a predstavenia produktov sa realizujú s produktami a materiálmi zapožičanými od dovozcu danej značky alebo z MTBIKER shopu. Ich obsah a záver je subjektívnym názorom autora.
report_problem Našiel si v texte chybu?
kimlo 
clear
Prečo sa ti článok nepáči?
Odoslať spätnú väzbu
Formulár sa odosiela

Komentáre

Musíš byť prihlásený, ak chceš vidieť celú diskusiu.
Formulár sa odosiela
Pridaj komentár
Formulár sa odosiela

Podobné články

Funkčné oblečenie z rastlín? Značka UYN a ich originálny prístup

Funkčné oblečenie z rastlín? Značka UYN a ich originálny prístup

Čisté merino je menej príjemné na pokožke, syntetika horšie odoláva baktériám a preto zapácha. Nastal čas na použitie vlákna z rastlín?
Test: Zimné doplnky Isadore - návleky, rukavice, čiapky a ponožky pod drobnohľadom

Test: Zimné doplnky Isadore - návleky, rukavice, čiapky a ponožky pod drobnohľadom

Budú zimné doplnky Isadore maličkosti, ktoré vedia byť veľkou pomocou cyklistu? Ako si vybrať správny model a veľkosť?
Test: Zimné oblečenie Sportful – aký materiál u mňa vyhráva?

Test: Zimné oblečenie Sportful – aký materiál u mňa vyhráva?

Prečo som si obľúbil bundu Sportful Total Comfort a nohavice Fiandre? Je rozdiel v materiáloch tak zásadný?
keyboard_arrow_up