Pozvánka: Spišských 333 EXTREME - „Keď si myslíš, že už nemôžeš, môžeš ešte trikrát toľko!“

Pozvánka: Spišských 333 EXTREME - „Keď si myslíš, že už nemôžeš, môžeš ešte trikrát toľko!“

Ak túžite spoznať región Spiša a jeho cyklotrasy, ktoré ponúka, jednou z možností je účasť na Spišských 333 EXTREME, čo vám vo výsledku zaručí, že veľkú časť z nich spoznáte za pomerne krátky čas...

Vyššie spomenutý slogan zrejme najviac vystihuje charakter tejto extrémnej akcie, kde zďaleka nejde len o súťaženie. Spišských 333 EXTREME sú nielen preteky a test vlastného cyklistického umenia, ale aj spoločenská udalosť na podporu a propagáciu Spiša ako zaujímavého cykloturistického regiónu pre všetkých, ktorí radi trávia svoj voľný čas a dovolenku aktívne. Zároveň sú to nonstop preteky bez podpory určené pre nadšencov horskej cyklistiky a dobrodruhov, ktorí sú odhodlaní si siahnuť na dno svojich vlastných síl. Ako hovorí ďalší slogan spojený s týmto podujatím: „Každé trápenie raz skončí.“

Ako to vyzerá z pohľadu účastníka?


Na čo treba myslieť?

Dôležitým faktom je skutočnosť, že preteky sa idú bez podpory a štartuje sa už v piatok 21.7. o 8:00 z obce Spišská Nová Ves. Každý účastník si sám určuje, ako dlho pôjde, kedy a ako dlho bude odpočívať. Preteky sa idú nonstop, organizátor nezabezpečuje žiadne miesta k občerstveniu alebo na oddych. Je na každom účastníkovi, či si zabezpečí nocľah alebo bude bivakovať na trati. Preteky sa idú bez prerušenia a poradie je určené podľa dosiahnutého času v cieli. Po časovom limite 33 hodín prebehne vyhodnotenie a zlosovanie tomboly. Účastníci, ktorí do cieľa prídu po určenom časovom limite, budú dodatočne dopísaní na výsledkovú listinu. Cieľ bude otvorený dňa 22.7.2017 do 20.00 hod.


Po skúsenostiach z minulých ročníkov, organizátor odporúča dostatočne výkonné svetlo a pre navigáciu použiť prístroj GPS alebo mobilný telefón, pomôžete si tak hlavne v noci. Na trati, ktorá vedie z veľkej časti po značených cyklotrasách v regióne, sa musíte pohybovať výlučne iba vlastnou silou (teda žiadne ebiky). V úsekoch mimo oficiálnych trás sa budú účastníci orientovať podľa poskytnutej mapy, podľa GPS, prípadne podľa doplnkového značenia organizátora. Každý účastník dostane tlačenú mapu s vyznačením líniovej trate a umiestnením kontrolných bodov. Presné mapy a zároveň GPX súbory na stiahnutie nájdete na tomto odkaze.

Všetky dôležité informácie, presné propozície a detaily vrátane prihlášky nájdete v našom kalendári alebo priamo na stránkach Spišských 333 EXTREME.
report_problem Našiel si v texte chybu?

Spišských 333 EXTREME

calendar_today 21.07.2017 - 22.07.2017
label Preteky jednotlivcov
place Spišská Nová Ves (Slovensko)

Imroman 
clear
Prečo sa ti článok nepáči?
Odoslať spätnú väzbu
Formulár sa odosiela

Komentáre

Momentálne sa tu nenachádzajú žiadne komentáre

Musíš byť prihlásený, ak chceš vidieť celú diskusiu.
Formulár sa odosiela
Pridaj komentár
Formulár sa odosiela

Podobné články

Pozvánka: Apríl – preteky už klopú na dvere

Pozvánka: Apríl – preteky už klopú na dvere

Zimná príprava je za nami a nastal čas pretaviť hodiny tréningu v pretekoch.
Reportáž: Stupava Winter maratón MTB&RUN – mrazivý úvod do sveta maratónov

Reportáž: Stupava Winter maratón MTB&RUN – mrazivý úvod do sveta maratónov

Poďte sa so mnou pozrieť na trať známeho zimného podujatia, ktoré napísalo už svoju štrnástu kapitolu.
Rozhovor: Gunn-Rita Dahle Flesja – prvá dáma cyklistiky

Rozhovor: Gunn-Rita Dahle Flesja – prvá dáma cyklistiky

Sú rôzni skvelí športovci a športovkyne, šampióni, majstri a nakoniec legendy. Jednou z nich je dáma z Nórska, ktorá je doslova synonymom horskej cyklistiky.
keyboard_arrow_up