Isoma 1000 Miles Adventure – brody, Krížna a taktika alebo, čo sa deje na trati?

Isoma 1000 Miles Adventure – brody, Krížna a taktika alebo, čo sa deje na trati?

V sobotu 2.7. sa začalo tradičné dobrodružstvo menom 1000 Miles Adventure a momentálne je dianie na trati v plnom prúde. Celý priebeh a hlavne zaujímavé momenty máte možnosť sledovať aj vy.

2. júla – slávnostný štart

Nová Sedlica na východnom Slovensku zažíva opäť nápor ľudí, ktorý miestni obyvatelia zase tak často nevidia. Okrem samotných pretekárov s nimi prichádza častokrát aj ich sprievod, nehovoriac o organizačnom zabezpečení. Už tradične sa tesne pred samotným štartom púšťa dážď, čo je už také pravidlo tohto podujatia. Trochu zlyhala štartovacia pištoľ a namiesto klasického štartu zostalo skôr váhanie, či sa teda môže vyraziť. Až na niekoľkonásobné núkanie začína celé štartové pole svoju naozaj dlhú púť...


3. júla – brody

Hneď prvé kilometre preverili najmä psychickú odolnosť a pripravenosť účastníkov celkovo z 8 krajín. Vďaka dažďu sa východoslovenské polia stali skutočnými pascami, kde začala zlyhávať technika čo znamená napríklad namotané prehadzovačky a podobné „radosti“. A to najlepšie má ešte len prísť – poriadne brody, resp. skôr plávanie s bicyklom... Viac sa dočítate na tomto odkaze.


4. júla – do cesty sa postavila Krížna

Cez Krížnu vo Veľkej Fatre prešiel prvý Jiří Kašpar o doslova cez ňu „preletel“. Nie je žiadny nováčik a vie, že aj pri takomto extréme sa počíta každá minúta, ak máte tie najvyššie ambície. Michal Veber s nováčikom Lubošom Seidlom sa krátko zastavili a vypadali celkom v pohode – teda na to, že majú v nohách za 2 dni 420 km v ťažkom a blatistom teréne... Viac o celom dni sa dočítate na tomto odkaze.

5. júla – taktika je dôležitá

Pri brehu rieky Váh čaká pretekárov kontrolný bod a ďalší poriadny brod. Ako prvý sem prichádza Jiří Kašpar, občerstvuje sa a začína chystať stan. Zrazu ale zistí, že sa blížia ďalší účastníci a okamžite mení plány. Vydáva sa urýchlene na cestu a finguje, že to pozná a pôjde cez neďaleký most. Lenže ten nie je až tak blízko, v skutočnosti je v Trenčíne, čo je ale súčasť taktiky... Viac o celom priebehu sa dočítate na tomto odkaze.


To boli len malé útržky z toho, čo zatiaľ stretlo účastníkov na trati a ako vidíte, je to skutočne niečo iné ako na klasickom maratóne. Práve z toho dôvodu sa podujatie teší takej veľkej obľube medzi mnohými, aj keď veľmi často tie najlepšie pocity prídu až s menším časovým odstupom . Nezabudnite, že na stránke podujatia môžete sledovať priebeh, aktuálne fotogalérie a nechýbajú ani veľmi zaujímavé SMS od samotných účastníkov, ktorými dávajú vedieť, že sú stále nažive . Väčšinou to tým najlepším trvá do cieľa približne 8 dní...
report_problem Našiel si v texte chybu?
Imroman 
clear
Prečo sa ti článok nepáči?
Odoslať spätnú väzbu
Formulár sa odosiela

Komentáre

Momentálne sa tu nenachádzajú žiadne komentáre

Musíš byť prihlásený, ak chceš vidieť celú diskusiu.
Formulár sa odosiela
Pridaj komentár
Formulár sa odosiela

Podobné články

 Reportáž: Kopřivnický Drtič - pohodová „vyjížďka” v srdci Beskýd

Reportáž: Kopřivnický Drtič - pohodová „vyjížďka” v srdci Beskýd

Rodisko legendárnych tatroviek i štvornásobného olympijského víťaza vo vytrvalostnom behu, Emila Zátopka, hostilo 15. júla 2023 už po dvadsiatyšiesty raz poloorientačný nesúťažný hobby MTB maratón, Kopřivnický Drtič.
Reportáž: Drásal 2023 - jubilejný ročník legendárneho maratónu

Reportáž: Drásal 2023 - jubilejný ročník legendárneho maratónu

Dňa 24. 6. 2023 oslavoval najstarší bikemaratón v Českej republike svoje okrúhle 30. narodeniny a ja som sa deň vopred rozhodol tieto kultové holešovské preteky horských bicyklov po prvýkrát navštíviť.
Pozvánka: L'Etape Czech Republic 2023 - bitka o štartovné

Pozvánka: L'Etape Czech Republic 2023 - bitka o štartovné

Najlepšie podujatia sa často dopredu vypredajú, v prípade L'Etape Czech Republic ma to neprekvapuje. Šanca na štart tento rok ešte je, prípadne si zaistite ten budúci.
keyboard_arrow_up