Kellys pripravuje novú platformu odpruženia na sezónu 2018 pre enduro a DH

Slovenský Kellys patrí medzi značky, ktoré sa výrazne zameriavajú aj na technické disciplíny ako je enduro a DH. Práve tam nájde uplatnenie nový koncept rámu, ktorý podľa všetkého Kellys pripravuje.

Na záberoch z blogu Kellys Factory Team z Finale Ligure, ale aj na videách z dielne Kellys, je už vidieť úplne nový model (alebo koncept), ku ktorému sme získali aj zopár zaujímavých záberov...



Základom bude s najväčšou pravdepodobnosťou hliník, ale rám a najmä princíp odpruženia so súčasnými rámami nemá nič spoločné. Výsledkom by mal byť bicykel zameraný na trail, enduro ale aj zjazd s virtuálnym bodom zavesenia zadnej stavby.

Zároveň nový systém ponúkne tzv. nulový „kickback“ s progresívnou geometriou a s extrémne krátkou zadnou stavbou. Zdvih nie je zatiaľ presne stanovený, ale zrejme sa ráta aj s použitím extrémnejších úprav pre poriadne náročné enduro alebo DH.


Hlavnou devízou by mala byť vysoká tuhosť vďaka unikátnym pevným oskám v čapoch zadnej stavby, ktoré si dal Kellys patentovať. O novinke sme získali iba strohé informácie a nie je ešte jasné, či súčasnú ponuku doplní alebo niektoré modely nahradí. Každopádne si zatiaľ môžete pozrieť zopár fotiek „horúcej“ novinky a čoskoro sa určite dozvieme aj podrobnejšie informácie...
report_problem Našiel si v texte chybu?
redakcia 
clear
Prečo sa ti článok nepáči?
Odoslať spätnú väzbu
Formulár sa odosiela

Komentáre

Momentálne sa tu nenachádzajú žiadne komentáre

Musíš byť prihlásený, ak chceš vidieť celú diskusiu.
Formulár sa odosiela
Pridaj komentár
Formulár sa odosiela

Podobné články

Rasťo Baránek – vytúžený titul, nové skúsenosti, šialené MS v Les Gets

Rasťo Baránek – vytúžený titul, nové skúsenosti, šialené MS v Les Gets

Po skvelom 19. mieste na MS v roku 2021 boli očakávania do novej sezóny pre jazdca z Kellys Factory Teamu a nášho top zjazdára opäť o niečo vyššie. Niečo sa podarilo, niečo nie, no hlavne pribudli ďalšie skúsenosti a zážitky.
Video: Naše najobľúbenejšie oblečenie 2023 - MTB, cesta, gravel a enduro

Video: Naše najobľúbenejšie oblečenie 2023 - MTB, cesta, gravel a enduro

Aké kúsky oblečenia a výbavy nám zostali v pamäti po sezóne 2023?
Od základu: XC, TR, AM, EN, DH - kde je rozdiel?

Od základu: XC, TR, AM, EN, DH - kde je rozdiel?

Horská cyklistika sa delí na viacero disciplín – od bežného lesného/asfaltového jazdenia do kopcov až po extrémne náročné zjazdy. Ktoré disciplíny poznáme a ako sa volajú?
keyboard_arrow_up