Ženská kolekcia od SMS Santini – svieži dizajn a maximálna funkčnosť

Oblečenie na bicykel by malo klásť dôraz v prvom rade na celkovú funkčnosť. No v prípade ženskej kolekcie sa nesmie zabudnúť ani na dizajn a práve tieto prvky kombinuje SMS Santini.

Vznik špecializovaných ženských kolekcií je jasným vyústením trochu odlišných potrieb. V prvom rade treba brať ohľad na strih, ktorý tvorí základ, aby oblečenie dokázalo plniť svoju funkciu, hlavne v prípade toho cyklistického. Práve komfort totiž vo veľkej miere rozhoduje, či nás to bude nakoniec baviť alebo nie. Zároveň by oblečenie malo aj dobre vyzerať a ponúknuť svieži dizajn. Práve na tieto kľúčové prvky sa zameralo aj SMS Santini a nižšie vám predstavíme niektoré základné kúsky ich ženského šatníka.

Športová podprsenka EVA 2.0

Je dôležité, aby ste v prípade vrstvenia nezabudli na fakt, že celkovú „funkčnosť“ oblečenia môže výrazne oslabiť aj jeden nevhodný článok. U žien ním veľmi často býva podprsenka, ktorá častokrát nie je z materiálu schopného efektívne odviesť vlhkosť od pokožky. Tento problém rieši EVA 2.0, ktorá je vyrobená z elastickej a vysoko funkčnej tkaniny. Nechýba jej vysoký hrudný pás a zapínanie v zadnej časti. Cena sa pohybuje okolo 59 € a je k dispozícii v čiernom prevedení.


Dres bez rukávov ORA

Ak sa chcete vyhnúť klasickému cyklistickému opáleniu na rukách, prípadne požadujete čo najvzdušnejšie oblečenie na horúce letné dni, výborne poslúži dres bez rukávov ORA. Má veľmi jednoduchý a elegantný vzhľad a je vyrobený z priedušného Cordet polyesteru. Nechýba celorozopínací zips, trojica zadných vreciek a maximálne priedušný materiál na bokoch. Má klasický strih, ktorý výborne sedí, ale nie je maximálne obtiahnutý ako výrazne aerodynamické modely. Cena sa pohybuje okolo 58 € a je dostupný v modrom alebo čiernom prevedení. Viac informácií nájdete na tomto odkaze.


Dres Queen of the Mountain

Dlhé stúpania sú v podstate tým najlepším korením cyklistiky a častokrát aj hlavným cieľom. Práve tam využijete kvalitné vybavenie, ktoré by malo byť v prvom rade ľahké a funkčné. Práve taký je dres s príznačným názvom Queen of the Mountain (kráľovná hôr) využívajúci materiál Arctic na prednej strane a rukávoch pre maximálnu aerodynamiku a Half-Moon micro mesh po bokoh a v zadnej časti pre maximálne odvetranie. Výborne sa hodí na letné dni a do celkovo 5 vreciek sa zbalíte aj na poriadne dlhý výjazd. Cena sa pohybuje okolo 95 € a môžete vyberať z trojice farebných prevedení.


Dres a krátke nohavice WAVE

Názov dresu je odvodený od látky, z ktorej je vyrobený. Tá zaisťuje maximálnu priedušnosť a úplnú ochranu pred UV-A a UV-B žiarením. Na bokoch je použitá látka Artico pre pohodlie a maximálne prispôsobenie. WAVE je navrhnutý tak, aby kopíroval tvar vášho tela, ale zároveň, aby ste mali maximálne pohodlie a voľnosť pohybu. Samozrejmosťou sú 3 vrecká na zadnej strane. Cena sa pohybuje okolo 75 € a na výber je dvojica farebných prevedení, ktoré sa ideálne kombinujú s kraťasmi WAVE. Tie sú vyrobené z látky Thunderbike Power, takže im nechýba pružnosť a tiež čiastočná kompresia. Výstelka C3W s premenlivou hrúbkou poskytne maximálne pohodlie. Sú dostupné v rovnakom farebnom dizajne ako dresy s cenou okolo 110 €. Viac informácií o kraťasoch sa dozviete na tomto odkaze a o drese zase na tomto odkaze.


Krátke nohavice REA 2.0

Základom komfortu počas výjazdov a v podstate aj kľúčovým prvkom oblečenia sú jednoznačne krátke nohavice. Práve ich kvalita a prevedenie vo veľkej miere rozhoduje, ako sa budete vo výsledku cítiť. Model REA 2.0 bol vytvorený priamo pre špecifické potreby nežnejšieho pohlavia, vrátane kvalitnej výstelky GIL2. Tá má gélové jadro zo silikónu a je širšia ako univerzálne modely. Viac o samotnej výstelke sa dočítate na tomto odkaze.

Kraťasy sú anatomicky tvarované a vyrobené z látky Thunderbike Power, ktorá je elastická, no pritom poskytuje miernu kompresiu a oporu pre pracujúce svalstvo. K dispozícii je verzia bez trakov, ale tiež s trakmi, takže si môžete vybrať podľa preferencií. Vďaka čiernej farbe ich ľahko zladíte s akýmkoľvek dresom. Cena sa pohybuje okolo 89 € za verziu bez trakov a 99 € v prevedení s trakmi.


Dres s dlhým rukávom CORAL

Aj počas letným mesiacov prídu dni, kedy teplota klesne, prípadne, ak sa vydáme trochu vyššie do hôr. Vtedy nájde uplatnenie dres CORAL, vďaka ktorému zostanete stále v teple – ideálny rozsah použitia má na hodnote +5 / +15°C. Je vyrobený z mäkkého a teplého thermofleece Lite Pro, ktorý udržuje stálu telesnú teplotu počas jazdy, je príjemný na dotyk a poskytne tepelný komfort, ak zastavíte napríklad na kávu. Samozrejmosťou je špecifický ženský strih, vďaka ktorému padne ako druhá koža a nechýbajú 3 veľké vrecká v zadnej časti. Navyše je dostupný v trojici výrazných farebných prevedení s podareným dizajnom. Cena sa pohybuje okolo 95 €.


Bunda VELO WINDBREAKER

Vietor a premenlivé počasie nie je dôvod vzdať sa plánovaného výjazdu. Stačí doplniť šatník o ľahkú bundu VELO WINDBREAKER z materiálu Sunrise, ktorá je odolná voči vetru vďaka membráne Zero wind. Rovnako jej nebudú robiť problém ani menšie prehánky. Pre lepšie odvetranie má na bokoch umiestnené prieduchy a pod rukami sú časti z materiálu Lycra, takže výborne sadne. Strihom sa ideálne hodí na ženskú postavu, poskytne potrebnú ochranu a vy v nej budete stále dobre vyzerať. Cena sa pohybuje okolo 120 € a na výber je dvojica farebných prevedení. Viac informácií sa dozviete na tomto odkaze.


To bolo len niekoľko vybraných kúskov zo špeciálnej kolekcie od SMS Santini vyhradenej pre nežnejšie pohlavie. Vďaka strihom, použitým materiálom a dizajnu, poskytnú maximálnu funkčnosť, ochranu a v neposlednom rade aj pekný dizajn, takže sa budete tešiť znovu vysadnúť na bicykel. Viac informácií o kompletnej ženskej kolekcii sa dozviete na stránkach slovenského zastúpenia Santini na tomto odkaze.
report_problem Našiel si v texte chybu?

Podobné články

Dámske oblečenie - funkčné, pohodlné a štýlové PR článok

Dámske oblečenie - funkčné, pohodlné a štýlové

Dámy, vybavte sa kvalitným, štýlovým oblečením z našej ponuky, alebo posuňte tento článok „vašej polovičke“, ako inšpiráciu k darčeku. Napríklad len tak, z lásky.
Oblečenie do dažďa aj vetra - v pohodlí aj v nepohodlí PR článok

Oblečenie do dažďa aj vetra - v pohodlí aj v nepohodlí

Jar sa veľakrát nesie nielen v znamení otepľovania, no i nepríjemných prehánok a studeného vetra. A do týchto podmienok treba správne oblečenie.
Test: Vesta, dres a nátelník Isadore - jar a jeseň v pohode

Test: Vesta, dres a nátelník Isadore - jar a jeseň v pohode

Čo na seba, keď je teplo, zima, sucho aj mokro? Dlhý dres Isadore Signature v kombinácii so spodnou vrstvou a vestou.
keyboard_arrow_up