Výnimočný úspech pre Shimano na Tour de France

Jazdci používajúci komponenty Shimano získali na Tour de France všetky dôležité dresy – žltý, zelený, bodkovaný a biely. Rovnako im patria aj všetky etapové víťazstvá.

Od otváracej časovky, ktorú vyhral Geraint Thomas z tímu Sky používajúci časovkárske komponenty Dura Ace R9150, až po finálnu etapu v Paríži, ktorú vyhral Dylan Groenewegen z tímu LottoNL-Jumbo, boli všetky bicykle jazdcov vybavené komponentami Shimano Dura-Ace.

Chris Froome získal titul v celkovej kvalifikácii na Dura-Ace radiacich komponentoch, brzdách, kolesách a pedáloch. Rovnako bol bicykel doplnený o komponenty PRO a Chris strávil v žltom drese 14 dní z celkového počtu 21. Týmto triumfom získal už svoje štvrté víťazstvo v celkovej kvalifikácii za posledných päť rokov.


Michael Matthews a Warren Barguil z tímu Sunweb vyhrali bodovaciu a vrchársku súťaž (zelený a bodkovaný dres), Simon Yates z tímu Orica-Scott vyhral celkovú kvalifikáciu do 25 rokov (biely dres). Všetci jazdci používali komponenty rady Shimano Dura-Ace R9150. Warren Barguil mal rovnako možnosť v boji o body vo vrchárskej súťaži využívať merač výkonu Shimano FC-9100–P. Celkovo 5 etapových triumfov dosiahol Marcel Kittel z tímu Quickstep Floors a medzi nimi nechýbal ani prvý úspech pre kotúčové brzdy na Tour de France, konkrétne pre model Dura-Ace 9170. Záverečnú etapu tohto ročníka Tour de France vyhral Holanďan Groenewegen, ktorý na jeho tímovom bicykli Bianchi používa nielen Shimano Dura-Ace komponenty, ale aj v tretry Shimano S-PHYRE RC9, oblečenie S-PHYRE a okuliare radu R.

Warren Barguil, Team Sunweb: "Moje prvé dojmy z merača výkonu Shimano sú veľmi dobré. Údaje sú konzistentné, je veľmi jednoduchý na používanie a jeho váha je úplne zanedbateľná. Vynikajúce!"

Marcel Kittel, Quick-Step Floors: "Kotúčové brzdy sú veľkým krokom vpred v technologickom vývoji, ktorý máme pred nami. Najmä na mokrom povrchu pomáhajú jazdcom lepšie brzdiť."


Z 22 súťažných tímov na Tour bolo osem priamo sponzorovaných značkou Shimano - Francaise des Jeux, Trek-Segafredo, LottoNL-Jumbo, Team Sunweb, Orica-Scott, BMC, BORA-hansgrohe a Team Sky. Tie vyhrali spolu 11 etáp vrátane šiestich rozhodujúcich horských (etapy 13-18).

Šéf športového marketingu spoločnosti Shimano Europe - Rudy Bouwmeester: "Sme hrdí na to, že môžeme spolupracovať s najlepšími tímami a jazdcami na svete. Vytváranie úzkych pracovných partnerstiev s tak kvalitnými tímami a jazdcami je hlavnou súčasťou našej stratégie vývoja produktov. Začiatkom roku 2017 sme dodali World Tour tímom Dura-Ace R9150 a je úžasné vidieť všetky preteky a klasifikácie, ktoré naši partneri odvtedy vyhrali. Od monumentov jarných klasík, k celkovým víťazstvám na Giro d"Italia a Tour de France."
report_problem Našiel si v texte chybu?

Podobné články

Od základu: Ako začať s cestnými nášľapnými pedálmi a čo sú ich silné stránky

Od základu: Ako začať s cestnými nášľapnými pedálmi a čo sú ich silné stránky

Každý, kto to s cestnou cyklistikou myslí vážne, si skôr či neskôr zaobstará nášľapné pedále. A rýchlo pochopí ten rozdiel.
Od základu: Cestné kotúčové vs. ráfikové brzdy - výkon, praktickosť, dizajn

Od základu: Cestné kotúčové vs. ráfikové brzdy - výkon, praktickosť, dizajn

Sú kotúčové brzdy to pravé orechové pre cestný bicykel? A ráfikové brzdy už len prežitok?
Tuning bicykla - keď všetko ostatné už máme PR článok

Tuning bicykla - keď všetko ostatné už máme

Bicykel nie je iba dopravný prostriedok. Je to vášeň, relax, sloboda či únik z reality a zaslúži si „hýčkanie a opateru“. Napríklad v podobe prémiových komponentov.
keyboard_arrow_up