Sedlá Wittkop – prekvapia nielen cenou, ale aj prevedením

Hľadáte sedlo za veľmi priaznivú cenu a pritom chcete, aby stále ponúklo komfort a kvalitné spracovanie? Skúste sa pozrieť na sedlá Wittkop.

Tieto dôležité vlastnosti sa už dlhodobo snaží kombinovať nemecký výrobca Wittkop. U svojich sedadiel kladie dôraz na inovácie a tradície. Tradičná ručná výroba zaručuje potrebnú kvalitu, nezabúda sa ani na nové technológie podporujúce maximálnu funkčnosť.


Zrejme najväčšou výhodou týchto sediel je skutočne nízka cena, ktorá vás možno prekvapí. O to viac, keď sedlo skúsite a možno zistíte, že je úplne dostatočné pre vaše potreby. Ďalšiu výhodu ponúkajú pre tých, ktorí sa stále nevedia rozhodnúť nad tvarom sedla, ktoré by im najviac vyhovovalo. Niekedy sa totiž spokojnosť alebo naopak problémy prejavia až po dlhšom čase a častokrát nestačí len jedna testovacia jazda. V takom prípade už budete o niečo múdrejší pri ďalšom výbere, ale bez toto, aby vás to stále zbytočné peniaze.

Allroad Dot 2 Gel

Anatomicky tvarované sedlo je určené pre športové MTB a cestné bicykle. Nechýba mu gélová výplň pre maximálne pohodlie. Rozmery sedla sú 275 x 135 mm, povrch tvorí vinyl, lyžiny oceľ. DMOC sa pohybuje okolo 12 €.

ATB Lady Inmould Gel

Pohodlné, mäkké dámske turistické sedlo na bicykel s gélovou výplňou. Sedlo je vyrobené inmould technológiou, vďaka čomu sú spoje veľmi pevné. Rozmery sedla sú 255 x 188 mm, povrch sedla tvorí rovnako vynil, lyžiny sú oceľové. DMOC sa pohybuje okolo 11 €.


Wittkop TWIN Concept

Sedlá z kategórie Twin Concept nesú niektoré základné charakteristiky a použité technológie, medzi ktoré patrí:
  • Integrované tlmenie.
  • Zvýšené pruženie v oblasti sedacích kostí vďaka špeciálne tvarovanému polstrovaniu.
  • Anatomický tvar, pre optimálne pohodlie pri sedení.
  • Vykrojený dizajn prednej časti sedla pre lepšiu kontrolu.
  • No Friction Area – zabezpečuje minimalizovanie trenia v oblasti stehien.
  • Full Mask Cover – chráni maximálne spodnú časť sedla.
  • Strong Short Frame Concept - pevný rám sedla pre jeho vyššiu stabilitu.

Wittkop Medicus TWIN Concept


Koncept sediel Medicius Twin je založený na analýze stavby ľudského tela v spojitosti so špecifickým pohybom pri cyklistike. Na ich vývoji sa podieľal nemecký ortopéd Dr. Torsten Werl, ktorý údaje analyzoval a poskytol základ pre tento koncept.

  • Konštrukcia Five-Step-Design rozdeľuje sedlo na päť rôzne polstrovaných zón a zabezpečuje tak vysoký dynamický komfort pri jazde.
  • Zvýšené odpruženie zadnej časti umožňuje sedacím kostiam príjemné tlmenie a špeciálnym tvarovaním tejto zóny je tlak vznikajúci panvovou rotáciou pri pohybe rozložený na celú sedaciu plochu.


TWIN 1.0 Gel

Pohodlné a bohato polstrované turistické sedlo s gélovou výplňou. Nechýba mu anatomické tvarovanie a gélová výplň. Rozmery sedla sú 270 x 170 mm, takže sa hodí pre tých, ktorí uprednostňujú širšie verzie a viac vzpriamený posed. DMOC sa pohybuje okolo 12 €.


TWIN 2.0 Gel Lady

Pohodlné dámske sedlo, ktoré sa vyznačuje bohatým polstrovaním v podobe gélovej výplne. Je anatomicky tvarované v rámci konceptu TWIN, takže výborne pohlcuje drobné vibrácie a poskytne komfort pri vzpriamenom posede, ktorý je typický pre turistické bicykle. DMOC sa pohybuje okolo 12 €.


Race TWIN Medicus 7.0 Gel

Sedlo založené na analýze stavby ľudského tela v rámci konceptu TWIN Medicus so športovým tvarom a stredovým vykrojením, ktoré umožňuje odstrániť tlak na citlivé partie. Nechýba anatomické tvarovanie s rozmermi 275 x 135 mm. Vrchnú časť tvorí vinyl, lyžiny sú oceľové a celkové hmotnosť sedla je 295 g. DMOC sa pohybuje okolo 13 €.


TWIN Medicus 2.0 Gel Lady

Pohodlné dámske sedlo ideálne na turistické a mestské bicykle. Má širší tvar (rozmer 255 x 180 mm) a pohodlnú gélovú výplň. Sedlo je poctivo spracované, vďaka čomu je veľmi pevné a odolné.


Ako vidíte, sedlo nemusí byť vždy extra drahé, aby poskytlo komfort a odolné spracovanie. Prípadne môže byť ideálne v procese hľadania toho správneho tvaru, ak si nie ste zo začiatku úplne istý. Predsa len, v prípade sedla sa vždy hodí vlastná skúsenosť, ktorá si niekedy žiada viac času. Širšiu ponuku sediel Wittkop nájdete na stránkach oficiálneho dovozcu: esloger.sk/wittkop.
report_problem Našiel si v texte chybu?

Podobné články

Test: Wittkop Twin Medicus 7.0 race gel - 25 000 km a 5 rokov spolu

Test: Wittkop Twin Medicus 7.0 race gel - 25 000 km a 5 rokov spolu

Je len málo komponentov, pri ktorých „za málo peňazí dostanete veľa muziky”. A ešte menej, pokiaľ chcete, aby tá muzika bola aj kvalitná.
Video: Cítiš každú zmenu posedu? Pozor na tieto komponenty

Video: Cítiš každú zmenu posedu? Pozor na tieto komponenty

Domáce nastavovanie posedu na bicykli má svoje nástrahy, pozor hlavne pri výmene týchto komponentov.
Novinky vo svete športovej elektroniky - Suunto Race hodinky a Suunto Wing slúchadlá PR článok

Novinky vo svete športovej elektroniky - Suunto Race hodinky a Suunto Wing slúchadlá

Hodinky určené pre tých, ktorých poháňa výkon a chuť pretekať? Nové Suunto Race s nabitými funkciami sú tu aj s prvými slúchadlami pre športovcov z fínskej produkcie.
keyboard_arrow_up