Hutchinson ElevenStorm – nová zmes bez kompromisov

Takmer každý hľadá cestný plášť, ktorý by dokonale splnil základné vlastnosti - teda rýchlosť, priľnavosť, odolnosť a samozrejme nízku hmotnosť. Nová zmes ElevenStorm túto ambíciu rozhodne má...

Francúzky špecialista na plášte Hutchinson, uplynulé roky intenzívne pracoval na vývoji zmesi pre cestné plášte, ktorá by dokázala pokryť tak trochu „protichodné“ požiadavky. V podstate sa jedná o klasickú rovnicu toho, ako skĺbiť rýchlosť, stabilitu a maximálnu výdrž do jedného celku. Výsledkom takmer 3-ročnej práce je ElevenStorm (názov je odvodený od Beafortovej stupnice pre silu vetra, kde číslovka 11 znamená takmer maximum). Práve slovo „maximum“ vo veľkej miere charakterizuje výsledok laboratórií R&D (research & design), kde celý projekt vnikal. Samozrejme nechýbali tisícky hodín reálnych skúseností od testovacích jazdcov. Na trh sa tak dostala trojica plášťov, ktoré by mali pokryť v podstate všetky potreby ambicióznych cyklistov. Odmenou za množstvo práce a vynaloženého úsilia bolo testovanie v laboratóriách Wheel Energy. Tam plášte so základom ElevenStorm excelovali v porovnaní s predchádzajúcimi verziami Fusion 5 a bol evidentný výrazný posun - najmä vo valivom odpore, odolnosti proti defektom a v celkovej výdrži (kilometráži).


Každý plášť so zmesou ElevenStorm bude vo výsledku ponúkaný v 3 verziách:
  • Klasické prevedenie s dušou.
  • Road tubeless – klasické a veľmi odolné bezdušové prevedenie s vnútornou butilovou vrstvou, ktorá kompletne tesní a nie je potrebný žiaden tmel alebo tesniaci roztok.
  • Tubeless ready – ponúka všetky výhody bezdušového prevedenia (nízky valivý odpor, možnosť nižších tlakov, odolnosť proti defektom), no s nižšou váhou. Akurát je potrebný tmel na utesnenie, ktorý zároveň slúži ako prevencia proti defektom. Rovnako sa plášť veľmi ľahko nasadzuje na všetky bežné verzie ráfikov.


Galactik

Ideálny plášť tam, kde hľadáte v prvom rade rýchlosť a maximálny výkon. Hmotnosť začína už na 180 g, pričom stále ponúka výborné vlastnosti v zákrutách a rovnako na mokrej vozovke. Bude dostupný v šírkach 23 a 25 mm. V podstate je to čistokrvný pretekár a jeho kilometráž sa pohybuje okolo hranice 2 000 km.

Performance

Požadujete rýchlosť a nízku hmotnosť, no zároveň hľadáte plášť na každodenné jazdenie? Odpoveďou môže byt Performance, ktorý má extra nízky valivý odpor, no kilometráž na hranici okolo 5 000 – 6 000 km. Navyše poskytne výborný grip a stabilitu na suchej, ale aj mokrej vozovke. Plášť, ktorý bez problémov zvládne obľúbené preteky alebo „grand fondo“ a rovnako aj porciu tréningových kilometrov. Okrem šírok 23 a 25 bude dostupný aj ako 28 mm pre maximálny komfort.

All season

Ako napovedá názov, tento plášť bude dokonalý tréningový spoločník na celý rok. Bol vytvorený s dôrazom maximálnej stability za každých podmienok, vrátane tých chladnejších, ktoré častokrát sprevádzajú objemové tréningy v našich podmienkach. Vďaka výraznejším drážkam v dezéne mu nerobí problém ani poriadna porcia vody a kevlar sa postará o spoľahlivú ochranu proti defektom. Bez problémov by mal vydržať aj viac ako 6 000 km, rovnako bude dostupný aj v 28 mm prevedení. Vďaka svojím parametrom zvládne aj poriadne rozbité cesty a taktiež mu nebude vadiť ani trochu šotoliny.

Ako vidíte, tieto 3 plášte pokryjú takmer každý preferovaný štýl, od ambiciózneho pretekára, až po „hltača kilometrov“, ktorý jazdí za každých podmienok. Vďaka použitej zmesi ElevenStorm budú plášte poskytovať v danej kategórii nízky valivý odpor, spoľahlivé vedenie stopy a celkovú odolnosť. Pre viac informácií navštívte stránku hutchinson.com/en.
report_problem Našiel si v texte chybu?

Podobné články

Plášte pre štrkolety, žiletky aj enduro mašiny PR článok

Plášte pre štrkolety, žiletky aj enduro mašiny

Každá disciplína si vyžaduje rôzne obutie, o podmienkach ani nehovoriac a preto prinášame niekoľko tipov. Tak ktorý si dnes zvolíš ty?
Od základu: Ako si správne vybrať cestné kolesá a obutie

Od základu: Ako si správne vybrať cestné kolesá a obutie

Ako sa zorientovať v širokej ponuke ráfikov, kolies, plášťov? Bude to hliník či karbón, duše, či nebodaj galusky?
Plášte a výbava do náročných podmienok – ani počasie ťa nezastaví PR článok

Plášte a výbava do náročných podmienok – ani počasie ťa nezastaví

Ak patríš medzi bikerov, ktorí jazdia bez ohľadu na to, či sa práši, celý bike bude olepený blatom alebo vonku padá sneh, musíš zvoliť vhodný „setup“ tlakov a plášťov.
keyboard_arrow_up