Pozvánka: ŠKODA Horal MTB maratón – užite si „bikový“ víkend pod Tatrami

Nezabudnite, že už tento víkend to pod Tatrami doslova ožije horskou cyklistkou – či už počas sobotného ŠKODA Horal MTB maratónu alebo nedeľných Majstrovstiev Európy. A to nie je všetko...

V poradí už piate kolo ŠBOT sa bude konať v sobotu 12. augusta a hostiť ho bude už tradičné „cyklistické“ mesto Svit pod Tatrami. Zrejme netreba pripomínať, že pre skutočných maratóncov je pripravená už naozaj „extrémna“ trať s názvom Krejzi, kde opäť nebude chýbať ani Kráľova Hoľa. Táto trať sa bude určite páčiť všetkým, ktorí radi trávia v sedle pomerne veľa času . Kto by sa rád dozvedel viac detailov, nájde ich v minuloročnej reportáži ŠKODA Horal MTB maratón 2016 – opäť jeden poriadne dlhý deň v sedle biku.


Samozrejme, okrem tejto náročnej verzie máte na výber z množstva ďalších tratí, najmä Lejzi s dĺžkou 78 km a prevýšením 2 500 m tvorí taký rozumný kompromis – v podstate obsahuje všetko podobné ako Krejzi, s výnimkou stúpania na Kráľovu Hoľu. No výhľady na Tatry sú aj z nej viac než dobré, navyše to zatiaľ vyzerá na výborné počasie. Akurát si dajte pozor a pripravte sa na pomerne skoré štarty, v prípade Krejzi už o 7:00, Lejzi začína o 9:00. Ďalšie trate ako Senzi, Ízi a budú sedieť aj skutočne rekreačným cyklistom, prípadne mladým pretekárom, no a na svoje si prídu aj rodinné tímy pre ktoré je určená Dejzi.

Samozrejme nebude chýbať tradične bohatý sprievodný program, deti sa môžu dosýta vyskákať na skákacom hrade, prekonať adrenalínovú trať s rôznymi nástrahami; čaká na nich dopravné ihrisko, kreatívne dielne, maľovanie na tvár a iné. V sobotu bude dobrú náladu rozsievať moderátor Tomaggio a jedným z vrcholom zábavy bude aj trial šou majstra sveta v cyklotriale Jána Kočiša. Nebude chýbať tombola ktorej hodnota presiahne 3300 €. Tak neváhajte a vezmite so sebou aj rodinu, nudiť sa zaručene nebudú...


Víkend v Tatrách

Ako výborná pozvánka na celý víkend v Tatrách poslúži pomerne bohatý program ktorého vrcholom budú nedeľné Majstrovstvá Európy. Na tratiach Krejzi a Lejzi bude zvádzať súboje európska maratónska špička a nechýba množstvo zaujímavých miest, kde môžete pretekárov vidieť – napr. aj v stúpaní na Kráľovu Hoľu alebo neskôr v stúpaní na Panskú Hoľu, ktorá leží kúsok od Liptovskej Tepličky.


Okrem toho môžete ešte v piatok sledovať novinku v podobe Eliminátoru a pre tých najmenších je pripravená nedeľná Detská Tour Petra Sagana. To všetko dokopy tvorí ponuku na poriadne aktívny víkend v Tatrách.

Nezabudnite, že na ŠKODA Horal MTB maratón sa stále môžete zaregistrovať, viac podrobností sa dozviete na stránkach We Love Cycling. Navyše, stále máte príležitosť zúčastniť sa našej súťaže o 2x2 štartovné, teda, ak vyhráte, máte možnosť vziať ešte niekoho ďalšieho. Podrobnejšie informácie sa dozviete na tomto odkaze.


Propozcie

Dátum:
12.8.2017

Miesto:
Svit

Trasy:
  • HORAL Krejzi: 134 km, celkové prevýšenie 4 500 m, (A-trasa – extrém maratón SLOVAK XCM TOUR. Trasa pre Slovenský pohár muži. Najdlhšia, najťažšia a najkrajšia trasa na Horalovi. Problém je, že nie je pre každého. Je len pre tých, ktorí pravidelne a veľa trénujú. Odmenou pre účastníkov je výšľap a výhľad z 1 948 m vysokej Kráľovej hole.
  • HORAL Lejzi: 78 km, celkové prevýšenie 2 500 m. (B-trasa – maratón SLOVAK XCM TOUR. Trasa pre SLOVENSKÝ POHÁR ženy. Nenechajte sa oklamať názvom tejto trasy. V žiadnom prípade si jej absolvovanie nemôžu dovoliť netrénovaní, alebo nebodaj leniví cyklisti.
  • HORAL Senzi: 43 km,celkové prevýšenie 1 350 m. (C-trasa – polmaratón SLOVAK XCM TOUR Trasa Slovenský pohár pre kategóriu Juniori).
  • HORAL Ízi: 28 km, celkové prevýšenie 835 m. (D-trasa – štvrťmaratón SLOVAK XCM TOUR). Je to novinka od roku 2013. To už je naozaj niečo iné. Nejedná sa o skutočný maratón, ale niečo ako „maratónska prípravka“. S dĺžkou 28 km a 800 m prevýšenia je táto trasa vhodná aj pre ľudí, ktorí si chcú pričuchnúť k maratónskej atmosfére a ich kondícia im neumožňuje absolvovať skutočný maratón.
  • HORAL Dejzi: 17 km celkové prevýšenie 350 m. Lesné asfaltové cesty (len pre rodinné týmy). Je to trasa určená len pre rodinné týmy. Je vedená po lesných asfaltových cestách, takže sa dá absolvovať aj s dieťaťom v prívesnom vozíku. Len malá časť trate vedie po nespevnenej komunikácii. Organizátor si vyhradzuje právo na zmenu trasy!

Charakteristika:
Horský cyklomaratón v atraktívnom vysokohorskom prostredí. Dlhé a náročné stúpania. Prekrásne výhľady.

Pravidlá:
Pretek je súčasťou seriálov: SLOVAK XCM TOUR, ŠKODA BIKE OPEN TOUR, SLOVENSKÉHO POHÁRA XCM a INTERSPORT MARATHON SERIE. Riadi sa pravidlami SLOVAK XCM TOUR a pravidlami SZC. Ak nie je v týchto pravidlách stanovené inak, tak sa riadi pravidlami UCI.

Registrácia:
V kancelárii pretekov. SVIT, ul Štefánikova (malá ŠPORTOVÁ HALA) v piatok 11.8.2017 od 15:00 do 20:00, alebo v sobotu 12.8.2017 od 6:30 do 10:00 (KREJZI len do 6:45). Zoberte so sebou zdravotný preukaz poistenca! Pretekári štartujúci v seriáli „Slovenský pohár XCM“ sú povinní predložiť ku kontrole licenciu SZC.


Miesto štartu:
  • HORAL Krejzi: SVIT MsÚ o 7:00 hod. Cieľ: SVIT ISKRA ARÉNA cca od 13:00 do 19:00
  • HORAL Lejzi: SVIT MsÚ o 9:00 hod. Cieľ: SVIT ISKRA ARÉNA cca od 12:15 do 16:00
  • HORAL JUNIOR: Tieto preteky (súčasť DETSKEJ TOUR PETRA SAGANA sa konajú v nedeľu 13.8.2017 vo Svite pri Kolibe
  • HORAL Senzi: SVIT ISKRA ARÉNA o 10:00 hod. Cieľ: SVIT ISKRA ARÉNA cca od 12:00 do 14:00
  • HORAL Ízi: SVIT ISKRA ARÉNA o 10:30 hod. Cieľ: SVIT ISKRA ARÉNA cca od 11:45 do 13:30
  • HORAL Dejzi: SVIT ISKRA ARÉNA o 11:00 hod. Cieľ: SVIT ISKRA ARÉNA cca od 11:45 do 13:00

Ceny:
Pre prvých troch v každej kategórii vecné ceny. Hlavná cena v tombole bicykel ŠKODA v hodnote 700 €. Celková hodnota cien, pre víťazov aj v tombole bude prevyšovať 3 300 €.

Prihlášky:
Prostredníctvom ON-LINE prihlasovacieho systému. Alebo vytlačenú a vyplnenú prihlášku pošlite spolu s kópiou potvrdenia o zaplatení štartovného, zašlite najneskôr do 31.7.2017 na adresu:
ŠK HORAL – ALTO Slovakia
Sládkovičova 33
059 21 SVIT
Tel.: +42152 / 7756 885, 7757 122, 7757 158

Štartovné:
Štartovné sa hradí prevodom na účet organizátora: SK79 0200 0000 0014 7376 0653.

Kategórie:




Cena zahŕňa:
- mapa a popis trate s profilom
- technické zabezpečenie
- profesionálne zdravotné zabezpečenie: RESCUE SERVIS s.r.o.
- občerstvenie na trati – v cieli jedlo a pivo alebo nealko
- štartovné číslo s menom (viď. Podmienky v cenách štartovného)
- výživové doplnky NUTREND
- suvenír cyklofľaša ŠKODA


Občerstvenie
občerstvovacie stanice na trase:
- HORAL KREJZI 8x: 17 km, 38 km, 63 km, 78 km, 100 km, 108 km, 123 km, 133 km
- HORAL LEJZI 5x: 17 km, 38 km, 48 km, 63 km, 73 km
- HORAL SENZI 3x: 17 km, 31 km, 43 km
- HORAL ÍZI 2x: 17 km, 28 km
- HORAL DEJZI 2x: 10 km, 17 km
V cieli jedlo + pivo (alebo nealko)
report_problem Našiel si v texte chybu?

ŠKODA Horal MTB maratón - 5. kolo

calendar_today 12.08.2017
format_list_numbered 5. kolo - Škoda Bike Open Tour
format_list_numbered 8. kolo - Slovenský pohár XCM
format_list_numbered 7. kolo - Inter Mountain Series
label MTB maratón
place Svit (Slovensko)

Imroman 
clear
Prečo sa ti článok nepáči?
Odoslať spätnú väzbu
Formulár sa odosiela

Komentáre

Momentálne sa tu nenachádzajú žiadne komentáre

Musíš byť prihlásený, ak chceš vidieť celú diskusiu.
Formulár sa odosiela
Pridaj komentár
Formulár sa odosiela

Podobné články

Pozvánka: ŠKODA Horal MTB maratón 2023 - tatranský monument horskej cyklistiky

Pozvánka: ŠKODA Horal MTB maratón 2023 - tatranský monument horskej cyklistiky

Jeden z najobľúbenejších maratónov na Slovensku bude písať už svoj 24. ročník.
Reportáž: ŠKODA MTB cyklomaratón Topoľčianky - zábava v ideálnych podmienkach

Reportáž: ŠKODA MTB cyklomaratón Topoľčianky - zábava v ideálnych podmienkach

Z môjho pohľadu ponúkajú Topoľčianky najzábavnejšiu a najtechnickejšiu trať z celej série ŠKODA BIKE OPEN TOUR, a to sa mi opäť potvrdilo.
Pozvánka: ŠKODA Slovenský raj - prilba, tretry a aj turistické topánky

Pozvánka: ŠKODA Slovenský raj - prilba, tretry a aj turistické topánky

Tretie kolo ŠKODA BIKE OPEN TOUR sa presúva tentokrát do Slovenského raja, ktorý je viac populárny krásnou turistikou.
keyboard_arrow_up