Alpina Sports - bohatý výber z prilieb a okuliarov

Základom každého, či už rekreačného alebo športového jazdenia, je v prvom rade ochrana hlavy a zraku. Alpina ponúka modely, ktoré ocenia ako nároční jazdci, tak aj začínajúci cyklisti.

Alpina má v tejto oblasti bohatú históriu najmä vo výrobe okuliarov, kedy prvé modely určené pre lyžovanie uviedli na trh v roku 1981. V roku 1992 predstavila značka pokykarbonové sklá, ktoré vynikajú svojou extrémnou odolnosťou. Medzitým sa pracovalo aj na prilbách, výsledkom čoho je napr. systém Run, teda veľmi ľahký a účinný spôsob nastavenia a prispôsobenia. To sú ale len malé čriepky z histórie, v súčasnosti Alpina ponúka prilby a okuliare pre všetky kategórie cyklistov, vrátane náročných užívateľov.

Prilby

Campiglio

Ľahká a moderná prilba určená na cestnú cyklistiku. Na prvý pohľad zaujme veľkým počtom vetracích otvorov a jednoduchým dizajnom. Po funkčnej stránke nesmie chýbať ochranná sieťka voči hmyzu na prednej strane. O ochranu sa postará materiál HI-EPS (expandovaný polystyrén) a z vrchnej časti chráni prilbu voči nežiadúcim škrabancom, UV žiareniu a samozrejme prasknutiu, technológia - Ceramic Shell. Komfort na hlave zaručí Custom Fit System, s ktorým si viete prilbu pomocou kolieska nastaviť podľa potreby. Farebné kombinácie ako čierno-sivá, celosivá a be visilbe farba sú k dispozícii v troch veľkostiach. Cena modelu sa pohybuje okolo 91.00 € a viac informácií nájdete na tomto odkaze.


Valparola RC

Zaujímavý dizajn, ktorý je navyše funkčný aj z hľadiska aerodynamiky. Prilba je určená naozaj pre každého, kto má rád či už poriadne “nasadenie”, alebo niečo viac výletné. O pohodlie sa postará kombinácia dobrého odvetrávania a tiež možnosť si prilbu veľmi ľahko nastaviť - najmä vďaka zadnému koliesku (Run System Ergo Pro a Custom Fit). Aj táto prilba je vyrobená z HI-EPS a nechýba povrchová úprava Ceramic Shell pre zvýšenú odolnosť. Tento model je na výber z troch farieb: bielo- sivá, be visible, bielo-alu. Cena sa pohybuje okolo 94.00 €.


Valparola XC

Prilba je primárne určená pre vyznávačov cross country. Aerodynamický tvar spolu s ešte väčšími otvormi na vetranie vašu hlavu naozaj dobre “uchránia” od tepla. Konštrukciu z HI-EPS antibakteriálnym vnútrom dopĺňa sieťka proti hmyzu. Prilba disponuje šiltom a všetkými “vychytávkami”, ktoré Alpina ponúka - ako napríklad Ceramic Shell, Custom Fit System alebo Run System Ergo Pro. Vďaka tomu bude pohodlná a hlavne spoľahlivo sedieť. Na výber je z troch farebných kombinácii, a to čierna, červeno- čierna a neónová zelená. Cena sa pohybuje okolo 109.00 €.


Garbanzo

Moderná prilba na trail, na rekreačné alebo trochu agresívnejšie nasadenie. Základ opäť tvorí HI-EPS a vrchná časť okrem sieťky proti hmyzu dostala úpravu Ceramic Shell. O dokonalý “fit” sa postará kombinácia Custom Fit System a Run System Ergo Pro. Zapínacie putko nie je na klasickú klipsňu, ale obstaral ho systém Ergomatic (ide o mechanizmus, s ktorým dokážete putko rýchlo zapnúť a rozpnúť). Na výber je z naozaj širokej farebnej palety: čierna, biela, čierno-modrá, červeno-čierna, čierno, modrá a neónová zelená. Cena sa pohybuje okolo 72.00 € a viac informácií sa dozviete na tomto odkaze.


Cybric

Nezáleží na povrchu, po ktorom idete, dôležité je to, že táto prilba vám ponúkne naozaj všestranné použitie. Jej jednoduché tvary dostatočne vetrajú za každých podmienok a veľmi ľahká konštrukcia z HI-EPS vás ochráni pri náraze. Komfort pri nastavovaní ponúka systém Run System Classic a putko Ergomatic. Nájdete ju v čierno-bielej farbe alebo kombinácii bielo-modro-červená. Cena sa pohybuje okolo 80.00 €.


Okuliare - opäť široký výber

Alpina S-Way VLM+

Univerzálne okuliare s tenkým rámom, ktoré sa v dave určite nestratia. Tento moderný tvar sadne na každú tvár aj vďaka pogumovanému nosníku, sklopným ramenám a prispôsobivým koncom. Samozrejmosťou je systém Fogstop, ktorý zaistí to, že sa okuliare len tak ľahko nezahmlia. Okrem toho sa dokážu prispôsobiť svetelným podmienkam od úrovne S1 až po S4, takže sa hodia napríklad aj na sneh či dokonca ľadovec. Sú dostupné v dvoch farbách - matná čierna-cyan a coal matná čierna. Cena sa pohybuje okolo 171.00 €.


TRI-Scary MF

Tieto ”allroundové” okuliare sú zaujímave tým, že ide o kombináciu dva v jednom. V balení sú tri náhradné sklá, ktoré môžete ľahko vymeniť vďaka Twist Fix technológii, pričom máte na výber, či budú okuliare bezrámové alebo použijete aj spodný rám. Vyrábajú sa v čiernom prevedení, čierno-modré a čierno-červené. Cena sa pohybuje okolo 85,45 € a viac informácií nájdete na tomto odkaze.


Twist Four Shield VL +

Športové okuliare, ktoré nesklamú v žiadnej situácii. Fogstop vrstva a celkové prúdenie vzduchu zaručia to, že sa len tak ľahko nezahmlievajú. Sklá s Varioflex sa dokážu automaticky prispôsobiť svetelným podmienkam. Nosník je nastaviteľný v rôznych polohách, takže okuliare nebudú tlačiť a zostanú pevne na svojom mieste. K dispozícii sú 4 farebné variácie: čierna, čierno-červeno-biela, čierno-biela a matná čierna. Cena sa pohybuje okolo 123.00 €.


Twist Three 2.0 VL

Bezrámové okuliare vhodné takmer na každú športovú aktivitu. Ich prednosťou okrem ľahkého vrchného rámu sú aj sklá, ktoré sa stmavujú podla podmienok vďaka Varioflex technológií. Fog Stop zabráni zahmlievaniu okuliarov počas výkonu. Ergonomicky prispôsobivý nosník je možné nastaviť v rôznych smeroch. Okuliare sú v troch farbách: čierno-červená, biela a čierna. Cena sa pohybuje okolo 50.00 € a viac informácií nájdete na tomto odkaze.


Alpina disponuje naozaj širokým portfóliom okuliarov a prilieb. V každom segmente si môžete vybrať z rôznych farieb, tvarov a podľa štýlu použitia - či už na bežné nosenie alebo špecificky pre konkrétne aktivity. Viac informácií sa dozviete na alpina-sports.com/de-en/.
report_problem Našiel si v texte chybu?

Podobné články

Test: ALPINA Sonic HR QV – Rolls Royce medzi okuliarmi

Test: ALPINA Sonic HR QV – Rolls Royce medzi okuliarmi

„Ako chceš testovať okuliare?“ „Ešte neviem. Veď uvidím…“ To, či som naozaj uvidel, ako a čo som uvidel, si môžete prečítať v teste okuliarov od výrobcu Alpina.
Test: Alpina Ravel Reflective – do mesta, na cestu, aj pre gravel

Test: Alpina Ravel Reflective – do mesta, na cestu, aj pre gravel

Donedávna som prilbu určenú na cestu či gravel nevyhľadával, pretože som veril, že moja MTB prilba je dostatočne dobrá vo všetkých smeroch. Zmenil som názor?
Test: Okuliare Alpina Twist QV – neznesiteľná ľahkosť nosenia

Test: Okuliare Alpina Twist QV – neznesiteľná ľahkosť nosenia

Ponuka týchto okuliarov zo strany dodávateľa v redakcii dlho na odozvu nečakala. Chytil som sa jej, napriek mojej preferencii okuliarov s neorámovaným spodkom. Získali si moju priazeň? To sa dozviete už čoskoro.
keyboard_arrow_up