Práčka na reťaz s odmasťovačom Weldtite Dirtwash - aby reťaz nevybabrala s vami, ale vy s ňou!

Práčka na reťaz s odmasťovačom Weldtite Dirtwash - aby reťaz nevybabrala s vami, ale vy s ňou!

Reťaz bicykla patrí ku komponentom, ktoré si vyžadujú azda najčastejšiu pozornosť a údržbu. V prípade systematického zanedbávania čistenia a mazania, dokáže reťaz so sebou stiahnuť na cyklistické vrakovisko aj komponenty ako kazetu a prevodníky.

Ako tento problém do istej miery eliminovať, si priblížime v tomto článku. Ako už bolo spomenuté, najzásadnejší vplyv na životnosť reťaze a s tým spojenú životnosť ostatných komponentov pohonného systému, má jej čistota a pravidelný prísun maziva. Na reťaze horských bicyklov pôsobia prakticky pri každej jazde prach, blato a voda. Takto nahromadené nečistoty zmiešané s mazacími tukmi a olejmi vytvárajú výbornú „brúsnu pastu“, ktorá dokáže reťaz spoľahlivo odrovnať aj pred polovicou jej „papierovej“ životnosti.


Tu sa však problém ešte nekončí. Opotrebovaná reťaz postupne likviduje pastorky kazety a prevodníky, ktoré sa časom odporúčajú tiež. Pri nahodení novej reťaze prevody strieľajú a preskakujú. Jedinou možnosťou je výmena všetkých ozubených vecí za nové, čo je najmä v prípade výmeny jedenásť - a dvanásť-rýchlostných kaziet poriadny škrt cez rozpočet, rádovo až v stovkách €.


Aby ste životnosť pohonného systému maximalizovali čo najviac, je potrebné sa o reťaz pravidelne starať. Napriek tomu, že reťaz poriadne poutierate z vonkajšej strany, s pomocou handry sa len ťažko dostanete do priestorov medzi jednotlivými článkami. Na takéto precízne čistenie sú najvhodnejším a najrýchlejším nástrojom umývačky reťaze, do ktorých sa pridáva špeciálny roztok, ktorý je na tento účel určený. Jednou z takýchto pomôcok je čistič reťaze Weldtite Dirtwash, ktorý sa dodáva spolu s účinným a ekologickým citrusovým odmasťovačom v objeme 75 ml (k dispozícii je aj náhradná náplň v objeme 75 ml, resp. 1 l). V porovnaní s dostupnejšími „práčkami“ spočíva výhoda tohto užitočného pomocníka v možnosti využitia aj pre motocykle s vnútornou šírkou článku do 8 milimetrov. Vyberateľné kefky v prípade potreby možno efektívne vyčistiť a cez priehľadné telo, ktoré sa ukotvuje priamo na reťaz, môžete vizuálne kontrolovať, čo sa s vašou reťazou deje.


Práčka reťaze Weldtite Dirtwash je kvalitne spracovaný nástroj, ktorý vie celkom výrazne uľahčiť čistenie reťaze v domácich podmienkach. Cena sa pohybuje okolo 20.00 € a viac informácií s dozviete na stránke made4bike.sk. Spomínanú práčku reťaze máme aktuálne v MTBIKER centre zapožičanú aj na redakčný test. O tom, ako si bude počínať v reálnom záťažovom teste, vás budeme informovať v priebehu budúceho mesiaca.
report_problem Našiel si v texte chybu?
clear
Prečo sa ti článok nepáči?
Odoslať spätnú väzbu
Formulár sa odosiela

Komentáre

Musíš byť prihlásený, ak chceš vidieť celú diskusiu.
Formulár sa odosiela
Pridaj komentár
Formulár sa odosiela

Podobné články

Video: Výrobcovia olejov nechcú, aby ste toto vedeli - voskovanie reťaze

Video: Výrobcovia olejov nechcú, aby ste toto vedeli - voskovanie reťaze

Pre koho má voskovanie reťaze zmysel a aké sú jeho výhody a nevýhody? Hodiť sa budú aj dlhodobé skúsenosti s voskom od značky Rex.
Ako čistím bicykel, keď nemám kde?

Ako čistím bicykel, keď nemám kde?

Nebývam v rodinnom dome, ale v klasickom paneláku. Možno jedna z najčastejších otázok, aké od vás za tie roky dostávam, znie: ako a kde čistím bicykel? Tak sa na to pozrieme bližšie.
Test: absoluteBLACK GRAPHENlube® - marketing na jednotku alebo iná liga?

Test: absoluteBLACK GRAPHENlube® - marketing na jednotku alebo iná liga?

Pri pohľade na stránky výrobcu si možno pomyslíte, veď to jazdí aj Pogačar, nedáva zmysel to ďalej riešiť a je to pecka. Naozaj je to tak?
keyboard_arrow_up