Prepravné obaly Polaris – výborná ochrana pred mechanickým poškodením vášho bicykla

Prepravné obaly Polaris – výborná ochrana pred mechanickým poškodením vášho bicykla

Ak patríte k tým typom ľudí, ktorí si so sebou berú bike aj cez pol planéty alebo potrebujete mať absolútnu istotu, že transport vášho bicykla sa neskončí žiadnym nečakaným prekvapením, svoju pozornosť by ste určite mali upriamiť na cestovné obaly.

Značka Polaris nie je na trhu s transportnými vakmi a kuframi rozhodne žiadnym nováčikom a jej produkty sa vyznačujú premysleným dizajnom, súčasťou ktorého sú viaceré rukoväte, odnímateľné polstrované vaky na kolesá, kvalitné bezpečnostné oká pre rôzne typy zámkov a nadštandardné odolné kolieska. Čo všetko môžete očakávať od jednotlivých kategórií tohto britského výrobcu, si priblížime v nasledujúcich odstavcoch.


Cargo Bag

Základný prepravný obal pod názvom Cargo Bag, stavia svoj úspech na vymoženostiach prebratých z vyšších radov produktov Polaris pri zachovaní jednoduchosti a dostupnej ceny. Škála jeho použitia je naozaj široká a napasovať do neho dokážete všetko, od žiletky až po fatbike, vrátane 29“ kolies. Materiál, ktorý zodpovedá armádnej kvalite polypropylénu zabezpečuje mechanickú odolnosť a dlhú životnosť. Odnímateľné ramenné popruhy a rukoväte sú istené nylonovými poistkami v mieste, kde sú najviac namáhané. Polstrovaný úložný priestor je vystužený dvojitou lištou, aby sa zamedzilo poškodeniu počas prepravy. Zips s dvomi bežcami, kvalitne zakončené vonkajšie švy a veľká vnútorná priehradka s upevnením na zips zasa vplývajú na vysokú úroveň komfortu pri manipulácii. V prípade, ak obal neplánujete dlhšie používať, môžete ho jednoducho zložiť a zbaliť. Cena je 164.90 €.


Bike Rug

Je to minimalistický transportný obal, ktorý rieši základný problém s ochranou bicykla počas prepravy, alebo skladovania mimo sezóny. Jeho základnými rysmi sú jednoduchosť a účelnosť. Zvršok z odolného polyesteru 600D je skombinovaný s kvalitnou jemnou výstelkou. Uchytenie obalu je riešené pomocou štyroch pások a háčikov, čo maximálne zjednodušuje jeho používanie. Nylónové popruhy na prenášanie možno navyše zaistiť pomocou závitov. Problémom nie je ani prípadné čistenie novej vonkajšej oteruvzdornej tkaniny. Ak hľadáte vysokú mieru ochrany vášho bicykla v čo najkompaktnejšom vyhotovení, ste na správnej adrese. Cena je 64.90 €.


Axial Pod

Je hybridným obalom kombinujúcim konštrukciu z ľahkej výstelky z EVA peny a robustným zvrškom zo syntetického materiálu na báze nylonu označovaného ako 600D. Súčasťou obalu sú integrované vnútorné kolieska a odnímateľné výstužové tyče. Obal má vstavaný systém na uchytenie polstrovaného vaku s popruhmi na bezpečné uskladnenie rámovej sady. Ďalšie popruhy a rozdeľovače spoľahlivo držia na svojom mieste komponenty ako sedlo a riadítka. Kolesá sú uložené v polstrovaných vreckách na bočnej strane obalu. Unikátnym riešením sú odnímateľné vnútorné fólie, ktoré vystužujú hornú časť a pri demontáži ich možno jednoducho zložiť na tretinovú veľkosť, čo sa pri 8,2 kg obale určite hodí. Viacúčelové rukoväte rovnako dobre poslúžia počas manipulácie alebo pri skladovaní vášho cestného alebo 26" až 29" bicykla. Tento obal je určený aj na transport DH mašín. Odstránením vnútorných výstuží môžete v prípade potreby zredukovať hmotnosť samotného vaku a ušetriť tak na transportných a skladovacích poplatkoch. Cena je 389 € a viac informácií nájdete na tomto odkaze.


Eva Pod Plus

Ako už naznačuje samotný názov tohto polo-pevného transportného obalu, v porovnaní s modelom Axial Pod má v niečom navrch. Vnútorná výstelka z materiálu EVA ponúka vysokú odolnosť voči nárazom a oderu, čo je ideálne pre ochranu vášho bicykla. Súčasťou obalu sú dva odnímateľné čalúnené kryty na zapletené kolesá, vybavené popruhmi, ktoré ich držia pevne na mieste prichytené k hlavnej časti puzdra. Veľké množstvo rukovätí je samozrejmosťou, rovnako ako plochá strana dna obalu, ktorá umožňuje pohodlný transport obalu v kufri vášho auta. Bonusom je kvalitné oko slúžiace na zabezpečenie zámkom. Hmotnosť setu je 11,2 kg a cena 419 €. Viac informácií nájdete na tomto odkaze.


Bike Pod Pro

Tento pevný prémiový transportný kufor vyrobený z polypropylénu sa hrdí kompletnou výrobou vo Veľkej Británii a svojou perfektne tvarovanou konštrukciou dokáže naozaj dokonale ochrániť akýkoľvek bicykel. Vnútro kufra je komplet vystlané EVA penou. Prítomnosť odolných koliesok, ktoré možno zaistiť sťahovacími páskami, uľahčia, resp. zamedzia akýkoľvek pohyb. 4 uzamykateľné západky doplnené menovkou naznačujú, že sa jedná o produkt určený pre naozajstných profesionálov, vhodný rovnako pre cestné ako aj horské bicykle. Kvalite spracovania zodpovedá pochopiteľne aj cena, ktorá sa pohybuje tesne pod 700 €. Tu si však môžete byť dokonale istí, že váš bike je precízne chránený a že konštrukcia kufra vyhovuje letovým obmedzeniam väčšiny leteckých spoločností.


V prípade, že by ste sa chceli dozvedieť o týchto šikovných prepravných obaloch viac, kompletné ceny a podrobné informácie nájdete na stránke made4bike.sk.
report_problem Našiel si v texte chybu?

Podobné články

Video: Ako zabaliť bicykel, aby prežil aj lietadlo?

Video: Ako zabaliť bicykel, aby prežil aj lietadlo?

Koľko reálne trvá zbalenie bicykla do prepravnej tašky a ako je v nej chránený? Aký je rozdiel oproti kartónovej krabici alebo prepravnému kufru?
Test: ALPINA Sonic HR QV – Rolls Royce medzi okuliarmi

Test: ALPINA Sonic HR QV – Rolls Royce medzi okuliarmi

„Ako chceš testovať okuliare?“ „Ešte neviem. Veď uvidím…“ To, či som naozaj uvidel, ako a čo som uvidel, si môžete prečítať v teste okuliarov od výrobcu Alpina.
Test: ABUS kotva - zabezpečenie na vysokej úrovni

Test: ABUS kotva - zabezpečenie na vysokej úrovni

S príchodom zimy sa veľa cyklistov rozhodne uskladniť svojich miláčikov na zimný spánok. Netreba však zabúdať na bezpečné uloženie, hlavne, ak ho budete skladovať napr. v pivnici, alebo všade tam, kde nebude na očiach.
keyboard_arrow_up